علی اصغر شیرزادی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

علی اصغر شیرزادی (متولد ۲۸ آبان۱۳۲۳ در شیراز) روزنامه‌نگار و نویسنده اهل ایران است.[۱] وی برنده جایزه بیست‌سال ادبیات داستانی شده‌است.[۲]

زندگی‌نامه

[ویرایش]

علی اصغر شیرزادی ۲۸ آبان ۱۳۲۳ در محله دروازه سعدی شیراز به دنیا آمده‌است. شیرزادی در گفت‌وگویی می گوید که با دیدن اوضاع و احوال نابسامان کودکان تنگدست و چگونه دچار بیماری شدن و سپس در گذشتن آنها می‌خواست پزشک اطفال شود تا دیگر کودکان محله‌شان سخت بیمار نشوند و عذاب نکشند ولی او در سن نوجوانی هدف خود را عوض می‌کند و به فکر این می‌افتد که دریانورد شود. در نهایت با استخدام شدن در روزنامه اطلاعات رویاهای دریانوردی خود را کنار می‌گذارد و دنبال نویسندگی می‌رود. نخستین داستان او سال ۱۳۴۰ در مجله فردوسی منتشر شد. او از سال ۱۳۴۴ به تهران آمد. شیرزادی از سال ۱۳۵۲ در روزنامه‌اطلاعات مشغول به کار شد و تا زمان بازنشستگی دبیر سرویس گزارش این روزنامه بود. او همچنین سردبیری مجله دوران و دبیری بخش داستان مجله ادبستان را برعهده داشت. او از اواسط دهه ۱۳۶۰ عضو کانون نویسندگان ایران است.[۳][۴][۵]

فعالیت‌ها

[ویرایش]

علی‌اصغر شیرزادی از معدود بنیان‌گذاران موفق «شیوه کارگاهی» در داستان‌نویسی دو دهه اخیر است که کارگاه‌های داستان‌نویسی وی توانسته‌اند نسلی‌نو از داستان‌نویسان ایران را به جامعه ادبی معرفی کنند.

زندگی شخصی

[ویرایش]

وی سال ۱۳۴۸ با شهناز باقری شیرازی ازدواج کرد و دارای سه فرزند به نام‌های فرزین، فرزام و فرشاد است.

آثار

[ویرایش]

مجموعه داستان

[ویرایش]

رمان‌ها

[ویرایش]

مجموعه نقد: خداحافظ پدرخوانده- ۱۴۰۱- نشر خزه

دربارهٔ آثار

[ویرایش]

رمان طبل آتش در دو بخش شیراز و تهران نگاشته شده که مربوط به نسلی می‌باشد که جوانی را با یاس در سال‌های پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ می‌گذراند و از دهه ۵۰ عبور کرده و به انقلاب ۱۳۵۷ می‌رسد.

مجموعه داستان غریبه و اقاقیا جایزه بیست سال ادبیات داستانی در ایران را به دست آورد.

با اقتباس از داستان دلاور از مجموعه غریبه کیومرث پوراحمد فیلمی با عنوان باران ساخته‌است.

منابع

[ویرایش]
  1. Behnegarsoft.com (۲۰۱۷-۱۱-۱۹). «ایبنا - 28 آباد تولد نویسنده «غریبه و اقاقیا» /بوکسوری که نویسنده شد». خبرگزاری کتاب ایران (IBNA). دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۰۹.
  2. «علی‌اصغر شیرزادی: در نوجوانی رؤیای دریانوردشدن داشتم». www.yjc.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۰۹.
  3. Behnegarsoft.com (۲۰۱۰-۰۴-۲۱). «ایبنا - زمزمه‌های صمیمی یک قلم». خبرگزاری کتاب ایران (IBNA). دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۰۹.
  4. «داستان در جامعه عجیب». داستان در جامعه عجیب (به انگلیسی). بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ نوامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۰۹.
  5. «علی‌اصغر شیرزادی». ایسنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۰۹.