Çağla Büyükakçay

Çağla Büyükakçay

Çağla Büyükakçay în calificările turneului de la Wimbledon din 2015 Wimbledon
Date personale
Născută (35 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Adana, Turcia[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie Turcia[1] Modificați la Wikidata
Ocupațiejucătoare de tenis[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba turcă Modificați la Wikidata
ȚaraTurcia Turcia
ReședințăIstanbul, Turcia
Înălțime1,72 m
Greutate58 kg  Modificați la Wikidata
Debut profesionist în2006
Mâna cu care loveștedreapta (rever cu două mâini)
Venituri în carieră945.918 $
Simplu
Victorii-înfrângeri446–377[1]  Modificați la Wikidata
Număr titluri1 WTA, 8 ITF
Cea mai bună clasareNo. 60 (12 septembrie 2016)
Poziția actualăNo. 164 (23 aprilie 2018)
Rezultate la simplu la turneele de Mare Șlem
Australian Open1R (2017)
Roland Garros2R (2016, 2017)
Wimbledon1R (2016)
U.S. Open2R (2016)
Alte turnee
Jocurile Olimpice1R (2016)
Dublu
Victorii-înfrângeri156–141
Număr titluri0 WTA, 15 ITF
Cea mai bună clasareN5. 111 (29 februarie 2016)
Poziția actualăNr. 414 (23 aprilie 2018)
Rezultate la dublu la turneele de Mare Șlem
Australian Open
Roland Garros
Wimbledon1R (2016)
US Open1R (2016)
Prezență online
Actualizat la: 23 aprilie 2018.

Çağla Büyükakçay (pronunțare în turcă: /ˈt͡ʃɑjlɑ byjyˈkɑkt͡ʃɑj/; n. , Adana, Turcia) este o jucătoare profesionistă de tenis din Turcia.

Büyükakçay a câștigat opt titluri la simplu și cincisprezece titluri la dublu în circuitul ITF în toată cariera ei. În septembrie 2016 a atins cea mai bună clasare în clasamentul mondial la simplu, locul 60. Büyükakçay a câștigat primul ei titlu la turneul de la Istanbul. Pe 29 februarie 2016 a atins cea mai înaltă clasare în clasamentul mondial la dublu, locul 111.

Jucând pentru echipa Turciei la Fed Cup, Büyükakçay are un palmares victorii-înfrângeri de 33-24.[2]

Büyükakçay este, de asemenea, cea mai bine clasată jucătoare de tenis de la clubul multisportiv Enkaspor din Istanbul.[3]

Büyükakçay este prima jucătoare de tenis care a reprezentat Turcia la Jocurile Olimpice. Ea a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Buyukakcay, 2015

Büyükakçay nu a concurat la multe turnee de juniori, jucând doar la patru competiții înainte de a trece la seniori. După câteva încercări ratate, Büyükakçay a jucat primul ei meci profesionist la un turneu de 10.000 de dolari de la Istanbul în mai 2004. Pierzând în calificări, va mai juca la alte două turnee în sezonul 2004. Ea a câștigat primul ei meci de Fed Cup în 2005, făcând echipă cu Pemra Özgen și învingându-le pe Stephanie Pace și Stephanie Sullivan din Malta. Ea a debutat în circuitul WTA la turneul Istanbul Cup din 2005, dar a fost învinsă de Elena Vesnina în primul meci. Ea a continuat să concureze în turnee de 10.000 și 25.000 de mii de dolari în restul anului.

Büyükakçay a început sezonul 2006 la Ramat HaSharon, dar a fost învinsă acolo în calificări de Katariina Tuohimaa. Ea nu a câștigat niciun meci pe tabloul principal până în aprilie, când a ajuns în al doilea tur al turneului de 10.000 de dolari de la Chennai. Ea a jucat din nou pentru Turcia în Fed Cup, învingând-o în două seturi pe Olfa Dhaoui din Tunisia. Ea a colaborat din nou la dublu cu Pemra Özgen, învingându-le pe Sigurlaug Sigurdardottir și Iris Staub din Islanda. A ajuns simultan în primele ei finale de simplu și dublu la Antalya, pierzând finala de simplu, dar câștigând-o pe cea  de dublu, alături de Alena Baiarciuk. Ea a continuat să joace în circuitul ITF, dar nu a mai atins o altă finală până în septembrie, când a reușit să ajungă în finala de la Istanbul. Büyükakçay a continuat să câștige experiență în sezonul 2007, obținând primul ei titlu la dublu în Istanbul.

În 2008 Büyükakçay a câștigat al doilea ei titlu la simplu în turneul ITF de la Gaziantep. Ea a continuat să joace în turnee ITF de nivel mic și înalt cu un oarecare succes, ajungând în sferturile de finală ale turneului de 50.000 de dolari de la Penza, fiind învinsă de Julia Glushko într-un meci greu cu trei seturi. A încheiat sezonul cu câștigarea titlului de dublu, alături de Lucia Sainz-Pelegri, la Vinaros. Büyükakçay a obținut primul ei titlu la simplu din sezonul 2009 la Istanbul înainte de a se întoarce în oraș, două săptămâni mai târziu. A primit un wildcard la Istanbul Cup, a fost învinsă de cehoaica Lucie Hradecká, deși a câștigat primul set. Nu a mai concurat în niciun alt turneu WTA în restul anului.

Büyükakçay a avut un sezon 2010 foarte bun – a rămas neînvinsă în Fed Cup, câștigând trei meciuri de simplu și pierzând doar patru game-uri. Succesul ei de la Fed Cup a fost continuat în săptămâna următoare cu câștigarea titlului la turneul de 25.000 de dolari de la Harkiv. Ea a câștigat un alt titlu la turneul de 25.000 de dolari de la Valladolid în iulie, înainte de a reveni la Istanbul pentru a juca în Istanbul Cup. A fost învinsă greu în primu tur de Elena Baltacha, dar a intrat în competiția la dublu alături de Pemra Özgen și a ajuns în semifinale. Acesta a fost prima semifinală în circuitul WTA din cariera ei – într-o competiție simplu sau dublu. Ea a intrat apoi în calificările turneului US Open. Deși a pierdut în primul tur de calificări, a fost o realizare majoră din moment ce nici o altă femeie din Turcia nu intrase anterior în calificările unui turneu de Mare Șlem. Ea și-a continuat parcursul și a ajuns într-o altă finală la Esperance, pierzând împotriva lui  Sacha Jones din Noua Zeelandă. Primul ei turneu din 2011a fost  turneul de la Australian Open, câștigand un singur meci de calificare înainte de a pierde la Corinna Dentoni. Ea a început să joace la tot mai multe competiții WTA, dar nu a mai ajuns într-o finală ITF până în iulie, când a pierdut la Garbiñe Muguruza în Caceres. La US Open, a pierdut în turul al doilea de calificări în meciul cu Mandy Minella din Luxemburg. În octombrie, ea a pierdut finala turneului ITF de 25.000 de dolari de la Netanya, fiind învinsă la limită de Dinah Pfizenmaier în trei seturi. Cu toate acestea, ea a câștigat titlul la dublu, alături de Pemra Özgen, obținând al 15-lea titlu la dublu.

În 2012 Büyükakçay a reușit să ajungă în finalele a trei turnee de 25.000 de dolari de la Moscova, Zwevegem și Istanbul, dar le-a pierdut pe fiecare dintre ele împotriva jucătoarelor Margarita Gasparyan, Anastasija Sevastova, și Richèl Hogenkamp. Ea a avut mai mult succes în meciurile de Fed Cup, câștigând trei meciuri de simplu și un meci de dublu pentru Turcia. Büyükakçay a fost aproape să ajungă pe tabloul principal al turneului Australian Open 2013, dar a pierdut în ultimul tur de calificări la Lesia Tsurenko în două seturi. Ea a ajuns în semifinalele turneului de 25.000 de dolari de la Namangan, dar a fost învinsă de Oksana Kalașnikova în trei seturi. La Open-ul francez a trecut de Nastassja Burnett în primul tur de calificări, dar a fost bătută rău în al doilea tur de Arantxa Parra Santonja. Ea a ajuns apoi, în săptămâna următoare, în finala turneului de 25.000 de dolari de la Moscova, fiind învinsă de tânăra Anett Kontaveit din Estonia. Ea și-a păstrat evoluția solidă pentru restul sezonului, obținând titluri la dublu în turneele de la Shrewsbury, Loughborough, Istanbul și Ankara.

Büyükakçay a început timid sezonul 2014 – pierzând în trei seturi la Ashleigh Barty și Kateřina Siniaková în Australia. Deși a ajuns în sferturile de finală ale turneului ITF de 25.000 de dolari de la Sunderland, ea a reușit să câștige un simplu meci în meciul de Fed Cup cu Ungaria. A obținut wildcard-uri la prestigioasele turnee WTA de la Doha și Dubai, dar a fost învinsă în primul tur de Karolína Plíšková și respectiv Zhang Shuai. A început să intre în formă mai bine în aprilie, atunci când ea a câștigat primul ei titlu la simplu după aproape patru ani la turneul ITF de la Edgbaston, învingând-o pe franțuzoaica Pauline Parmentier. O săptămână mai târziu, ea a avansat pentru prima dată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Kuala Lumpur, iar la Openul Francez a fost aproape să intre pe tabloul principal, dar a fost învinsă în turul final de calificări de către Aleksandra Wozniak. La Wimbledon, a fost învins în primul tur de calificări și a reușit să câștige un singur meci în întregul sezon pe iarbă.

Çağla Büyükakçay la Fed Cup 2015

Büyükakçay a avut un început foarte bun al sezonului 2015. Ea a jucat primul ei turneu al anului la Shenzhen, unde a trecut prin calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. Ea a învins-o pe Lara Arruabarrena în primul tur, dar, cu toate acestea, a fost învinsă în al doilea tur de fostul număr 2 mondial, Vera Zvonareva, în două seturi. Büyükakçay a călătorit în Australia, unde a concurat pentru calificarea pe tabloul principal de la Australian Open 2015. Ea a învins-o pe uzbeca Nigina Abduraimova și pe elvețianca Viktorija Golubic, dar a pierdut apoi în două seturi în fața germanei Tatjana Maria în ultimul tur de calificări.

În februarie 2015 Büyükakçay a reprezentat Turcia la Fed Cup, în Grupa 1 Europa/Africa, în care ea a avut cel mai mare succes. Cele mai importante victorii ale ei au fost atunci când le-a învins pe Heather Watson și Elina Svitolina, care se aflau la acel moment în Top 50. Büyükakçay a câștigat toate meciurile de la Fed Cup din 2015. Performanța excelentă a lui Büyükakçay a fost recunoscută atunci când ea a fost nominalizată și a câștigat Fed Cup Heart Award, în care i s-a oferit posibilitatea de a dona 1.000 de dolari pentru o activitate caritabilă aleasă de ea. Büyükakçay a donat 1.000 de dolari către Asociația de sprijinire a vieții civile.

2016: Progres și primul titlu WTA

[modificare | modificare sursă]

Primele turnee ale lui Büyükakçay au fost Shenzhen Open - unde a pierdut în turul al doilea de calificări la Iaroslava Șvedova - și Australian Open, unde a fost învinsă în primul tur de calificări de către Maria Sakkari. După ce a ajuns în al doilea tur al turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon și apoi a pierdut în primul tur de calificări la Campionatele de Tenis din Dubai, Büyükakçay a primit un wildcard la Qatar Open. Ea a învins-o pe Lucie Hradecká și apoi pe capul de serie nr. 7 și deținătoarea titlului Lucie Safarová în două seturi. În al treilea tur, Büyükakçay a pierdut la Roberta Vinci.

Următorul ei turneu a fost BMW Malaysian Open, unde le-a învins pe Laura Siegemund și Kai-Chen Chang înainte de a pierde la viitoarea finalistă Eugenie Bouchard. Ea a jucat apoi la Miami Open, unde a pierdut în primul tur de calificări la Naomi Broady. De asemenea, ea a pierdut în primul tur al turneului ITF de la Osprey. La Volvo Car Open, ea a ajuns în primul tur după ce a trecut de calificări (învingându-le pe Julia Boserup și Ysaline Bonaventure) și a fost învinsă de Danka Kovinic. La Istanbul Cup, ea le-a învins pe Marina Melnikova, Sorana Cârstea, Nao Hibino și Stefanie Vögele în drumul spre primul ei titlu WTA. Apoi și-a luat revanșa în fața lui Kovinic, învingând-o pe muntenegreană în trei seturi și devenind prima femeie din Turcia care a câștigat un titlu WTA.[4]

Înainte de Open-ul francez, Büyükakçay a ajuns în turul al doilea la turneul ITF de la Trnava, pierzând în fața Katerinei Siniakova. La cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, ea a intrat ca de calificare (bate Elitsa Kostova, Petra Martic și Klára Koukalová drum[5]) și a devenit prima femeie din Turcia care a câștigat un meci la un turneu de Mare Șlem, învingând-o pe Aliaksandra Sasnovich în trei seturi.[6] A pierdut apoi în fața Anastasiei Pavliucenkova. Ea a început sezonul pe iarbă la Nottingham Open, unde a pierdut la Caroline Wozniacki în primul tur. În următoarele trei turnee, la care a participat, inclusiv turneul de la Wimbledon, a fost eliminată încă de la început.

La Jocurile Olimpice de Vară din 2016 Büyükakçay a jucat cu rusoaica Ekaterina Makarova în primul tur și a pierdut în trei seturi. Büyükakçay a fost prima femeie din Turcia care a concurat la competiția de tenis a Jocurilor Olimpice.

Finale în circuitul WTA

[modificare | modificare sursă]

Simplu: 1 (1 titlu)

[modificare | modificare sursă]
Legendă
Turnee de Mare Șlem (0–0)
WTA Tour Championships (0–0)
Premier Mandatory & Premier 5 (0–0)
Premier (0–0)
International (1–0)
Suprafață
Hard (0–0)
Zgură (1–0)
Iarbă (0–0)
Carpetă (0–0)
Rezultat Nr. Dată Turneu Suprafață Adversară Scor
Câștigătoare 1. 24 aprilie 2016 Istanbul Cup, Istanbul, Turcia Zgură Muntenegru Danka Kovinić 3-6, 6-2, 6-3

Duble: 2 (2 finale)

[modificare | modificare sursă]
Legendă
Turnee de Mare Șlem (0–0)
WTA Tour Championships (0–0)
Tier I / Premier Mandatory & Premier 5 (0–0)
Tier II / Premier (0–0)
Tier III, IV & V / International (0–2)
Suprafață
Hard (0–1)
Iarbă (0–0)
Zgură (0–1)
Carpetă (0–0)
Rezultat Nr. Dată Turneu Suprafață Parteneră Adversare Scor
Finalistă 1. 13 iulie 2014 BRD Bucharest Open, București, România Zgură Italia Karin Knapp România Elena Bogdan

România Alexandra Cadanțu

4-6, 6-3, de [5-10]
Finalistă 2. 26 iulie 2015 Istanbul Cup, Istanbul, Turcia Hard Serbia Jelena Janković Rusia Daria Gavrilova

Ucraina Elina Svitolina

7-5, 1-6, [4-10]

Finale în circuitul ITF

[modificare | modificare sursă]

Simplu: 23 (8-15)

[modificare | modificare sursă]
Legendă
Turnee de 100.000 $
Turnee de 75.000/80.000 $
Turnee de 50.000/60.000 $
Turnee de 25.000 $
Turnee de 10.000/15.000 $
Rezultat Nr. Dată Turneu Suprafață Adversară Scor
Finalistă 1. 21 mai 2006 Antalya, Turcia Hard Grecia Anna Gerasimou 3–6, 2–6
Finalistă 2. 3 septembrie 2006 Istanbul, Turcia Hard Rusia Natalia Orlova 1–6, 1–6
Finalistă 3. 14 aprilie 2007 Dubai, Emiratele Arabe Unite Hard Mauritius Marinne Giraud 2–6, 2–6
Câștigătoare 1. 3 iunie 2007 Istanbul, Turcia Hard Germania Ria Dörnemann 6–4, 6–3
Câștigătoare 2. 1 iunie 2008 Gaziantep, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen 7–5, 6–4
Câștigătoare 3. 21 iunie 2009 Istanbul, Turcia Hard Rusia Galina Fokina 6–2, 6–3
Câștigătoare 4. 9 mai 2010 Harkiv, Ucraina Hard Rusia Natalia Orlova 6–4, 6–1
Finalistă 4. 30 mai 2010 İzmir, Turcia Hard Austria Tamira Paszek 2–6, 3–6
Finalistă 5. 26 iunie 2010 Getxo, Spania Zgură Spania Sílvia Soler Espinosa 0–6, 6–2, 1–6
Câștigătoare 5. 11 iulie 2010 Valladolid, Spania Hard Hong Kong Zhang Ling 7–6(7–2), 6–3
Finalistă 6. 14 noiembrie 2010 Esperance, Australia Hard Australia Sacha Jones 1–6, 3–6
Finalistă 7. 17 iulie 2011 Caceres, Spania Hard Spania Garbiñe Muguruza Blanco 4–6, 3–6
Finalistă 8. 29 octombrie 2011 Netanya, Israel Hard Germania Dinah Pfizenmaier 6–7(5–7), 6–4, 1–6
Finalistă 9. 5 mai 2012 Moscova, Rusia Hard (i) Rusia Margarita Gasparyan 3–6, 6–4, 1–6
Finalistă 10. 15 iulie 2012 Zwevegem, Belgia Hard (i) Letonia Anastasija Sevastova 0–6, 3–6
Finalistă 11. 2 noiembrie 2012 Istanbul, Turcia Hard (i) Olanda Richèl Hogenkamp 4–6, 3–6
Finalistă 12. 1 iunie 2013 Moscova, Rusia Hard (i) Estonia Anett Kontaveit 1–6, 1–6
Finalistă 13. 3 martie 2014 Preston, Marea Britanie Hard (i) Cehia Kristýna Plíšková 3–6, 6–7(4–7)
Câștigătoare 6. 31 martie 2014 Edgbaston, Marea Britanie Hard (i) Franța Pauline Parmentier 6–4, 2–6, 6–2
Finalistă 14. 27 iulie 2014 Astana, Kazahstan Hard Rusia Vitalia Diatchenko 4–6, 6–3, 2–6
Câștigătoare 7. 12 septembrie 2015 Batumi, Georgia Hard Rusia Alena Tarasova 6-2, 6-0
Câștigătoare 8. 14 noiembrie 2015 Dubai, Emiratele Arabe Unite Hard Cehia Klára Koukalová 6–7(4–7), 6–4, 6–4
Finalistă 15. 19 decembrie 2015 Ankara, Turcia Hard (i) Serbia Ivana Jorović 6–7(3–7), 6–3, 2–6

Dublu: 22 (14-8)

[modificare | modificare sursă]
Rezultat Nr. Dată Turneu Suprafață Parteneră Adversare Scor
Câștigătoare 1. 21 mai 2006 Antalya, Turcia Hard Belarus Alena Bayarchyk Rusia Galina Semenova

Belarus Tatsiana Teterina

6–3 7–6(3)
Câștigătoare 2. 2 iunie 2007 Istanbul, Turcia Hard Germania Ria Dörnemann Slovenia Maja Kambič

Rusia Avgusta Tsybysheva

6–2 6–4
Câștigătoare 3. 31 mai 2008 Gaziantep, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen Belarus Volha Duko

Georgia Ana Jikia

2–0 RET
Câștigătoare 4. 7 iunie 2008 Izmir, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen Republica Macedonia Emilia Arnaudovska

Ucraina Yuliana Umanets

6–2 6–0
Finalistă 5. 13 septembrie 2008 Sarajevo, Bosnia și Herțegovina Zgură Israel Julia Glushko Italia Alberta Brianti

Slovenia Polona Hercog

4–6 5–7
Finalistă 6. 1 noiembrie 2008 Istanbul, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen Austria Melanie Klaffner

Bosnia și Herțegovina Sandra Martinović

4–6 7–6(5) [6–10]
Câștigătoare 7. 6 decembrie 2008 Vinaros, Spania Zgură Spania Lucia Sainz-Pelegri Spania Yera Campos Molina

Spania Leticia Costas-Moreira

6–4 3–6 [10–7]
Câștigătoare 8. 18 aprilie 2009 Antalya, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen Ucraina Tetyana Arefyeva

Ucraina Anastasiya Lytovchenko

6–4 6–2
Finalistă 9. 1 mai 2009 Namangan, Uzbekistan Hard Turcia Pemra Özgen Uzbekistan Albina Khabibulina

Kirghiztan Ksenia Ulukan

4–6 7–6(6) [5–10]
Finalistă 10. 12 iunie 2009 Qarshi, Uzbekistan Hard Turcia Pemra Özgen Ucraina Kristina Antoniychuk

Georgia Oksana Kalashnikova

7–5 0–6 [6–10]
Finalistă 11. 15 iunie 2009 Istanbul, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen Rusia Galina Fokina

Rusia Anna Morgina

4–6,6–4 8–10
Câștigătoare 12. 17 octombrie 2009 Antalya, Turcia Zgură Uzbekistan Albina Khabibulina Regatul Unit Amanda Carreras

Italia Valentina Confalonieri

2–6 7–5 [10–7]
Finalistă 13. 30 mai 2010 Izmir, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen Brazilia Maria Fernanda Alves

Austria Tamira Paszek

1–6 2–6
Finalistă 14. 18 iulie 2011 Samsun, Turcia Hard Turcia Pemra Özgen România Mihaela Buzărnescu

Slovenia Tadeja Majerič

1–6,4–6
Câștigătoare 15. 24 octombrie 2011 Netanya, Israel Hard Turcia Pemra Özgen Italia Nicole Clerico

Israel Julia Glushko

7–5 6–3
Câștigătoare 16. 29 octombrie 2012 Istanbul, Turcia Hard (i) Turcia Pemra Özgen Uzbekistan Nigina Abduraimova

Kirghiztan Ksenia Palkina

6–2 6–1
Finalistă 17. 3 iunie 2013 Agri, Turcia Carpetă Turcia Pemra Özgen Turcia Melis Sezer

Bosnia și Herțegovina Jasmina Tinjic

4–6 6–3 [8–10]
Câștigătoare 18. 16 septembrie 2013 Shrewsbury, Marea Britanie Hard (i) Turcia Pemra Özgen Regatul Unit Samantha Murray

Regatul Unit Jade Windley

4–6, 6–4, [10–8]
Câștigătoare 19. 27 septembrie 2013 Loughborough, Marea Britanie Hard (i) Turcia Pemra Özgen Polonia Magda Linette

Cehia Tereza Smitková

6–2, 5–7, [10–6]
Câștigătoare 20. 1 noiembrie 2013 Istanbul, Turcia Hard (i) Turcia Pemra Özgen Georgia Sofia Shapatava

Ucraina Anastasiya Vasylyeva

6–3, 6–2
Câștigătoare 21. 20 decembrie 2013 Ankara, Turcia Hard (i) Ucraina Yuliya Beygelzimer Grecia Eleni Daniilidou

Serbia Aleksandra Krunić

6–3, 6–3
Câștigătoare 22. 14 noiembrie 2015 Dubai, Emiratele Arabe Unite Hard Grecia Maria Sakkari Belgia Elise Mertens

Turcia İpek Soylu

7–6(8–6), 6–4

Çağla Büyükakçay a debutat pentru echipa de Fed Cup a Turciei în 2004. De atunci, ea are un palmares de 24-15 la simplu și 13-13 la dublu (37-28 la general).

Simplu (24-15)

[modificare | modificare sursă]
Edition Round Date Against Surface Opponent W/L Result
2006 Europe/Africa Group III RR 26 April 2006 Format:FedTunisia Clay Tunisia Olfa Dhaoui W 6-1, 7-5
2007 Europe/Africa Group III RR 23 April 2007 Format:FedLiechtenstein Hard Liechtenstein Marina Novak W 6-4, 6-2
25 April 2007 Format:FedAzerbaijan Azerbaidjan Shukufa Abdullayeva W 6-0, 6-0
26 April 2007 Format:FedMauritius Mauritius Astrid Tixier W 6-2, 6-2
2008 Europe/Africa Group II RR 30 January 2008 Format:FedBosnia and Herzegovina Hard (I) Bosnia și Herțegovina Mervana Jugic-Salkic L 4-6, 5-7
31 January 2008 Format:FedSouth Africa Africa de Sud Tarryn Rudman W 6-4, 6-3
RPO 2 February 2008 Format:FedGreece Grecia Eirini Georgatou W 3-6, 6-4, 6-3
2009 Europe/Africa Group II RR 22 April 2009 Format:FedSouth Africa Hard Africa de Sud Lizaan Du Plessis W 6-7(7-9), 7-5, 6-4
23 April 2009 Format:FedGeorgia Georgia Margalita Chakhnashvili L 5-7, 2-6
2010 Europe/Africa Group III RR 21 April 2010 Format:FedEgypt Clay Egipt Menna El Nagdy W 6-1, 6-0
22 April 2010 Format:FedMoldova Republica Moldova Julia Helbet W 6-0, 6-1
PPO 24 April 2010 Format:FedAlgeria Algeria Fatima Zorah Bouabdallah W 6-1, 6-1
2011 Europe/Africa Group II RR 4 May 2011 Format:FedBosnia and Herzegovina Clay Bosnia și Herțegovina Jasmina Tinjic L 6-7(3-7), 6-4, 5-7
5 May 2011 Format:FedArmenia Armenia Ani Amiraghyan W 6-3, 6-2
6 May 2011 Format:FedGeorgia Georgia Sofia Shapatava L 3-6, 2-6
RPO 7 May 2011 Format:FedMorocco Maroc Fatima El Allami W 6-2, 6-1
2012 Europe/Africa Group II RR 18 April 2012 Format:FedLatvia Clay Letonia Diana Marcinkevica W 6-2, 6-0
19 April 2012 Format:FedNorway Norvegia Emma Flood W 6-0, 6-1
20 April 2012 Format:FedGeorgia Georgia Anna Tatishvili L 4-6, 2-6
PPO 21 April 2012 Format:FedSouth Africa Africa de Sud Natalie Grandin W 2-6, 6-2, 6-4
2013 Europe/Africa Group I RR 6 February 2013 Format:FedIsrael Hard Israel Shahar Peer L 6-1, 1-6, 6-7(3-7)
7 February 2013 Format:FedPoland Polonia Agnieszka Radwanska L 1-6, 2-6
8 February 2013 Format:FedRomania România Sorana Cirstea L 4-6, 2-6
RPO 9 February 2013 Format:FedGeorgia Georgia Sofia Shapatava L 5-7, 3-6
2014 Europe/Africa Group I RR 4 February 2014 Format:FedBelarus Hard (I) Belarus Olga Govortsova L 5-7, 6-3, 6-7(6-8)
6 February 2014 Format:FedBulgaria Bulgaria Elitsa Kostova W 7-6(7-3), 6-1
7 February 2014 Format:FedPortugal Portugalia Michelle Larcher De Brito L 4-6, 2-6
2015 Europe/Africa Group I RR 4 February 2015 Format:FedUkraine Hard (I) Ucraina Elina Svitolina W 6-3, 4-6, 6-0
5 February 2015 Format:FedGreat Britain Regatul Unit Heather Watson W 6-2, 3-6, 7-5
6 February 2015 Format:FedLiechtenstein Liechtenstein Stephanie Vogt W 6-2, 6-2
2016 Europe/Africa Group I RR 3 February 2016 Format:FedIsrael Hard Israel Julia Glushko W 7-5, 6-3
4 February 2016 Format:FedCroatia Croația Ana Konjuh W 6-3, 2-6, 6-3
5 February 2016 Format:FedEstonia Estonia Anett Kontaveit L 6-7(6-8), 4-6
RPO 6 February 2016 Format:FedSweden Suedia Rebecca Peterson W 2-6, 6-4, 6-0
2017 Europe/Africa Group I RR 8 February 2017 Format:FedLatvia Hard (I) Letonia Jelena Ostapenko L 6-7(4-7), 7-5, 3-6
9 February 2017 Format:FedPortugal Portugalia Michelle Larcher De Brito L 1-6, 6-3, 4-6
10 February 2017 Format:FedGreat Britain Regatul Unit Johanna Konta L 7-5, 4-6, 3-6
2018 Europe/Africa Group I RR 7 February 2018 Format:FedLatvia Hard (I) Letonia Jelena Ostapenko W 6-2, 3-6, 6-3
8 February 2018 Format:FedAustria Austria Barbara Haas W 4-6, 7-6(7-5), 6-4

Dublu (13-13)

[modificare | modificare sursă]
Edition Round Date Partner Against Surface Opponents W/L Result
2004 Europe/Africa Group III RR 26 April 2004 Turcia Pemra Ozgen Format:FedRomania Hard România Gabriela Niculescu

România Monica Niculescu

L 2-6, 4-6
27 April 2004 Turcia Pemra Ozgen Format:FedGreat Britain Regatul Unit Elena Baltacha

Regatul Unit Jane O'Donoghue

L 0-6, 3-6
2005 Europe/Africa Group III RR 28 April 2005 Turcia Pemra Ozgen Format:FedMalta Clay Malta Stephanie Pace

Malta Stephanie Sullivan

W 6-2, 6-0
2006 Europe/Africa Group III RR 28 April 2006 Turcia Pemra Ozgen Format:FedIceland Clay Islanda Sigurlaug Sigurdardottir

Islanda Iris Staub

W 6-0, 6-0
2007 Europe/Africa Group III RR 25 April 2007 Turcia Pemra Ozgen Format:FedAzerbaijan Hard Azerbaidjan Shukufa Abdullayeva

Azerbaidjan Sevil Aliyeva

W 3-0 retired
2008 Europe/Africa Group II RR 30 January 2008 Turcia Pemra Ozgen Format:FedBosnia and Herzegovina Hard (I) Bosnia și Herțegovina Mervana Jugic-Salkic

Bosnia și Herțegovina Sandra Martinovic

L 3-6, 3-6
31 January 2008 Turcia Pemra Ozgen Format:FedSouth Africa Africa de Sud Kelly Anderson

Africa de Sud Tarryn Rudman

L 6-7(2-7), 0-6
RPO 2 February 2008 Turcia Pemra Ozgen Format:FedGreece Grecia Anna Gerasimou

Grecia Anna Koumantou

W 6-4, 6-7(6-8), 6-4
2010 Europe/Africa Group III RR 22 April 2010 Turcia Ipek Senoglu Format:FedMoldova Clay Republica Moldova Julia Helbet

Republica Moldova Alexandra Perper

W 6-3, 6-0
2011 Europe/Africa Group II RR 6 May 2011 Turcia Ipek Senoglu Format:FedGeorgia Clay Georgia Tatia Mikadze

Georgia Sofia Shapatava

L 3-2 retired
2012 Europe/Africa Group II RR 18 April 2012 Turcia Pemra Ozgen Format:FedLatvia Clay Letonia Liga Dekmeijere

Letonia Diana Marcinkevica

W 6-3, 6-3
2013 Europe/Africa Group I RR 8 February 2013 Turcia Pemra Ozgen Format:FedRomania Hard România Sorana Cirstea

România Raluca Olaru

W 4-2 retired
RPO 9 February 2013 Turcia Pemra Ozgen Format:FedGeorgia Georgia Margalita Chakhnashvili

Georgia Sofia Shapatava

W 7-5, 6-2
2014 Europe/Africa Group I RR 4 February 2014 Turcia Pemra Ozgen Format:FedBelarus Hard (I) Belarus Ilona Kremen

Belarus Iryna Shymanovich

L 5-7, 1-6
6 February 2014 Turcia Pemra Ozgen Format:FedBulgaria Bulgaria Elitsa Kostova

Bulgaria Isabella Shinikova

W 5-7, 6-1, 7-5
7 February 2014 Turcia Pemra Ozgen Format:FedPortugal Portugalia Michelle Larcher De Brito

Portugalia Barbara Luz

L 6-2, 3-6, 3-6
9th to 12th PO 9 February 2014 Turcia Ipek Soylu Format:FedCroatia Croația Darija Jurak

Croația Tereza Mrdeza

L 6-7(4-7), 6-4, 3-6
2015 Europe/Africa Group I RR 4 February 2015 Turcia Ipek Soylu Format:FedUkraine Hard (I) Ucraina Olga Savchuk

Ucraina Lesia Tsurenko

L 5-7, 1-6
6 February 2015 Turcia Pemra Ozgen Format:FedLiechtenstein Liechtenstein Sandra Hinterberger

Liechtenstein Lynn Zund

W 6-0, 6-0
5th to 8th PO 7 February 2015 Turcia Ipek Soylu Format:FedGeorgia Georgia Oksana Kalashnikova

Georgia Sofia Shapatava

W 4-6, 6-4, 6-4
2016 Europe/Africa Group I RR 3 February 2016 Turcia Basak Eraydin Format:FedIsrael Hard Israel Julia Glushko

Israel Shahar Peer

L 7-5, 5-7, 4-6
4 February 2016 Turcia Pemra Ozgen Format:FedCroatia Croația Darija Jurak

Croația Ana Konjuh

L 5-7, 3-6
5 February 2016 Turcia Ipek Soylu Format:FedEstonia Estonia Anett Kontaveit

Estonia Maileen Nuudi

L 4-6, 2-6
2017 Europe/Africa Group I RR 8 February 2017 Turcia Ipek Soylu Format:FedLatvia Hard (I) Letonia Diana Marcinkevica

Letonia Jelena Ostapenko

L 3-6, 4-6
9 February 2017 Turcia Ipek Soylu Format:FedPortugal Portugalia Francisca Jorge

Portugalia Michelle Larcher De Brito

W 6-7(3-7), 6-3, 6-2
2018 Europe/Africa Group I RR 8 February 2018 Turcia Ayla Aksu Format:FedAustria Austria Julia Grabher

Austria Barbara Haas

W 6-2, 7-6(7-5)
  • RR = Round Robin
  • PPO = Promoționale Play-off
  • RPO = Retrogradare în Play-off
  • PO = Play-off

Statistici ale performanțelor la competițiile de simplu

[modificare | modificare sursă]
Turneu 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 W–L
Turnee de Mare Șlem
Australian Open A Q2 Q1 Q3 Q1 Q3 Q1 1R Q1 0–1
French Open A Q1 A Q2 Q3 Q1 2R 2R 2–2
Wimbledon A Q1 Q1 Q2 Q1 Q1 1R Q2 0–1
US Open Q1 Q2 Q2 Q2 Q2 Q1 2R Q2 1–1
Victorii–Înfrângeri 0–0 0–0 0–0 0–0 0–0 0–0 2–3 1–2 0–0 3–5
Poziția la sfârșitul anului 192 197 186 149 141 158 83 158

Victorii împotriva jucătoarelor din Top 10

[modificare | modificare sursă]
# Jucătoare Poziție Competiție Suprafață Tur Scor Poziție CB
2018
1. Letonia Jeļena Ostapenko Nr. 6 Fed Cup, Tallinn, Estonia Hard (i) Zone Group 1 6-2, 3-6, 6-3 Nr. 161
  1. ^ a b c d Site-ul WTA 
  2. ^ „Cagla BUYUKAKCAY”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Branșlar > Tenis-2010 sezonunda” (în Turkish). Enka Spor Kulübü. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Buyukakcay Caps Historic Win In Istanbul”. Accesat în . 
  5. ^ „Turkish delight for qualifying trio”. Roland Garros. Accesat în . 
  6. ^ „Buyukakcay Triumphs For Turkey In Paris”. Women's Tennis Association. Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]