ورزشگاه شهدای شهر قدس - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

Map
نام سابققلعه‌حسن‌خان
نام کاملورزشگاه شهدای شهر قدس
محلشهرقدس
بازسازی۱۳۹۳
توسعه یافتن۱۳۹۳
بازگشایی۱۳۸۴
مالکمحمد صادق فتحی راد
گردانندهباشگاه فرهنگی ورزشی پیکان
نوع زمینچمن طبیعی
گنجایش۱۸,۰۰۰ نفر
مستاجرها«باشگاه فوتبال پیکان تهران»
«باشگاه فوتبال سایپا تهران»
«باشگاه فوتبال استقلال تهران»

ورزشگاه شهدای شهر قدس، یک ورزشگاه فوتبال است که در شهر قدس، واقع در استان تهران جای دارد.

این ورزشگاه گنجایش ۱۸۰,۰۰۰ هزار تماشاگر را دارد و در زمینی ۹ هکتاری با زمین چمن ۱۲ هزار مترمربع و زیربنای ۲٬۰۰۰ متر مربع در ۳ طبقه شامل سالن همایش، رختکن، سکوی تماشاگران، قسمت اداری، سرویس‌ها، اتاق کنترل و پارکینگ ساخته شده است.

پیشینه

[ویرایش]

ورزشگاه شهدای شهر قدس با گنجایش ۸,۰۰۰ نفر در خرداد ماه ۱۳۸۴ به صورت نیمه‌کاره گشایش یافت. این ورزشگاه در زمینی به مساحت ۸ هکتار و زمین چمن ۱۲٬۰۰۰ متر مربع و زیر بنای ۲٬۰۰۰ متر مربع در ۳ طبقه شامل سالن همایش، رختکن، سکوی تماشاگران، قسمت اداری، سرویس‌ها و پارکینگ بنا شده که اجرای قسمت‌هایی از آن به خاطر کمبود منابع مالی نیمه‌کاره مانده است. این مجموعه در بازه زمانی یک ساله، میزبان مسابقات متعدد استانی و کشوری بود و تیم‌هایی معروف در این استادیوم تمرین داشته‌اند. مسابقات فوتبال نوجوانان غرب آسیا در این ورزشگاه برگزار شد.[۱]

در این استادیوم تیم‌های گوناگون در سطح شهر به انجام تمرینات و برگزاری مسابقه می‌پردازند. افزون بر تیم‌های بومی، باشگاه فوتبال پیکان، بازی‌های لیگ دسته یک خود را در این زمین برگزار می‌کرد و فینال و جشن پیروزی و راهیابی به لیگ برتر را در همین زمین برپا کرد و هم‌اکنون نیز در این ورزشگاه بازی‌های خود را انجام‌می‌دهد. این ورزشگاه، ورزشگاه خانگی تیم فوتبال پیکان است. تیم پیکان به خاطر قرعه‌کشی ۲ دستگاه خودرو که در پایان بازی‌های حساس خانگی‌اش انجام می‌داد، نزد شهر قدسی‌ها محبوب است. تیم سایپا نیز بعضی از بازی‌های خود را در این ورزشگاه انجام می‌دهد.[۲]

ایمنی

[ویرایش]

ورزشگاه بر پایه گزارش‌ها در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ دارای مشکلات جدی ایمنی برای کارکنان و تماشاگران است. برق گرفتگی کارکنان، سقوط برخی از جسم‌های سخت، آسیب دیدگی کارکنان، مشکل در آمبولانس و درمان، مشکلات آسفالت، مشکل سیستم صوتی و برق، از جمله مشکلات ورزشگاه بوده‌اند.[۳][۴]

دسترسی و ترابری همگانی

[ویرایش]

این ورزشگاه در غرب تهران به نشانی تهران، کیلومتر ۲۰ بزرگراه فتح، شهرقدس، بلوار شهید کلهر، ابتدای خیابان ۳۰ متری شهدا جای گرفته است. ترابری همگانی، تنها شامل تاکسی‌رانی شده است.

نگارخانه

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. "واگذاری ورزشگاه شهرقدس به پرسپولیس کذب محض است / مسئولان پرسپولیس عجولانه اظهارنظر کردند". MNA. Retrieved 9 December 2006.
  2. "ظرفیت ورزشگاه اختصاصی پرسپولیس به 50 هزارنفر افزایش می‌یابد". Persepolis Official Website. Archived from the original on 12 January 2009. Retrieved 23 February 2006.
  3. ایران، عصر. «شرمساری در ورزشگاه شهرقدس؛ آمبولانس خراب و برق گرفتگی دو نفر». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۹-۱۵.
  4. «ببینید | تصاویر تازه از محل دقیق حادثه برق‌گرفتگی ۲ کارگر استادیوم شهر قدس - خبرآنلاین». www.khabaronline.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۹-۱۵.

جستارهای وابسته

[ویرایش]

پیوند به بیرون

[ویرایش]