اشتراسریسم - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
اشتراسریسم یا اشتراسِرگرایی (به انگلیسی: Strasserism) نوعی از ناسیونال سوسیالیسم است که حول محور آراء[۱] دو برادر به نام اتو اشتراسر و گرگور اشتراسر بهوجود آمد و به خاطر عقاید رادیکالی و تندروی در آنچه آن را ناسیونال سوسیالیسم واقعی میخوانند، مشهور هستند. گرگور اشتراسر از اعضای بلندپایه حزب نازی و از بزرگترین رقبای آدولف هیتلر محسوب میشد. برخی از افراد در کابینهٔ هیتلر، مانند دکتر یوزف گوبلس، وزیر پروپاگاندا و دکتر یالمار شاخت، وزیر اقتصاد رایش، گرایشهایی به اشتراسریسم داشتند.[۲]
عقاید
[ویرایش]اشتراسریستها برعکس هیتلریستها هر شکلی از سرمایهداری را مردود دانسته و خواهان حذف مالکیت خصوصی و اداره صنایع و ابزار تولید بدست سندیکاهای کارگری بودند.
اشتراسرها به ویژه گرگور اشتراسر آدولف هیتلر را خائن به ایدئولوژی میدانستند و معتقد بودند که هیتلر ناسیونال سوسیالیسم را آنطور که باید اجرا نکرده و قدرت را به سرمایه داران سپردهاست.
اشتراسریستها برای تصاحب قدرت مانند چپها روش انقلاب و در درجه دوم رخنه در دستگاه حکومت را پیشنهاد میکنند.
اشتراسرها برخلاف آدولف هیتلر که معتقد به تقدم ناسیونالیسم بر سوسیالیسم بود؛ معتقد به تقدم سوسیالیسم بر ناسیونالیسم بودند.[۳]
از جمله کتابهای این مردم میتوان به کتابهای:
_ آلمان آزاد در برابر هیتلر اثر اتو اشتراسر
_ هیتلر و من اثر اتو اشتراسر
_ بیداری سیاسی من اثر آنتوان درکسلر
اشاره کرد که البته تمامی این کتابها ترجمه نشده هستند و در ایران موجود نیستند.
نماد اشتراسریستها عبارت است از یک پرچم پتک و شمشیر در زمینه سیاه که نماد جبهه سیاه و اشتراسریسم است.
امروزه اشتراسریستها در کشورهای آلمان، اوکراین و لهستان وجود دارند و به تبلیغ این عقیده مشغول هستند.[۴]
جستارهای وابسته
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ جمع رَأَی( به دیدن،نگاه کردن» که معنی «دیدگاه ها یا نظریه ها» میباشد.
- ↑ Kedar, Asaf (2010). National Socialism Before Nazism: Friedrich Naumann and Theodor Fritsch, 1890-1914. University of California, Berkeley. p. 169.
- ↑ منبع: کتاب یک تمدن یک باور یک پیشوا.
- ↑ C. T. Husbands, 'Militant Neo-Nazism in the Federal Republic of Germany' in L. Cheles, R. Ferguson & M. Vaughan, Neo-Fascism in Europe, 1992, p. 98.