کارشناسی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

کارشناسی یا لیسانس (به فرانسوی: Licence) دوره‌ای از آموزش عالی است که تحصیل آن به‌طور معمول در مدت چهارسال و حداکثر شش سال انجام می‌شود. کسب مدرک کارشناسی بر حسب رشته به دو صورت پیوسته و ناپیوسته امکان‌پذیر است.[۱] مدرک کارشناسی معادل با bachelor's degree در اکثر کشورهای دیگر است.

کارشناسی ناپیوسته

[ویرایش]

دوره‌ای است که پیش‌نیاز آن، مدرک کاردانی یا فوق دیپلم در رشته یا رشته‌های دانشگاهی است، تعداد واحد دوره کارشناسی ناپیوسته بر حَسب رشته، بین ۶۵ تا ۷۰ واحد درسی است و مدت تحصیل این دوره به‌طور معمول دو سال و حداکثر سه سال می باشد.[۲] امروزه، اکثر رشته‌ها به‌جز فنی و حرفه‌ای، معمولاً کارشناسی پیوسته‌ است.

برای آغاز به تحصیل در این دوره، دانشجویان پس از اخذ مدرک دورهٔ کاردانی، در آزمون ورودی کاردانی به کارشناسی شرکت می‌کنند.

کارشناسی پیوسته

[ویرایش]

دوره‌ای است که پیش‌نیاز آن، مدرک دیپلم یا پیش‌دانشگاهی است و پذیرفته‌شدگان این دوره برحسب رشته با گذراندن ۱۳۰ تا ۱۶۰ واحد به اخذ مدرک لیسانس نائل می‌شوند. طول مدت تحصیل این دوره به‌طور متوسط ۴ سال و سقف مجاز آن ۶ سال تعیین شده است.[۲]

برای آغاز به تحصیل در دورهٔ کارشناسی پیوسته، نیاز به تکمیل دوره پیش‌دانشگاهی و پذیرش از طریق قبولی در آزمون سراسری است. پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های سراسری، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی انجام می‌گیرد.

منابع

[ویرایش]
  1. کتاب انتخاب رشته انتخاب آینده، ۱۳۹۱، ص ۴۰
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ کتاب انتخاب رشته انتخاب آینده، ۱۳۹۱، ص ۴۱
  • «فصل دوم»، انتخاب رشته، انتخاب آینده، راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری … تألیف دکتر کورش پرند، غلامرضا یادگارزاده و دکتر ابراهیم خدایی، تهران: مرکز انتشارات سازمان سنجش کشور، مرکز انتشارات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، ۱۳۹۱، شابک ۹۷۸-۹۶۴-۱۵۳-۱۷۹-۱

}}