انفجار در گمرک اسلام قلعه افغانستان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

انفجار در گمرک اسلام قلعه در ولایت هرات افغانستان در ظهر روز ۲۵ بهمن (دلو) ۱۳۹۹ اتفاق افتاد.[۱]

دلایل بروز رخداد

[ویرایش]

ارزیابی دقیق از علت حادثه وجود ندارد اما بر اساس گزارش‌های موجود علت اصلی حادثه، بروز انفجار در یکی از مخازن گاز در محوطه گمرک اسلام قلعه بود.[۲] با ایجاد انفجار در اولین تانکر، آتش به سایر کامیونهای حامل سوخت و سایر کالاها سرایت نمود و فاجعه رخ داد.

میزان خسارت

[ویرایش]

هنوز ارزیابی دقیقی از خسارات‌های جانی و مالی وارده وجود ندارد اما بر اساس اعلام رسمی ۵۰۰ و بر اساس اعلام‌های غیررسمی بیش از ۱۵۰۰ کامیون در این حادثه دچار حریق شده‌اند.

واکنش جمهوری اسلامی ایران به حادثه

[ویرایش]
  • در اولین اقدام، مقامات ایرانی موافقت کردند تا با بازکردن مرز اجازه دهند تا تمام خودروهای موجود در گمرک اسلام قلعه بدون طی تشریفات اداری وارد خاک ایران شوند تا بدینوسیله از گسترش آتش جلوگیری شود.[۳]
  • استانداری خراسان رضوی با فعال کردن ظرفیت‌های موجود برای اطفای حریق ازجمله خودروهای سبک، سنگین و یگان اطفاء حریق هوایی در شهرستان‌های تایباد، تربیت جام، خواف، باخرز، فریمان و سایر شهرستان‌های نزدیک به مهار آتش کمک نمود. علاوه بر این سایر خودروهای امدادی از جمله آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.[۴] ظاهراً ۶۵ آتش‌نشان و ۲۰ خودروی سنگین در این عملیات شرکت داشته‌اند.[۵] این آمار بدون در نظر گرفتن خودروهای سبک و اصفاء هوایی اعلام شده‌است.
  • والی هرات از مقامات استان خراسان رضوی و سایر کشورهای منطقه درخواست کمک برای اطفاء حریق نمود.[۶]
  • استاندار خراسان رضوی در نخستین ساعات بروز حادثه از محل بازدید به عمل آورد[۷] و با والی ولایت هرات ملاقات نمود.[۸]
  • اسحاق جهانگیری روز شنبه در تماس تلفنی با استاندار خراسان رضوی[۹]بر آماده باش کامل نیروهای آتش‌نشانی و نیروهای امدادی استان خراسان رضوی برای کمک به مهار این[۱۰]آتش‌سوزی تأکید کرد.

واکنش مقامات افغان و سایر کشورها به حادثه

[ویرایش]

از کشور دوست جمهوری اسلامی ایران در راستای مهار آتش‌سوزی، جلوگیری از خسارات بیشتر و همچنان گشودن مرز و انتقال بیش یکهزار کامیون به خاک ایران، صمیمانه سپاسگزاری و قدردانی می‌کنم.[۱۲]

منابع

[ویرایش]
  1. 2923 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «گمرک افغانستان در جوار مرز ایران دچار آتش‌سوزی شد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  2. 1918 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «تماس با مقامات افغانستان دربارهٔ آتش‌سوزی گمرک اسلام‌قلعه در جریان است». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  3. 2923 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «مرز دوغارون در حال تخلیه از خودروها است». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  4. 2062 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «ایران در پی درخواست والی هرات نیروهای امدادی به افغانستان اعزام می‌کند». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  5. 2060 (۲۰۲۱-۰۲-۱۴). «والی هرات از آتش‌نشانان ایران قدردانی کرد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  6. 2059 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «مهار بزرگترین حریق مرز ایران و افغانستان/ صدها تانکر در آتش سوخت». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  7. 2923 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «استاندار خراسان رضوی وارد مرز دوغارون در تایباد شد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  8. 2059 (۲۰۲۱-۰۲-۱۴). «استاندار خراسان رضوی با والی هرات دیدار کرد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  9. 2443 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «جهانگیری: برای مهار آتش‌سوزی در مرز دوغارون مضایقه نشود». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  10. 2059 (۲۰۲۱-۰۲-۱۳). «مهار بزرگترین حریق مرز ایران و افغانستان/ صدها تانکر در آتش سوخت». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  11. 1261 (۲۰۲۱-۰۲-۱۴). «استاندار هرات از ایران به خاطر مهار آتش‌سوزی دوغارون قدردانی کرد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  12. 1261 (۲۰۲۱-۰۲-۱۴). «وزیرخارجه افغانستان از کمک ایران برای مهار آتش‌سوزی هرات تشکر کرد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.
  13. 1261 (۲۰۲۱-۰۲-۱۴). «وزیرخارجه افغانستان از کمک ایران برای مهار آتش‌سوزی هرات تشکر کرد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۹.