Tom Clancy's Rainbow Six: Siege - Vikipedi

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Oyun resmi
GeliştiriciUbisoft Montreal
YayımcıUbisoft
TasarımcıAndrew Witts
SeriTom Clancy's Rainbow Six
MotorAnvilNext[1]
PlatformlarPlayStation 4
Xbox One
PC
Çıkış1 Aralık 2015
TürBirinci Şahıs Nişancı
Modoyuncuya karşı oyuncu
Tek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Rainbow'un simgesi

Rainbow Six: Siege veya Rainbow 6: Siege Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayımlanan Birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunu. Oyun IGN tarafından E3 2014'ün en iyi oyunu seçilmiştir.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege, oyuncuların bir anti-terörist birimi olan Rainbow takımından değişik 'operatörler' olarak oynayabileceği Birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Bu operatörlerin değişik uyrukları, ekipmanları, yetenekleri ve işlevleri vardır.[2] Örneğin Twitch adındaki bir operatör düşmanları uzak mesafeden elektrik şoku ile vurabilen bir drone'a sahip olacakken, Smoke, etkilenen bölgelerde bulunan düşmanlara büyük miktarda hasar verebilen zehirli gazlar yerleştirip patlatabilecek.[3] Sonuç olarak, oyun bizlere 'asimetrik' bir yapı sunacak.[3] Aynı zamanda her iki taraf da, ekipmanları ve aletleri oyuncu tarafından haritaya ve oyun moduna göre özelleştirilebilen, "Çaylak" isimli bir sınıfa sahiptirler.[4] Oyuncu her oyunda sadece bir çeşit operatör olarak oynayabilecek ve bu oyun bitene kadar operatörünü değiştiremeyecek. Sayıları sınırlı olmakla beraber, el bombası veya hücum patlayıcıları gibi güçlü silahlar da satın alınıp kullanılabilecek.[5] Oyunda takım çalışması kuşatma anlamına gelen "Siege" ismiyle desteklenirken, oyuncuların düşmanlarını yenebilmesi için güçlerini birleştirmeleri amaçlanmıştır.[6] Aynı zamanda oyuncular arasındaki iletişimi güçlendirmek için oyun içinde sesli olarak iletişim sağlanabilecektir.[6][7] Oyuncular aynı zamanda oyun başlamadan önce saldırılarının veya savunmalarının ne şekilde olacağıyla ilgili plan yapabilecekler. Saldırı takımı çevreyi araştırmak, düşmanlarının ve hedeflerin yerlerini tespit edebilmek için küçük dronelar gönderebilecek iken, savunma takımı da saldırıyı önleyebilmek için kapı, duvar gibi yapıları güçlendirmek amacıyla çeşitli barikatlar döşeyebilecekler. Saldırı takımı, saldırı için birden fazla başlama noktasından birini seçebilecek.[6] Oyundaki haritalar çok büyük olmayacak ve oyuncular öldükleri zaman bir takım arkadaşı tarafından gerçekleştirilmedikçe oyun bitimine kadar yeniden hayata gelemeyecekler. Bunun sebebinin, Ubisoft Montreal tarafından "üç ana sütun" olarak adlandırılan, oyuncuları takım oyununa ve değişik taktikler kullanmaya itmek ve aynı zamanda oyun süresince gerçek bir heyecan yaratmak olduğu açıklanmıştır.[8] Aynı zamanda bir oyuna ayrılan süre de çok uzun değildir.[5] Oyunun haritalarının hazırlanmasında 'düşeylik' anahtar ögelerden biri olarak açıklanmıştır. Oyuncular düşmanlarını tuzağa düşürmek için pencerelerden iple içeriye dalma gibi, zeminden ve çatıdan hücum patlayıcıları ve bazı özel silahlar ile saldırı yapabiliyorlar.[6] Takım arkadaşını kasten vurmak dışında oyunda gerçekleştirilen her hareket, "Renown" isimli, yeni operatörler, silahlar ve ekipmanlar almaya yarayan puanlar kazandıracak.[9]

  1. ^ Lewis, Anne (9 Haziran 2014). "What Is Rainbow Six Siege? - UbiBlog - Ubisoft®". Ubisoft. 27 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  2. ^ McWhertor, Michael (4 Haziran 2015). "Meet Rainbow Six Siege's FBI SWAT operators". Polygon. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  3. ^ a b Cowen, Nick (13 Haziran 2014). "E3 2014: Rainbow Six Siege preview". The Guardian. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  4. ^ Lewis, Anne (30 Mart 2015). "Rainbow Six Siege - Meets The Operator". Ubisoft. 20 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  5. ^ a b Mccaffrey, Ryan (30 Mart 2015). "6 Thing We Think About Rainbow Six Siege". IGN. 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  6. ^ a b c d Burns, Steven (10 Nisan 2015). "Rainbow Six Siege alpha impressions". VideoGamer.com. 4 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2018. 
  7. ^ Buckeridge, Rory (12 Haziran 2014). "E3 2014: Rainbow Six: Siege details emerge as Ubisoft unveil explosive hostage situation shooter". Mirror.co.uk. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  8. ^ Makuch, Eddie (15 Ekim 2014). "Why Rainbow Six Siege Doesn't Let You Respawn". GameSpot. 5 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  9. ^ Hussain, Tamoor (5 Kasım 2015). "Rainbow Six Siege Microtransaction Model and Post-Launch DLC Detailed". GameSpot. 2 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]