Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu - Vikipedi
İç Hizmet Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki görev ve yetkileri tanımlayan yasa.
Türk Silahlı Kuvvetleri
[değiştir | kaynağı değiştir]Türk Silahlı Kuvvetleri: Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri subay, astsubay, askerî memur, uzman çavuş, erbaş ve erleri ile askerî öğrencilerden teşekkül eden ve seferde ihtiyatlarla ikmal edilen, kadro ve kuruluşlarla teşkilatı gösterilen silahlı Devlet kuvvetidir.
Kanun'un otuz beşinci maddesine göre, Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askerî gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurt dışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır.
Otuz sekizinci maddede, sancağın, Silahlı Kuvvetlerin şeref timsali olduğu belirtilmiştir. Sancağın muhafazası Silahlı Kuvvetlerin mukaddes vazifesidir. Sancak hiçbir sebep ve bahane ile terk edilemez. Kuruluşunda alay teşkilatı (hudut alayları hariç) bulunmayan her tugay ile her alay (deniz ve havada eşiti birliklere) yönetmeliğe göre bir sancak verilir.[1]
Dış bağlantılar
[değiştir | kaynağı değiştir]- Vikikaynak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu ile ilgili metin bulabilirsiniz.
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 26 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 29 Ocak 2021.