فولکیشر بئوباختر - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

Völkischer Beobachter
صفحه اول نسخه ۳۱ ژانویه ۱۹۳۳. تیتر اصلی: "یک روز تاریخی: اولین اقدامات دولت رایش هیتلر - «ناظر خلق» (Völkischer Beobachter) با وزیر کشور رایش، فریک، مصاحبه می‌کند - کابینه جدید اولین جلسه خود را برگزار می‌کند." "
جهت‌گیری سیاسیحزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان
زبانآلمانی
توقف انتشار۱۹ آوریل ۱۹۴۵
کشوررایش آلمان
شمارگان۱٫۷ میلیون (تا تاریخ ۱۹۴۴)

فولکیشِر بئوباختِر (به معنی ناظرِ خلق)[۱] (به آلمانی: Völkischer Beobachter) روزنامه رسمی حزب ناسیونال‌سوسیالیست کارگران آلمان از زمان پایه‌گذاری آن اندر سال ۱۹۲۰ بود. در آغاز به‌طور هفتگی منتشر می‌شد و به مدت ۲۵ سال چهره رسمی عمومی این حزب بود. شمارگان این روزنامه تا ۱۹۴۴ به ۱٫۷[۲] میلیون رسید.

پیشینه و پشتیبانی مالی

[ویرایش]

کارمندان

[ویرایش]

•سردبیران:

•معاونان سردبیران:

شمارگان و تأثیرگذاری بر مردم آلمان

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. نام این روزنامه حزبی از دو بخش فولکیشِر و بئوباختر ساخته شده است: در زبان آلمانی اسم (فولک،Volk) به معنای «خلق، مردم و ملّت» است، که با افزودن پسوند ییشِر(ischer) به (فولکیشِر، Volkischer) به معنای «مربوط به خلق، ملّی و مردمی» می‌شود. واژه (Beobacht) یک کارواژه به معنای مشاهدهٔ کردن،تماشا کردن، دیدن و نظارت کردن است. که با افزودن پسوند(er) تبدیل به اسم فاعل یا صفت فاعلی(Beobachter) می‌شود، که به معنای «تماشاگر، بیننده، شاهِد و ناظِر» است. در مجموع «فولکیشِر بئوباختِر» به معنای «ناظِر مِلّی، شاهِد ملّی، تماشاگر مردمی یا بیننده مردمی» می‌باشد.
  2. یعنی در روز بیش از یک میلیون و هفتصدهزار روزنامه چاپ می‌شد.