2010 NBA All-Star Maçı - Vikipedi

2010 NBA All-Star Maçı
1234 Toplam
Doğu 37394223 141
Batı 34354030 139
Tarih14 Şubat 2010
SalonCowboys Stadium
ŞehirArlington, Texas
MVPDwyane Wade
Millî marşGretchen Wilson ABD
Canadian Tenors Kanada
Hakemler
  1. 48 Scott Foster
    #19 James Capers
    #63 Derek Richardson
Devre arası şovuAlicia Keys, Shakira
Seyirci108,713
NBA All-Star Maçı
2009 2011 >


2010 NBA All-Star Maçı 14 Şubat 2010 günü NFL takımlarından Dallas Cowboys'un maçlarını oynadığı Cowboys Arena da oynanmıştır. Batı Konferansı ve Doğu Konferansı'ndan seçilen oyuncular arasında yapılan karşılaşmayı doğu karması batı karmasını 141-139 yenmiştir. Dallas şehri ikinci kez All-Star maçına ev sahipliği yapmıştır. İlki 1986 yılındadır. NBA başkanı David Stern, 30 Ekim 2008 yılında burada yapılacağını duyumuştur.

All-Star Haftasonu 12 Şubat 2010 Cuma günü başlamıştır. Ünlüler maçı ve çaylaklar maçı yapılmıştır. Cumartesi günü Takım şut yarışması, üç sayı yarışması, smaç yarışması, HORSE mücadelesi, D-Lig All-Star maçı, D-Lig Dream Factory Friday Night organizasyonları düzenlenmiştir.

59.su düzenlenen All-Star maçında Doğu Konferansı Batı Konferansını sadece 2 sayı farkla 141 – 139 yenmiştir. Dwayne Wade ilk defa All-Star maçının en değerli oyuncusu seçilmiştir. 28 sayı, 11 asist, 6 ribaund ve 5 top çalma istatistikleriyle oynamıştır. Ve %75 isabet oranı ile maçı tamamlamıştır. Çaylaklar maçını ise 2002 yılından beri ilk defa çaylaklar kazanmıştır. Sacramento Kings gardı Tyreke Evans maçın en değerli oyuncusu ödülünü akmıştır. 26 sayı, 6 ribaund, 5 asist ve 5 top çalma ile oynamıştır.

Cumartesi günü organizasyonunda smaç yarışmasını kazanan Nate Robinson olmuştur. Bu yarışmayı 3. kez kazanan Robinson, böylelikle bu dalda 3 defa şampiyon olan ilk sporcu olmuştur. Boston Celtics kısa forveti Paul Pierce üç sayı yarışmasını Phoenix Suns oyun kurucusu Steve Nash yetenek yarışmasını kazanmıştır. Kevin Durant H–O–R–S–E yarışmasını ikinci defa kazanmıştır.

Cowboys Arena'da yapılan bu maça 108,713 kişi gelmiştir. Ve rekor kırılmıştır. Bir önceki rekor ise 14 Aralık 2003 günü Ford Field stadında Kentucky ve Michigan State takımları arasında yapılan maça 78, 729 kişi izlemiştir. NBA All-Star maçında bir önceki rekor, Houston Astrodome'da yapılan 1989 NBA All-Star Maçı'nda 44,735 kişi maçı izlemiştir.

All-Star Hafta Sonu Salonları

[değiştir | kaynağı değiştir]
Cowboys Stadyum'unda yapılan 2010 NBA All-Star Maçı'nı 108,713 kişi izledi. Cowboys Stadyum'unda yapılan 2010 NBA All-Star Maçı'nı 108,713 kişi izledi.
Cowboys Stadyum'unda yapılan 2010 NBA All-Star Maçı'nı 108,713 kişi izledi.

Dallas Mavericks kulüp tarihinde ikinci kez All-Star Haftasonu organizasyonunu düzenlemiştir. Birincisi 1986 yılında Dallas'ta bulunan ‘Reunion Arena' ‘da 1986 NBA All-Star Maçı düzenlenmiştir.

2010 All-Star Maçı Amerikan Futbolu NFL takımlarından Dallas Cowboys'un maçlarını oynadığı Cowboys Arenada oynanmıştır. Ama, çaylaklar maçı ve Cumartesi gecesi organizasyonları Dallas Mavericks'in salonu American Airlines Center da düzenlenmiştir.

1989 yılından beri ilk defa İki ayrı salonda All-Star Haftasonu organizasyonu düzenlenmiştir. 30 Ekim 2008'de NBA başkanı David Stern 2010 yılı All-Star Haftasonu etkinliklerinin Dallas da olacağını duyurmuştur. Böylelikle 1996 yılından beri ilk kez bir futbol stadında All-Star maçı düzenlenmiş oldu.

All-Star Maçı

[değiştir | kaynağı değiştir]
Stan Van Gundy (solda) ve George Karl (sağda) Doğu ve Batı karmasının antrenörlüğünü yaptılar. Stan Van Gundy (solda) ve George Karl (sağda) Doğu ve Batı karmasının antrenörlüğünü yaptılar.
Stan Van Gundy (solda) ve George Karl (sağda) Doğu ve Batı karmasının antrenörlüğünü yaptılar.

All-Star maçında antrenörler; 31 ocak tarihine kadar en iyi yüzdeye sahip olan takımın antrenörü seçilir. Ama NBA kuralları gereğince bir antrenör art arda All-Star maçında antrenörlük yapamaz. Los Angeles antrenörü Phil Jackson ve Cleveland Cavaliers takımının antrenörü Mike Brown bir önceki sezon antrenör olarak yer aldıkları için seçilmemiştir. Böylece Batı Konferansı antrenörü Denver Nuggets'ı çalıştıran Geoge Karl olurken, Doğu Konferansı antrenörü Orlando Magic'i çalıştıran Stan Van Gundy oldu. George Karl, bundan önce 1994, 1996 ve 1998 yıllarında All-Star maçında antrenörlük yapmıştır. 31 ocak günü Denver Nuggets 32 galibiyet 15 yenilgi ile Batı Konferansında Los Angeles Lakers'ın ardından ikinci sırada yer alıyordu. Stan Van Gundy ise 2005 yılında Miami Heat'i çalıştırırken ilk defa antrenörlük yapmıştı. 31 ocak günü itibarıyla Magic 32 galibiyet 16 mağlubiyet ile Doğu Konferansın da Cavaliers'ın ardından ikinci sırada yer alıyordu.

Kobe Bryant 2,456,224 oy almasına rağmen sakatlığı sebebiyle oynayamadı

All-Star oyuncuları iki şekilde seçilmektedir. Takımların ilk beşlerinde yer alacak olan oyuncular İnternet yoluyla taraftarların oyları ile seçilir. Yedekler ise NBA antrenörleri tarafından belirlenir. Buradaki en önemli nokta, antrenörlerin kendi takımlarındaki hiçbir oyuncuya oy verememesidir. İlk beşte ve yedeklerde; iki gard, iki forvet ve bir pivot yer alır. Sakat olan bir oyuncunun yerine yeni bir oyuncu seçilmesi NBA başkanı tarafından belirlenir.

Cleveland Cavaliers forveti Lebron James 2,549,693 oyla en fazla oyu almıştır. Allen Iverson seçilmesine rağmen kişisel sebeplerden dolayı oynamamıştır. Dwyane Wade, Kevin Garnett ve Dwight Howard Doğu karmasınının ilk beşinde yer alan diğer oyunculardır. Allen Iverson ile birlikte bu 4 oyuncu aynı zamanda 2009 yılı All-Star Maçı kadrosunda da ilk beş olarak yer almışlardır. Rajon Rondo, Derrick Rose, Gerald Wallace ve Al Horford ilk defa bu All-Star Maçında yer almış oyunculardır. Gerald Wallace açısından ise ayrı bir önemi vardır. 2004-2005 sezonunda ilk defa yer alan yeni kurulmuş Charlotte Bobcats takımında ilk kez bir oyuncu All-Star maçında oynamıştır. Derrick Rose ise Michael Jordan'dan beri ilk kez All-Star da yer alan Bulls oyuncusu olmuştur.

Batı Konferansında birinci sırayı 2,456,224 oyu alan Los Angeles Lakers gardı Kobe Bryant olmuştur. Phoenix Suns oyuncuları Steve Nash ve Amar'e Stoudemire Batı Karmasının ilk beşinde yer alırken, Carmelo Anthony ve Spurs forveti Tim Duncan ilk beşi tamamlayan diğer oyuncular olmuşlardır. Kevin Durant, Zach Randolph ve Deron Williams ilk defa All-Star olmuştur. 4 tane oyuncu All-Star maçında yer almamıştır. Batı Konferansında en çok oyu alan Kobe Bryant, Chris Paul ve Brandon Roy sakatlıkları yüzünden yer almamıştır. Allen Iverson ise kişisel sebepleri nedeniyle karşılaşmada forma giymemiştir.

Böylelikle; Chris Paul yerine Chauncey Billups, Brandon Roy yerine Chris Kaman, Kobe Bryant yerine Jason Kidd ve Allen Iverson yerine David Lee kadroya girmiştir. Kaman ve Lee ik defa All-Star olmuştur. Doğu Karması antrnörü Stan Van Gundy, Atlanta Hawks gardı Joe Johnson'nı Allen Iverson yerine ilk beşe almıştır. Batı Karması antrenörü George Karl, Kobe Bryant yerine Dirk Nowitzki ‘yi ilk beşe almıştır.

  • Kobe Bryant, Chris Paul ve Brandon Roy sakatlıkları sebebiyle oynayamadı.
  • Allen Iverson kişisel sebeperli yüzünden oynayamadı.
  • Chauncey Billups Chris Paul yerine, Chris Kaman Brandon Roy yerine, Jason Kidd Kobe Bryant yerine, David Lee Allen Iverson yerine kadroya dahil edildi.
  • Joe Johnson Allen Iverson yerine Doğu Karmasında ilk beş başladı.
  • Dirk Nowitzki Kobe Bryan yerine Batı Karmasında ilk beş başladı.
Boxscore Doğu Konferansı Karması 141, Batı Konferansı Karması 139 Cowboys Stadium, Arlington, Teksas
Seyirci: 108,713
Hakemler:
  • #48 Scott Foster
  • #19 James Capers
  • #63 Derek Richardson
TNT
Periyot sonuçları: 37-34, 39-35, 42-40, 23-30
Sayı: Dwyane Wade 28
Rib: Chris Bosh 10
Asist: Dwyane Wade 11
Sayı: Carmelo Anthony 27
Rib: Anthony, Stoudemire 10
Asist: Steve Nash 13

All-Star Haftasonu

[değiştir | kaynağı değiştir]

Çaylaklar Maçı

[değiştir | kaynağı değiştir]
Russell Westbrook (solda) 40 sayı attı. DeJuan Blair (sağda) 23 ribaund ile çaylaklar maçı rekoru kırdı. Russell Westbrook (solda) 40 sayı attı. DeJuan Blair (sağda) 23 ribaund ile çaylaklar maçı rekoru kırdı.
Russell Westbrook (solda) 40 sayı attı. DeJuan Blair (sağda) 23 ribaund ile çaylaklar maçı rekoru kırdı.

T-Mobile Çaylaklar Maçı; NBA'de ilk yılını ve ikinci yılını geçiren oyuncuları karşı karşıya getiren maçtır. NBA maçı'nın aksine bu maç yirmişer dakikalık 2 devre halinde oynanmaktadır. Oyuncular ligde yer alan yardımcı antrenörlerin oylarıyla belirlenmektedir. 2009 NBA Seçmelerinde seçilen Stephen Curry,Tyreke Evans, Jonny Flynn, James Harden ve Brandon Jennings çaylaklar maçı kadrosuna seçilmiştir. İkinci yıl takımında bir önceki yılın çaylak kadrosunda yer alan Michael Beasley, Marc Gasol, Eric Gordon, Brook Lopez, O.J. Mayo, Derrick Rose, Russell Westbrook oynamıştır. Derrick Rose kadrodan çıkarak yerine Anthony Morrow kadroya dahil edilmiştir.

Çaylaklar ve ikinci yıl takımlarının antrenörlüğünü yardımcı antrenörler yapmıştır. Çaylak takımını Denver Nuggets yardımcı antrenörü Adrian Dantley olurken, ikinci yıl takımının antrenörlüğünü Orlando Magic'den Patrick Ewing yapmıştır. Adrian Dantley'e Kevin Durant yardımcı olurken, Patrick Ewing'e Chris Bosh eşlik etmiştir. Böylelikle Durant üçüncü kez çaylaklar mücadelesinde yer almıştır. Chris Bosh ise doğup büyüdüğü Dallas Texas'ta bulunmuş oldu.

Maçın devre arasında Eric Gordon ve DeMar DeRozan arasında, smaç yarışmasındaki son kişiyi belirleyecek tek turluk yarışma düzenlenmiştir. Taraftarların %61 oyunu alan DeRozan smaç yarışmasındaki dördüncü kişi olmaya hak kazanmıştır.

  • Derrick Rose hem All-Star maçı'nda hem de yetenek yarışmasında yer alacağı için kadrodan çıkartılmıştır.
  • Anthony Morrow, Derrick Rose'un yerine kadroya dahil edilmişitir.
Boxscore Çaylaklar 140, İkinci Yıl Oyuncuları 128 American Airlines Center, Dallas, Teksas
Seyirci: 19,200
Hakemler:
  • #67 John Goble
  • #65 Sean Wright
  • #60 David Guthrie
TNT
Sayı: Tyreke Evans 26
Rib: DeJuan Blair 23
Asist: Brandon Jennings 8
Sayı: Russell Westbrook 40
Rib: Beasley, Lopez 7 each
Asist: O. J. Mayo 10

Çaylaklar 12 sayı farkla 140 – 128 yenerek 2002 den beri ilk defa NBA de ilk yılını geçiren oyuncular takımı galip gelmiş oldu. Sacramento Kings gardı Tyreke Evans maçın en değerli oyuncusu oldu. 26 sayı, 6 ribaund ve 5 asist istatistikleriyle oynadı. DeJuan Blair 22 sayı, 23 ribaund ile oynayarak çaylaklar maçında ilk defa bir oyuncu, 2 istatistik değerinde 20 ve üzeri değer elde etmiş oldu. İkinci yıl oyuncularından Russell Westbrook 40 sayı atmasına rağmen maçı ikinci yıl takımı kazanamadı. Westbrook, İlk yarıda sadece 11 sayı atmasına rağmen ikinci yarıda tam 29 sayı buldu. Westbrook, aynı zamanda çaylaklar maçında en çok sayı atan ikinci oyuncu oldu. Bir önceki çaylaklar maçında 46 sayı atan takım arkadaşı Kevin Durant, bu alanda rekoru elinde bulundurmaktadır.

Smaç Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]
Nate Robinson smaç yarışmasını 3 kez kazanarak tarihe geçti.

Sprite Smaç yarışması Nate Robinson, Gerald Wallace, Shannon Brown ve DeMar DeRozan arasında yapılmıştır. Smaç yarışmasında ilk defa dördüncü yarışmacı, mücadelede yer alabilmek için ikinci bir oyuncu ile Çaylaklar Maçının devre arasında tek tur üzerinden yapılan smaç gösterisiyle belirlenmiştir. DeMar DeRozan ve Eric Gordon arasında yapılan mücadelede, internet üzerinden tarftarların %61 oyu ile DeRozan seçilmiştir.

Yarışmanın ilk turunda oyuncular iki tane smaç yapmışlardır. Dominique Wilkins ve Spud Webb'in bulunduğu 5 kişilik jüri puanlamaları yapmıştır. DeRozan, bir smacında 50 tam puan alarak 92 puan ile ilk turu tamamlamıştır. Robinson 89 puan alarak finale kalmıştır. Son turda taraftarların %51 oyunu alarak 3. Kez şampiyon olan Nate Robinson artık smaç yarışmasına katılmayacağını açıklamıştır.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncular Takım Boy Kilo İlk Tur Son Tur
Birinci Smaç İkinci Smaç Toplam Oylar
G Amerika Birleşik Devletleri Nate Robinson New York Knicks 1.75 m 82 kg 44 45 89 51%
G Amerika Birleşik Devletleri DeMar DeRozan Toronto Raptors 2.01 m 100 kg 42 50 92 49%
G Amerika Birleşik Devletleri Shannon Brown Los Angeles Lakers 1.93 m 94 kg 37 41 78
F Amerika Birleşik Devletleri Gerald Wallace Charlotte Bobcats 2.01 m 100 kg 38 40 78
Son Yarışmacı
Mev. Oyuncular Takım Boy Kilo Oylar
G Amerika Birleşik Devletleri DeMar DeRozan Toronto Raptors 2.01 m 100 kg 61%
G Amerika Birleşik Devletleri Eric Gordon Los Angeles Clippers 1.91 m 101 kg 39%

Üç Sayı Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]
Paul Pierce Üç sayı yarışmasını kazandı.

Foot Locker Üç sayı yarışmasına 6 kişi katılır. Bir önceki yarışmanın şampiyonu Daequan Cook'dur ve 2010'daki mücadelede yer almıştır. Chauncey Billups,Paul Pierce, Channing Frye, Danilo Gallinari, Stephen Curry mücadeledeki diğer yarışmacılardır. Channing Frye, 1997 yılında yer alan Sam Perkins den beri ilk defa üç sayı yarışmasına katılan pivot olmuştur.

Oyuncular Sahanın 5 bölgesinde yer alan sepetlerden topları kullanarak 1 dakika içerisinde en çok sayıyı atmak için yarışırlar. Sepetlerdeki son top renklidir ve isabet olması halinde 2 sayılık olarak yazılır. Stephen Curry ilk turda 18 sayı atarak diğer yarışmacılar arasında en çok sayı elde edip son tura kalırken, Pierce ve Billups 17 şer sayı atarak isimlerini final turuna taşımışlardır. Bir önce yarışmanın şampiyonu Cook, Gallinari ve Frye 15 sayı'da kalarak elenmişlerdir. Son turda Celtics forveti Pierce 20 sayı atarak şampiyon olmuştur. Billups 17 ve Curry 14 sayıda kalarak elenmişlerdir. Böylelikle Larry Bird'den sonra ilk defa bir Celtics oyuncusu üç sayı yarışmasını kazanmıştır.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncular Takım Boyu Kilosu İlk tur Son tur
F Amerika Birleşik Devletleri Paul Pierce Boston Celtics 2.01 m 107 kg 17 20
G Amerika Birleşik Devletleri Stephen Curry Golden State Warriors 1.91 m 84 kg 18 17
G Amerika Birleşik Devletleri Chauncey Billups Denver Nuggets 1.91 m 92 kg 17 14
G Amerika Birleşik Devletleri Daequan Cook Miami Heat 1.96 m 95 kg 15
P Amerika Birleşik Devletleri Channing Frye Phoenix Suns 2.11 m 111 kg 15
F İtalya Danilo Gallinari New York Knicks 2.08 m 102 kg 15

Yetenek Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]
Steve Nash, yetenek yarışmasında ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Yetenek yarışması 4 oyuncunun katılımıyla gerçekleşir. Derrick Rose sakat olduğu için onun yerine Russell Westbrook yer almıştır. Deron Williams, Steve Nash, Brandon Jennings yarışamaya katılan diğer üç isimdir. Yarışmacılar engellerden geçme, çemberin içine göğüs pası ve yerden pas atarak topu sokma gibi çeşitli basketbolun temel ilklerini barındıran hareketleri yapmak zorundadır. Parkuru en kısa sürede tamamlayan sporcu şampiyon olur.

Bu yarışmanın iki eski şampiyonu Nash ve Williams ilk turda 35.0 ve 34.1 saniye ile tamamlayarak finale kaldılar. Jennings 35.7 saniye, Wesbrook 44,1 saniye ile parkuru tamamladılar ve elendiler. Final turunda Nash 29.9 saniye yaparak ikinci kez şampiyon oldu. Deron Williams 37,9 saniye ile ikinci oldu.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncular Takım Boy Kilo İlk tur Son tur
G Kanada Steve Nash Phoenix Suns 1.91 m 81 kg 35.0 29.9
G Amerika Birleşik Devletleri Deron Williams Utah Jazz 1.91 m 94 kg 34.1 37.9
G Amerika Birleşik Devletleri Brandon Jennings Milwaukee Bucks 1.85 m 77 kg 35.7
G Amerika Birleşik Devletleri Russell Westbrook Oklahoma City Thunder 1.91 m 85 kg 44.1
G Amerika Birleşik Devletleri Derrick Rose Chicago Bulls 1.91 m 86 kg
  • Derrick Rose sakatlığı dolayısı ile katılmadı
  • Rose yerine Russell Westbrook kadroya dahil edildi

Takım Şut Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]
Dirk Nowitzki (solda), Becky Hammon (sağda) ve Kenny Smith Takım şut yarışmasını kazandılar. Dirk Nowitzki (solda), Becky Hammon (sağda) ve Kenny Smith Takım şut yarışmasını kazandılar.
Dirk Nowitzki (solda), Becky Hammon (sağda) ve Kenny Smith Takım şut yarışmasını kazandılar.

Şut yarışması'nda 4 takım olur. Her takım 3 oyuncudan oluşur. Bir tane NBA oyuncusu, bir tane WNBA oyuncusu ve bir tane'de emekil olmuş NBA oyuncusu ile takım kurulur. Takımlar, belirlenen 6 yerden 6 tane isabetli şut atmak zorundadır. Bütün yerlerden isabetlli atış yapan takımlar en son olarak orta sahadan şutu atıp girmesini sağlamalıdır. En kısa sürede tamamlayan takım şampiyon olur.

2010 yılında düzenlene yarışmada Teksas eyaleti takımları, Los Angeles takımları, Sacramento ve Atlanta takımları yer aldı. İlk turda Los Angeles ve Texas takımları en iyi süreyi elde ederek final turuna kalmışlardır. Final turunda 34,3 saniye ile Los Angeles takımını yenen Texas şampiyon olmuştur. WNBA oyuncusu Becky Hammon ikinci kez kazanarak Detroit Pistons efsanesi Bill Lambier'den sonra iki kez şampiyon olan ikinci oyuncu oldu. Hammon ilk şampiyonluğu 2008 yılında San Antonio takımı ile yaşamıştır.

Yarışmacılar
Şehir-Eyalet Üyeler Takım İlk tur Son tur
Texas Almanya Dirk Nowitzki Dallas Mavericks 1:28 34.3
Rusya Becky Hammon San Antonio Silver Stars
Amerika Birleşik Devletleri Kenny Smith Houston Rockets (emekli)
Los Angeles İspanya Pau Gasol Los Angeles Lakers 1:00 55.2
Amerika Birleşik Devletleri Marie Ferdinand-Harris Los Angeles Sparks
Amerika Birleşik Devletleri Brent Barry Los Angeles Clippers (emekli)
Sacramento Amerika Birleşik Devletleri Tyreke Evans Sacramento Kings 1:46
Amerika Birleşik Devletleri Nicole Powell Sacramento Monarchs
Amerika Birleşik Devletleri Chris Webber Sacramento Kings (emekli)
Atlanta Amerika Birleşik Devletleri Joe Johnson Atlanta Hawks 1:47
Amerika Birleşik Devletleri Angel McCoughtry Atlanta Dream
Amerika Birleşik Devletleri Steve Smith Atlanta Hawks (emekli)

H–O–R–S–E Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]
Kevin Durant 2010 H–O–R–S–E yarışmasını kazanarak, bu mücadelede ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Cumartesi günü yapılan yarışmadır. Yarışmacılar kendisinden önceki oyuncunun attığı basketin aynısını atmak zorundadır. Bunu yapamayan isim, bir harfle cezalandırılır. Beş tane başarısız atış yapan oyuncu, kelimeyi tamamlayıp oyun dışı kalır. Geçen senenin şampiyonu Kevin Durant, Omri Caspi ve Rajon Rondo yarışmanın kadrosunda yer aldı. Çok çekişmeli geçen Rondo ve Durant arasındaki üç sayılık düello'da, kazanan Kevin Durant oldu.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncular Takım Boy Kilo Sonuç
F Amerika Birleşik Devletleri Kevin Durant Oklahoma City Thunder 2.06 m 104 kg H-O-R
G Amerika Birleşik Devletleri Rajon Rondo Boston Celtics 1.85 m 78 kg H-O-R-S-E
F İsrail Omri Casspi Sacramento Kings 2.06 m 102 kg H-O-R-S-E

Ünlüler Maçı

[değiştir | kaynağı değiştir]

Ünlüler maçı, All-Star hafta sonu organizasyonun Cuma günü yapılan bölümüdür. 12 Şubat Cuma günü Dallas Convention Center da yapılmıştır. Doğu ve Batı takımından onar kişilik takım ile oynanmıştır. Batı takımı Doğu takımını 41- 37'lik skorla yenmiştir.

D-Lig All-Star Maçı

[değiştir | kaynağı değiştir]

D-Lig All-Star maçında yer alacak olan 20 oyuncu; internet sitesinden taraftarların oyları ve ligde'ki antrenörlerin seçimiyle belirlenmiştir. Batı Konferansı, Doğu Konferansı nı 98-81 ile mağlup etmiştir.

^INJ Alexis Ajinca, Dontell Jefferson ve Antonio Anderson sakatlıkları sebebiyle oynamadı.

^DNP Joey Dorsey Houston Rockets tarafından çağrılmaası sebebiyle oynamadı. Sundiata Gaines ve Anthony Tolliver Utah Jazz ve Golden State Warriors tarafından kadroya alındı ve All-Star maçında oynamadı.


Özet
Boxscore
Doğu Konferansı 81, Batı Konferansı 98 Dallas Convention Center, Dallas, Teksas
Seyirci: 3500
Hakemler:
  • #12 Scott Bolnick
  • #14 Nick Buchert
  • #52 James Williams
NBA TV
Sayı: Earl Barron 20
Rib: Rob Kurz 10
Asist: Curtis Stinso] 11
Sayı: Brian Butch 18
Rib: Brian Butch 13
Asist: Curtis Jerrells 6

D-League Dream Factory Friday Night

[değiştir | kaynağı değiştir]

Smaç Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]

Smaç yarışmasını finalde Alonzo Gee'yi yenen Dar Tucker kazanmıştır. Tucker; 2 mete 11 cm boyundaki takım arkadaşı Brian Butch üzerinden yaptığı smaçla şampiyonluğa ulaşmıştır.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncular Takım Boyu Kilo
G Dar Tucker Los Angeles D-Fenders 1.91 m 91 kg
G/F Anthony Danridge Albuquerque Thunderbirds 1.96 m 95 kg
G Alonzo Gee Austin Toros 1.98 m 100 kg
F Trey Gilder Maine Red Claws 2.06 m 93 kg
F Bill Walker Maine Red Claws 1.96 m 100 kg
F Deron Washington Tulsa 66ers 2.03 m 95 kg
  • Deron Washington sakatlığı nedeniyle oynamadı
  • Bill Walker Boston Celtics tarafından kadroya dahil edildiği için yarışmaya katılmadı.

Üç Sayı Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]

Andre Ingram, geçen senenin üç sayı şampiyonu Blake Ahearn'i finalde 39-37lik skorla yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncu Takım Boyu Kilo
G Andre Ingram Utah Flash 1.91 m 85 kg
G Blake Ahearn Bakersfield Jam 1.85 m 86 kg
G Morris Almond Springfield Armor 1.96 m 102 kg
F Rob Kurz Fort Wayne Mad Ants 2.06 m 105 kg

Takım Şut Yarışması

[değiştir | kaynağı değiştir]

Şut yarışması ilk defa uygulanmıştır. Pat Carroll, Trey Gilder ve Carlos Powell oluşan takım, Brian Butch, Desmon Farmer ve Donell Taylor'dan oluşan takımı final turunda yenerek şampiyon olmuşlardır. Pat Carroll, Trey Gilder ve Carlos Powell takımla birlikte parkuru 15.6 saniyede tamamlarken, Powell orta sahadan attığı ilk şutunda isabeti bulmuştur.

Yarışmacılar
Mev. Oyuncular Takım Boyu Kilosu
G Pat Carroll Iowa Energy 1.96 m 86 kg
F Trey Gilder Maine Red Claws 2.06 m 93 kg
F Carlos Powell Albuquerque Thunderbirds 2.01 m 102 kg
F [omel Beck Dakota Wizards 2.02 m 87 kg
F Brian Butch Bakersfield Jam 2.11 m 109 kg
F Desmon Farmer Reno Bighorns 1.96 m 100 kg
F Mike Harris Rio Grande Valley Vipers 1.98 m 107 kg
G Donell Taylor Idaho Stampede 1.96 m 98 kg
G Curtis Jerrells Austin Toros 1.85 m 88 kg
G Mustafa Shakur Tulsa 66ers 1.91 m 190
F Diamon Simpson Los Angeles D-Fenders 2.01 m 102 kg
F Reggie Williams Sioux Falls Skyforce 1.98 m 95 kg
G Dontell Jefferson Utah Flash 1.96 m 88 kg
  • Dontell Jefferson sakatlığı sebebiyle oynamadı
  • Donell Taylor Jefferson'ın yerine kadroya dahil edildi