Güneş tarlası - Vikipedi
Güneş tarlası, Güneş enerjisi tarlaları ya da Fotovoltaik enerji istasyonları, güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren fotovoltaik güç istasyonlarıdır. Güneş enerjisi tarlalarında enerji ticari amaçlarla üretilir ve satılır. Güneş tarlası aynı zamanda güneş parkı veya güneş enerjisi santrali olarak da adlandırılır.
Arazi seçimleri
[değiştir | kaynağı değiştir]Güneş enerjisi tarlası kurulumunda yapılması gereken ilk şey doğru bir arazi seçimidir.
Öncelikli olarak daha fazla enerji üretmek için güneşli cepheler tercih edilmelidir. Bu yüzden güneş enerjisi tarlaları Kuzey Yarımküre'de genellikle güney cephelerinde kurulurlar.
Bu tarlalarda üretilen enerjinin kolayca dağıtılabilmesi için arazinin trafo merkezine yakın olması önemli bir unsurdur. Bu uzaklığın en çok 20 km olması gerekir.
Bu araziler tarım için uygun olmamalıdır. Seçtiğiniz arazinin marjinal arazi statüsünde olması önemlidir. arazinizin statüsünü öğrenmek ve başvuru sırasında kanıtlamak için İl Tarım Müdürlüğü'nden marjinal tarım raporu başvurusu yapılmalıdır.[1]
Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ "Güneş Enerjisi Tarlası - Piagrid.com". 3 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2022.