کمیته مسابقات ایافسی پیشنهاد اصلاح مسابقات باشگاههای ایافسی را در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۴،[۲] که توسط کمیته اجرایی ایافسی در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۵ تصویب شد ارائه داد.[۳] این دو کمیته سهمیههای در نظر گرفته شده ۴۶ فدراسیون عضو ایافسی (به استثنای اعضای وابسته جزایر ماریانای شمالی) بر اساس عملکرد تیم ملی و باشگاههای خود در چهار سال گذشته در مسابقات ایافسی و همچنین با توجه به رتبهبندی ایافسی در سال ۲۰۱۶، را برای فدراسیونها جهت حضور در لیگ قهرمانان آسیا در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ با شرایط زیر تعیین کردند:[۴]
هر منطقه، چهار گروه چهار تیمه در مرحله گروهی که ۱۲ سهمیه مستقیم و چهار سهمیه دیگر آن به صورت پلی-آف انتخاب میشوند را شامل میشوند.
۱۲ کفدراسیون برتر در هر منطقه به ترتیب رتبهبندی ایافسی، تا زمانیکه معیارهای صدور مجوز توسط ایافسی را رعایت کنند واجد شرایط برای ورود به لیگ قهرمانان آسیا میباشند.
شش فدراسیون برتر در هر منطقه حداقل یک سهمیه مستقیم در مرحله گروهی را دریافت میکنند، این در حالیست که سایر فدراسیونها فقط سهمیه بازی پلی-آف را دریافت میکنند:
فدراسیونهایی که در مکان نخست و دوم رتبهبندی قرار دارند، سه سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (در پلی-آف اصلی).
فدراسیونهایی که در مکان سوم رتبهبندی قرار دارند، دو سهمیه مستقیم و دو سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (هر دو در پلی-آف اصلی).
فدراسیونهایی که در مکان چهارم رتبهبندی قرار دارند، دو سهمیه مستقیم و دو سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (هر دو در پلی-آف مقدماتی ۲).
فدراسیونهایی که در مکان پنجم رتبهبندی قرار دارند، یک سهمیه مستقیم و دو سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (هر دو در پلی-آف مقدماتی ۲).
فدراسیونهایی که در مکان ششم رتبهبندی قرار دارند، یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (در پلی-آف مقدماتی ۲).
فدراسیونهایی که در مکان هفتم تا دوازدهم رتبهبندی قرار دارند، هر کدام یک سهمیه پلی-آف را کسب میکنند (در پلی-آف مقدماتی ۱).
حداکثر تعداد سهمیهها برای هر فدراسیون یک سوم کل تعداد باشگاههای بالا میباشد.
در صورتیکه فدراسیونی به هر دلیلی سهمیههای مستقیم خود را از دست دهد، سهمیههای آن فدراسیون بین فدراسیونهای بالاتر با در نظر گرفتن اینکه هر کشوری حداکثر سه سهمیه مستقیم خواهد داشت، تقسیم میشود.
در صورتیکه فدراسیونی به هر دلیلی سهمیههای پلی-آف خود را از دست دهد، سهمیههای آن فدراسیون حذف شده و بین هیچ فدراسیونی تقسیم نخواهد شد.
برای لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۷، فدراسیونها بر اساس رتبهبندی فدراسیون خود که در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ منتشره شده بود٬[۵] شرایط سهمیههای اختصاصیافته به خود را دریافت کردند، که به عملکرد آنها در لیگ قهرمانان آسیا، ایافسی کاپ و همچنین تیم ملی فوتبال خود در رتبهبندی جهانی فیفا، طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ بستگی داشتهاست.[۴][۶]
سهمیههای انتخابشده در تاریخ ۷ دسامبر ۲۰۱۶ اعلام شد و کشورهای هند و مالدیو به منطقه غرب بازگشتند.[۷] سهمیههای انتخابشده نهایی پس از آنکه سهمیههایی که تعیین نشده توزیع شد، در تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۱۶ اعلام شد.[۸][۹]
^استرالیا (AUS): شرایطی که در بخش بالا توسط فدراسیون فوتبال استرالیا ارائه شده نشان میدهد که با توجه به اینکه در لیگ استرالیا، ای-لیگ در فصل ۱۶–۲۰۱۵ تنها ۹ تیم حضور داشتند پس تنها میتواند ۳ تیم را روانه مسابقات کند.
^ اندونزی (IDN): فدراسیون فوتبال کشور اندونزی هیچ تیمی برای این فصل ارائه نداد.
^عراق (IRQ): فدراسیون فوتبال کشور عراق معیارهای صدور مجوز توسط ایافسی را رعایت نکرد.
در جدول زیر، تعداد حضور و آخرین حضور تیمها تنها از فصل ۰۳–۲۰۰۲ (شامل مرحله انتخابی)، یعنی از زمانی که تورنمنت به لیگ قهرمانان آسیا تغییر نام داد، شمارش میشود.
^چین (CHN): باشگاه فوتبال جیانگسو سونینگ در دسامبر ۲۰۱۵ نام خود را از «جیانگ سو سانتی» به نام کنونی تغییر داد.
^هنگ کنگ (HKG): باشگاه فوتبال ایسترن، قهرمان لیگ برتر فوتبال هنگ کنگ در فصل ۱۶–۲۰۱۵، در ابتدا به دلیل مشکلات مالی اقدام به انصراف از لیگ قهرمانان کرد، در نتیجه فدراسیون فوتبال هنگ کنگ تصمیم گرفت که باشگاه فوتبال کیتچی، قهرمان پلی-آف فصل هنگ کنگ ۱۶–۲۰۱۵ را از مرحله پلی-آف مقدماتی دور ۲ به جای ایسترن وارد مرحله گروهی کند و باشگاه فوتبال ساترن دیستریت را روانه مسابقات مقدماتی کند که با مخالفت ایافسی مواجه شد؛[۱۲][۱۳] در نهایت فدراسیون فوتبال هنگ کنگ در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۱۶ تصمیم خود را تغییر داد و نمایندگان خود را ایسترن و کیتچی معرفی کرد.[۱۴]
^عربستان سعودی (KSA): باشگاه فوتبال الاتحاد، تیم سوم لیگ حرفهای سعودی در فصل ۱۶–۲۰۱۵، به دلیل مشکلات مربوط به اخذ مجوز باشگاه، نمیتواند در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشد. در نتیجه باشگاه فوتبال التعاون، مقام چهارم لیگ حرفهای سعودی به جای گذراندن مسابقات مراحل مقدماتی، وارد مرحله گروهی شد و باشگاه فوتبال الفتح، مقام پنجم لیگ حرفهای سعودی به جای التعاون وارد مسابقات مراحل مقدماتی تورنمنت شد.[۱۶]
^سنگاپور (SIN): باشگاه فوتبال آلبیرکس نیگاتا سنگاپور، قهرمان اسلیگ در فصل ۲۰۱۶، یک تیم وابسته به باشگاه ژاپنی آلبیرکس نیگاتا میباشد و در نتیجه نمیتواند نماینده سنگاپور در لیگ قهرمانان بهشمار آید؛ بنابراین به جای این تیم، باشگاه فوتبال تامپینس روفرز وارد مسابقات مرحله مقدماتی تورنمنت شد.
^تایلند (THA): در پی مرگ ناگهانی پادشاه بومیپول آدولیاده، فدراسیون فوتبال تایلند، باقیمانده تای لیگ در فصل ۲۰۱۶ را در تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۶ رسماً لغو کرد.[۱۷] جدول ردهبندی تایلیگ در زمانیکه ناتمام باقیماند نشان از قهرمانی باشگاه فوتبال موانگتونگ یونایتد و نایبقهرمانی باشگاه فوتبال بانکوک یونایتد میداد و آن دو وارد مسابقات لیگ قهرمانان شدند. برای دیگر سهمیه این کشور، تصمیم بر آن شد که در طی یک قرعهکشی بین چهار تیمی که در نیمهنهایی جام حذفی تایلند در فصل ۲۰۱۶ حضور داشتند، یک تیم روانه مسابقات مراحل مقدماتی تورنمت شود، که باشگاه فوتبال سوکوتای انتخاب شد.[۱۸]
زمانبندی مسابقات به شرح زیر است:[۱۹] از سال ۲۰۱۷، مسابقات در منطقه غربی، به جای سهشنبهها و چهارشنبهها در روزهای دوشنبه و سهشنبه برگزار میشود.[۲۰]
در مسابقات مقدماتی، هر مسابقه تنها در قالب یک بازی انجام میشود. در صورت لزوم مسابقه میتواند به وقت اضافه و ضربات پنالتی نیز برود (براساس ماده ۹٬۲). هشت برنده مرحله مقدماتی میتوانند برای رسیدن به مرحله گروهی از ۲۴ بازیکن آزاد استفاده کنند. بازندههای مسابقات مرحله مقدماتی (فقط دور ۱ و دور ۲) وارد مرحله گروهی ایافسی کاپ ۲۰۱۷ خواهند شد.[۱]
در جدول مسابقات مقدماتی، هر تیم براساس رتبهبندی فدراسیون آن تیم که توسط ایافسی تعیین شده، با تیم بالاتر از خود به مسابقه میپردازد. تیمهایی که از یک فدراسیون هستند نمیتوانند در مقابل یکدیگر قرار گیرند.[۹]
در مرحله حذفی، ۱۶ تیم صعود کرده از مرحله گروهی، در دو منطقه متفاوت تا فینال رقابتها به مسابقه میپردازند. در این مسابقات دو تیم در دو بازی رفت و برگشت در خانهٔ خود و حریف به رقابت میپردازند. تیمی که در مجموع دو مسابقه برتر باشد (گلهای وقت اضافه محاسبه نخواهد شد و در صورت لزوم امکان محاسبهٔ قانون گل زده در خانه حریف و رسیدن مسابقه به ضربات پنالتی میباشد)، صعود و به مرحله بعد خواهد رفت. نبرد تیمها بعد از مرحلهٔ گروهی بدین صورت است که تیم اول صعودکنندهٔ گروه A، ملزم به رویارویی با تیم دوم گروه C است. همچنین تیم دوم گروه A باید با تیم اول گروه C مبارزه کند. این روال در مورد گروههای دیگر به صورت فاصلهٔ دوتایی صدق میکند. چارت زیر نوشته شده بر اساس قرعه کشی برای مرحلهٔ یک چهارم نهایی است. این قرعه کشی که در روز ۶ ژوئن سال ۲۰۱۷ (۱۶ خرداد ۱۳۹۶) و در ساعت ۱۲:۳۰ (به وقت ایران) برگزار شد، تیمهای صعودکننده به مرحلهٔ یک چهارم نهایی را آمادهٔ رویارویی با یکدیگر کرد. با توجه به اینکه تنها نمایندههای غرب و شرق در فینال رقابتها دیدار میکنند، برندهٔ هر کدام از مسابقهها با برندهٔ منطقهٔ خود دیدار میکند. دیدار نیمه نهایی بین برندگان مرحلهٔ یک چهارم نهایی برگزار خواهد شد و برندهٔ آنها نیز در فینال رقابتها دیدار خواهند کرد.
نکته جالب این قرعه کشی در بازیهای شرق آسیا بود، چرا که دو تیم چینی با یکدیگر و دو تیم ژاپنی نیز با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
پرسپولیسیها نیز در حالی باید در زمین بیطرف به میدان بروند دیدار اول را به عنوان تیم میزبان و دیدار دوم را به عنوان تیم مهمان برگزار خواهند کرد.
با توجه به قرعه کشی انجام شده بازیهای دور رفت مرحله یک چهارم نهایی در روزهای ۳۱ مرداد ماه تا ۲ شهریور ماه برگزار خواهد شد.
بازیهای برگشت این دور نیز در روزهای ۲۱ تا ۲۳ شهریور ماه برگزار میشود.
زمان بازیهای دور رفت مرحله نیمه نهایی روزهای ۵ و ۶ مهر ماه خواهد بود.
دور برگشت نیمه نهایی نیز در روزهای ۲۶ و ۲۷ مهرماه برگزار خواهد شد.
دو بازی نهایی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۷ نیز در روزهای ۲۸ آبان ماه و ۸ آذرماه برگزار خواهد شد.[۲۲]