انتشارات علمی و فرهنگی - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
انتشارات علمی و فرهنگی شرکتی است که در سال ۱۳۶۰ از تغییر نام بنگاه ترجمه و نشر کتاب تشکیل شده است، مؤسسه انتشارات فرانکلین نیز که در سال ۱۳۵۶ به «سازمان آموزشی نومرز» نام گرفته بود، ابتدا به «شرکت انتشارات و آموزش انقلاب اسلامی» تغییر نام داد و سپس در سال ۱۳۷۲ در شرکت انتشارات علمی و فرهنگی ادغام شد.
سه شرکت تابعه آن، شرکت فرهنگ فیلم، شرکت بازرگانی کتاب گستر و شرکت چاپ و نشر کتیبه میباشد.
تاریخچه شرکت
[ویرایش]هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۱ مرداد ماه سال ۱۳۶۳ بنا به پیشنهاد شماره .۱۹۹۱۱، مورخ ۶ مرداد ۱۳۶۳ وزارت فرهنگ و آموزش عالی و به استناد قانون تبدیل مرکز انتشارات علمی و فرهنگی از صورت «مرکز وابسته» به «شرکت دولتی وابسته» اساسنامه شرکت مزبور را که با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارائی تدوین گردیده بود، تصویب کرد. این شرکت وابسته به وزارت فرهنگ و آموزش عالی و مرکز اصلی آن در تهران است.[۱] مسعود کوثری، متولد ۱۳۴۳، دکترای علوم ارتباطات دانشگاه تهران، تا دی ماه سال ۹۸ مدیرعامل انتشارات بود و از تاریخ فوق، خانم رضایی با حکم مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به مدیرعاملی انتشارات علمی و فرهنگی منصوب شدند.[۲]
پس از نادره رضایی در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ با حکم موسوی مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی محمد حسنی به مدیر عاملی این نشر منصوب شد.
بخشی از سهام انتشارات علمی و فرهنگی به عنوان یکی از بزرگترین بنگاههای خصوصی نشر، در سازمان خصوصیسازی از سوی صندوق سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی خریداری شد. ۵۱ درصد سهام این انتشارات توسط سازمان تأمین اجتماعی و ۴۹ درصد سهام متعلق به وزارت علوم است.[۳] سهام خریداری شده توسط تأمین اجتماعی بیش از ۲۶ میلیارد تومان بود.
در اوایل تابستان سال ۱۳۹۵، همزمان با انتشار خبرهایی مبنی بر خرید کامل سهام مؤسسه انتشارات علمی و فرهنگی ازسوی سازمان تأمین اجتماعی، اخباری مبنی بر تغییر سه عضو از پنج عضو هیئت مدیره این بنگاه بزرگ نشر نیز به گوش رسید.[۴]
چهار عنوان کتاب برگزیده
[ویرایش]در جلسه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی وابسته به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که اعضای آن اساتید دانشگاه، محقق و مؤلف متون و کتب علوم انسانی و مترجم متون درسی رشتههای مربوط هستند، چهار عنوان کتاب این انتشارات، برگزیده دانشگاهی اعلام شد.
- کتابهای برگزیده:
- تاریخ جنگهای صلیبی نوشته استیون رانسیمان و ترجمه منوچهر کاشف
- تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامی (۲جلدی) تألیف برتولد اشپولر، ترجمه عبدالجواد فلاطوری و مریم میراحمدی
- کلیات زیباشناسی نوشته بندتوکروچه با ترجمه فؤاد روحانی
- سنت و نوآوری در شعر معاصر نوشته قیصر امینپور
عنوان کتب برگزیده دانشگاهی را گرفتند.[۵]
منابع
[ویرایش]- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۱۵ آوریل ۲۰۱۷. دریافتشده در ۱۴ آوریل ۲۰۱۷.
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۱۵ آوریل ۲۰۱۷. دریافتشده در ۱۴ آوریل ۲۰۱۷.
- ↑ {http://www.farsnews.ir/newstext.php?nn=13930429001363
- ↑ http://www.bultannews.com/fa/news/253728/فعالیت-های-انتشارات-علمی-فرهنگی-و-شرکتهای-وابسته
- ↑ http://www.ilna.ir/بخش-فرهنگ-هنر-6/325757-عنوان-کتاب-از-انتشارات-علمی-فرهنگی-برگزیده-دانشگاهی-شد