مینی‌بوس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

مینی‌بوس مدل ۳۰۹ مرسدس‌بنز، سال‌ها در ایران خودرو تولید شد همچنین پیشرانه و گیربکس آن نیز در کارخانه‌های ایدم و چرخشگر ایران‌خودرو در تبریز تولید می‌شد.

مینی‌بوس (به فرانسوی: minibus) گونه‌ای خودروی ترابرد مسافر است و در سرویس مدارس، ادارات و کارخانجات کاربرد بسیاری دارد که ظرفیت آن از یک ون بیشتر بوده و از یک اتوبوس کمتر است. معمولاً ظرفیت مینی‌بوس بین ۸ تا ۳۰ صندلی است. پیشرانه مینی‌بوس برخلاف اتوبوس، اغلب در جلوی خودرو قرار دارد.[۱]

بر اساس تعریف بند «چ» ماده ۵۱ آئین‌نامه راهنمایی و رانندگی ایران، مینی‌بوس خودروی مسافربری است که ظرفیت آن با راننده بین ۱۶ تا ۲۶ نفر می‌باشد.[۲] بر اساس قوانین ایران، همه دارندگان گواهینامه پایه دوم رانندگی پیشین، به شرط گذشتن یک سال از تاریخ اخذ گواهینامه و به شرط دارا بودن حداقل سن ۲۳ سال تمام، می‌توانستند رانندگی مینی‌بوس را برعهده گیرند. براساس قوانین جاری دارندگان گواهینامه پایه سوم با گذشت دو سال از اخذ آن و داشتن سن ۲۳ سال تمام می‌توانند در آزمون گواهینامه پایه دوم شرکت کنند.[۳]

نگارخانه

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Minibus». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۱۱oct ۲۰۰۹.
  2. سامانه قوانین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی. «آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی». بایگانی‌شده از اصلی در ۳ آوریل ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۷ فروردین ۱۳۹۵.
  3. کتاب اول. «گواهینامه رانندگی و کارت شهری». بایگانی‌شده از اصلی در ۳ فوریه ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۱۱oct ۲۰۰۹. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)