رایانه پوشیدنی - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
رایانهٔ پوشیدنی[۱] (به انگلیسی: Wearable computer) رایانهای است که بر بدن پوشیده شود. این رایانهها در حوضههایی مانند مدل کردن رفتار، سامانههای نظارت بر سلامت، فناوری اطلاعات و توسعه رسانه کاربرد دارند. سازمانهای دولتی و نظامی و بخش بهداشت هماکنون بهطور روزمره از این رایانههای پوشیدنی استفاده میکنند. رایانههای پوشیدنی مخصوصاً در مواردی که دست، صدا، چشم یا توجه کاربر فعالانه متوجه محیط فیزیکی است کاربرد دارند. از این رایانهها اکثراً برای طب از راه دور و کنترل بیماران نیز استفاده میشود.
تاریخچه
[ویرایش]نخستین رایانهٔ پوشیدنی جهان در سالهای ۱۹۶۰–۶۱ با همکاری دو ریاضیدان، ادوارد اُ تروپ و کلود شانون اختراع شد. آنها این وسیله را برای پیشبینی در بازی رولت و افزایش شانس برد طراحی کردند. شانون و تروپ رایانهٔ خود را که به اندازهٔ یک قوطی سیگار بود در تابستان ۱۹۶۱ در لاسوگاس آزمایش کردند. آنها این موضوع را تا سال ۱۹۶۶ مانند رازی مخفی نگاه داشتند.[۲]
جستارهای وابسته
[ویرایش]پانویس
[ویرایش]- ↑ «رایانهٔ پوشیدنی» [رایانه و فناوری اطلاعات] همارزِ «wearable computer, body-borne computers, wearables»؛ منبع: گروه واژهگزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر سیزدهم. فرهنگ واژههای مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی (ذیل سرواژهٔ رایانهٔ پوشیدنی)
- ↑ Thorp, Edward O. [www.cs.virginia.edu/~evans/thorp.pdf "The Invention of the First Wearable Computer"] (PDF) (به انگلیسی). University of Virginia. Retrieved 21 August 2014.
{{cite web}}
: Check|نشانی=
value (help)