Gerillamarknadsföring – Wikipedia

Gerillamarknadsföring, eller gerillareklam,[1] av engelskans Guerrilla marketing, är okonventionella[2] marknadsaktiviteter ämnade för att nå maximalt resultat med minimala resurser. Typisk gerillamarknadsföring är oväntad, överraskande, okonventionell, potentiellt interaktiv[förtydliga] och riktad för att nå målgruppen på oväntade platser. Syftet med gerillamarknadsföring är att skapa en unik, engagerande och tankeväckande effekt som gör att det blir ett spritt samtalsämne och skapar viral spridning.

Benämningen gerillamarknadsföring kommer från begreppet gerillakrigföring och bygger på principen att en liten specialiserad styrka kan attackera sina mål på ett framgångsrikt sätt genom att använda sig av okonventionella strategiska och taktiska metoder. Man använder sig av en kombination av flera andra marknadsföringsmetoder för att på så sätt öka genomslagskraften. Utmärkande för marknadsföringsmetoden är bland annat användandet av moderna medier och flera kanaler (direktreklam, produktplacering, med mera) för att nå ut till sin tilltänkta målgrupp.

  1. ^ Almer, Synnöve (2008-03-14): "Gerillareklam är effektivare än traditionell". Arkiverad 12 oktober 2014 hämtat från the Wayback Machine. Dagensmedia.se. Läst 7 oktober 2014.
  2. ^ ”Deras ovanliga tatuerings-kampanj gav finalplats” (på engelska). http://www.ehandel.se/Deras-tatureingskampanj-gav-finalplats,13480.html. Läst 8 oktober 2018.