Bu galeride bulunan tüm resimler vektörel grafikler kullanılarak SVG dosyası şeklinde oluşturulmalıdır. Bunun çeşitli avantajları vardır; daha fazla bilgi için Commons:Temizleme medyası sayfasına bakın. Eğer bu resmin SVG formatına sahipseniz, lütfen yükleyin. Lütfen SVG dosyanızı yükledikten sonra, bu şablonu bu resimdeki {{vector version available|yeni resim ismi.svg}} şablonu ile değiştirin.
Bu biology resmi JPEGfotoğraf dışı verilerden oluşmasına rağmenyüklendi. Bu bilgiler PNG veya SVG biçiminde daha verimli veya doğru bir şekilde saklanabilir. Mümkünse, lütfen bu görüntünün JPEG olmayan bir kaynaktan (veya mevcut kaldırma) türetilmiş sıkıştırma artefaktı olmadan PNG veya SVG sürümünü yükleyin. Bunu yaptıktan sonra, lütfen JPEG sürümünü {{Superseded|NewImage.ext}} ile etiketleyin ve bu etiketi kaldırın. Bu etiket fotoğraflara veya taramalara uygulanmamalıdır. Daha fazla bilgi için {{BadJPEG}} sayfasına bakın.
Non-homologous end joining (NHEJ) and homologous recombination (HR) in mammals during DNA double-strand break.
Figure from article Hannes Lans, Jurgen A. Marteijn & Wim Vermeulen (2012). "ATP-dependent chromatin remodeling in the DNA-damage response". Epigenetics & chromatin5: 4. DOI:10.1186/1756-8935-5-4. PMID22289628.
Українська: Репарація дволанцюгових розривів ДНК у ссавців.
Негомологічне з'єднання кінців (Non-homologous end joining, NHEJ) та гомологічна рекомбінація (homologous recombination, HR). При гомологічній рекомбінації для зшивання ДНК розриву використовується матриця цілої молекули ДНК (синя), таким чином можна точно скопіювати послідовність нуклеотидів і відновити молекулу ДНК. Тоді як негомологічне з'єднання кінців призводить або к делеціям або к інсерціям нуклеотидів.
Ілюстрація зі статті Hannes Lans, Jurgen A. Marteijn & Wim Vermeulen (2012). "ATP-dependent chromatin remodeling in the DNA-damage response". Epigenetics & chromatin5: 4. DOI:10.1186/1756-8935-5-4. PMID22289628.
atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0CC BY 2.0 Creative Commons Attribution 2.0 truetrue