بازی هزارپا - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
بازی هزارپا(Centipede game) یکی از بازیهای ویدئویی براساس تیراندازی است که در سال ۱۹۸۰ میلادی توسط شرکت آتاری منتشر شد. این بازی توسط Ed Logg و Dona Bailey طراحی شد که به نوعی اولین بازیای بود که برنامهنویسان آن زن بودند. این بازی شامل هزارپا، عنکبوتها، عقربها، ملخها و قارچها است که به سرعت محبوب شد. این بازی در سال ۱۹۸۲ میلادی با عنوان جدیدی (به نام: Millipede)عرضه شد.
این بازی برای سیستم عاملهای Atari 2600، Atari 5200، Atari 7800 منتشر شد و بعدها به Apple II ,Commodore 64 ،ColecoVision فروخته شد.
دشمنان بازی و امتیازهای آنها
[ویرایش]- هزارپا: ۱۰ امتیاز برای بدن و ۱۰۰ امتیاز برای سر هزارپا
- قارچها: ۱ امتیاز
- ککها: ۲۰۰ امتیاز
- عنکبوتها: براساس نزدیکی بازیکن به آنها میتوانند ۳۰۰، ۶۰۰ یا ۹۰۰ امتیاز داشته باشند.
- عقربها: ۱۰۰۰ امتیاز
بازیکن به ازای هر ۱۰٬۰۰۰، ۱۲٬۰۰۰، ۱۵٬۰۰۰ و ۲۰٬۰۰۰ امتیاز یک جان اضافی دریافت میکند.
نحوه بازی
[ویرایش]در ابتدای بازی تعدادی قارچ در صفحه وجود دارد و هزارپایی از بالای صفحه به سمت پایی به صورت حرکتهای افقی به سمت پایین میآیند و در صورت برخورد با قارچی جهتش معکوس میشود در همین حین عنکبوتهایی در صفحه بهوجود میآیند. بازیکن در حین بازی علاوه بر برخورد نکردن با هر یک از دشمنان باید آنها را بکشد. بعد برخورد تیر به هریک از قسمتهای هزارپا، آن قسمت به یک قارچ تبدیل میشود. بعد آنکه هزارپا کامل از بین رفت هزارپایی با سرعت بیشتر نسبت به حالت قبل دوباره روند بالا را طی میکند. در همین حین ممکن از از بالا به صورت حرکت عمودی ککای رها شود. هدف بازی کسب امتیاز بیشتر است.
رکوردها
[ویرایش]- Donald Hayes از آمریکا با امتیاز ۷٬۱۱۱٬۱۱۱ در سال ۲۰۰۰ میلادی
- Jim Schneider از آمریکا با امتیاز ۱۶٬۳۸۹٬۵۴۸ در سال ۲۰۰۴ میلادی
منابع
[ویرایش]- Aumann, R. (1995). "Backward Induction and Common Knowledge of Rationality". Games and Economic Behavior. 8 (1): 6–19
- (1996). "A Reply to Binmore". Games and Economic Behavior. ۱۷ (۱): ۱۳۸–۱۴۶
- Binmore, K. (2005). Natural Justice. New York: Oxford University Press.
- (1996). "A Note on Backward Induction". Games and Economic Behavior. ۱۷ (۱): ۱۳۵–۱۳۷.
- Levitt, S. D. ; List, J. A. & Sadoff, S. E. (2010). "Checkmate: Exploring Backward Induction Among Chess Players". American Economic Review. 101 (2): 975–990.
- McKelvey, R. & Palfrey, T. (1992). "An experimental study of the centipede game". Econometrica. 60 (4): 803–836.
- Rapoport, A. ; Stein, W. E. ; Parco, J. E. & Nicholas, T. E. (2003). "Equilibrium play and adaptive learning in a three-person centipede game". Games and Economic Behavior. 43 (2): 239–265.
- مشارکت کنندگان ویکیپدیا(Centipede game)، در دانشنامه ویکیپدیای انگلیسی. بازبینی در ۲۷ می ۲۰۱۹.