بحث کاربر:Farvartish - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
بازنشستگی؟
[ویرایش]بهکجا چنین گریزان؟ نوشتار قشقایی تازه خوبیده شده و در میانهٔ کار، کناره گرفتن حرام است. فرورتیشا باز آی؛ اگر گرفتاری، به مرخصی رو؛ وگر ز مناقشات بیپایان آزردهای، فهرست پیگیری را ز بیج بدرو و تنها مقالهٔ برگزیده بنویس.--آرش ツ ۱۴ تیر ۱۳۹۲/ ۵ ژوئیهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۷:۱۲ (UTC)
- سلام بر آرش گرامی، شرمنده که پاسختان را ندادهبودم، کار در ویکیپدیا را برای خود (تاکید میکنم برای خود) بیفایده میبینم، انشاءالله در جای دیگری منشأ خدمت به تاریخ و فرهنگ سرزمین خود شوم. Farvartish (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۵ (UTC)
- سلام. خوشحالم که شما رو دوباره میبینم. ولی میتوانم بپرسم چرا کار خودتان را بیفایده میدانید؟ طاها (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۴۲ (UTC)
- سلام و عرض ادب خدمت طاهای عزیز، اینجا من تنها میتوانم مطالعات موجود را که هرچه یافتم یا ناقص بود و یا نامربوط بازتاب دهم، اگر خدا بخواهد در پی راهی برای بهبود آن مطالعات هستم. Farvartish (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۵۴ (UTC)
- سلام. خوشحالم که شما رو دوباره میبینم. ولی میتوانم بپرسم چرا کار خودتان را بیفایده میدانید؟ طاها (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۴۲ (UTC)
بی وفا:)
[ویرایش]سلام، رفتی مارو تنها گذاشتی داداش؟، باید دوباره در ویکی با نامی دیگر اسم بنویسی به جای نوشتن مطالبی در جهت مساوات که فقط خودت زیر بار توهین خواهی ماند، از گل و بلبل مقاله بنویسی که در تاریخچه اش نام خودت و رباتهای همسنگ (اونم تازگیا فعال نیست) باشد. خواستم بپرسم از چه قرص و دوایی واسه تَرک استفاده کردی؟ واسه ما هم تجویز کن، شاید فرجی حاصل شد:)- ♥- Saməkبحث ۷ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۰:۴۵ (UTC)
- شرمنده از بیوفایی، خرسندم که با انسان بزرگواری چون شما آشنا شدم و امیدوارم باز به ویکیپدیا بازگردید و با هوش و پیگیری زیادی فراوانتان چون گذشته سبب رشد این دانشنامه شوید و آرزومندم که شاهد این خدمات شما در مراتب بالاتر باشم. دوستدارتان جمال. Farvartish (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۹ (UTC)
بخاطر تلاش و مشارکتهای جنابعالی
[ویرایش]نشان کوشش | |
این نشان به پاسداشت نگاه عمیق، دقت نظر و مشارکتهای مفید به جنابعالی اهدا میشود. دن کیشوت (بحث) ۲۷ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۶:۳۹ (UTC) |
- تشکر فراوان از توجه و ممنون از لطف فراوانتان. Farvartish (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۴۰ (UTC)
کجایی بی وفا
[ویرایش]سلام فرورتش جان دوست عزیز کجا رفته ای از فراق تو دلمان به تنگ آماده همیشه دلتنگ شما و سامک جان بودن بعد از رفتن دوستان کلی ناراحت شده ام وجود شما در ویکی همیشه لازم است امیدوارم هر کجا که هستی و به هرکاری که مشغول هستی موفق باشی شما برگردن من در ویکی حق استادی دارید --Amir a57 (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۱۵ (UTC)
- سلام بر امیر گرامی و ممنون از حسن توجه و لطف شما، موفق و مؤید باشید. Farvartish (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۴۲ (UTC)
- دیر اومدی فرورتش جان سامک رو فرستادیم سربازی بد جوری جاییش خالی دیده میشه فرورتش جان واسه من یک ایمیل بده --Amir a57 (بحث) ۱۰ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۴۶ (UTC)
انسانم آرزوست
[ویرایش]سلام دوست من. ما که جز خوبی از شما چیزی ندیدیم. اگر فکر میکنید ویکیپدیا جای بیرحمی است، مطمئن باشید دنیای حقیقی اطرافمان به مراتب بدتر است. حداقل در اینجا کسی شما را برای پول یا خوشتیپی یا ... نمیخواهد و خود شما هستید که برایمان عزیز هستید.
- پل شهرصنعتی
- خانه حسنپور
- باغ ملی
- موزه مفاخر
- کلیسای گریگوری استفان
- دبیرستان صمصامی
امیدوارم بالاخره روزی فرا برسد که به جمع ما برگردید و آن روز من خوشحالترین کاربر ویکی خواهم بود.Gire 3pich2005 (بحث) ۵ فوریهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۲۵ (UTC)
نوروز مبارک
[ویرایش]با سلام و تبریک عید نوروز به خدمت فرورتیش عزیز امیدوارم که ایام و روزهای خوبی را در پیش داشته باشید و سال جدید توام با موفقیت ها و پیشرفت در زندگیتان باشد دوستدارتان امیر --Amir a57 (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۰۳ (UTC)
این نشان تقدیم به شما!
[ویرایش]نشان اصلی | |
بین دوستان نا اشنا گشتم شما هم که نیستید شاید ده بیست سال بعد صفحات بحث فسیل بشگدر عمر عجب دردیست husamu-d-din (بحث) ۲۶ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۱:۵۱ (UTC) |
@Husamu-d-din: تشکر بابت لطفی که به بنده دارید. Farvartish (بحث) ۱۵ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۰۱:۰۵ (UTC)
برچسب حذف سریع به مقاله لکستان افزوده شده است و ممکن است این مقاله به دلایل زیر حذف گردد:
بر پایه معیارهای حذف سریع امکان حذف مقاله وجود دارد
اگر در این اندیشه اید که این هشدار به اشتباه اینجا گذاشته شدهاست، با کپیکردن {{دست نگهدار}} در پایین الگوی حذف، اعتراض خود را اعلام کنید و در صفحهٔ بحث توضیح دهید که چرا به نظر شما صفحه نباید حذف شود. آگاه باشید که اگر صفحهای برچسب حذف سریع را دریافت کند در صورتی که صفحه برابر با معیارها سزاوار حذف باشد، بیدرنگ حذف خواهد شد. خواهشمندیم که خودتان برچسب حذف سریع را برندارید و در کنار آن در دادن اطلاعات بیشتر به صفحه، به خود تردید راه ندهید. اطلاعاتی که نشان میدهد این صفحه پیرو سیاستها و رهنمودهای ویکیپدیا است. اگر صفحه حذف شد، میتوانید با یکی از مدیران تماس بگیرید و از او بخواهید تا یک نسخه از صفحه را به نشانی اینترنتی شما بفرستد. MΣYSAM بحث
۱۴ اوت ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۲۲ (UTC)
سلام
[ویرایش]سلام جناب فرورتیش. چند ماهی است که از جمع دوستانتان دور بودید ولی ما شما و فواد و سایر دوستان کمکار را فراموش نمیکنیم. انشالله که بیشتر در خدمتتان باشیم.Gire 3pich2005 (بحث) ۱۷ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۵ (UTC)
- سلام و عرض ادب، مشغلههای زندگی عادی فرصت فعالیت در اینجا را از من گرفته، منتها گهگاه مطالبی میبینم خارج از تحمل و لازم به گیردادن، البته گیر من در حد گیر سه پیچ نیست :) Farvartish (بحث) ۱۷ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۴۹ (UTC)
دعوت به ویکی سفر
[ویرایش]- تهران
- اهواز
- شیراز
- اصفهان
- تبریز
- مشهد
|
از شما دوست خوب دعوت میکنم که با ما در ویکیسفر مشارکت فرمائید. ارادتمند شما --فلورانس (بحث) ۲۱ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۱۱ (UTC)
- سلام علیکم، اگر فرصت شد حتما. Farvartish (بحث) ۲۱ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۲۳ (UTC)
بحث جدید
[ویرایش]- سلام، بحث طایفه مستقل عرب کتی جالب بود برام رفتم منبع که مطالعه اش کنم دیدم منبعش خرابه و Error: Not Found میداد، بعد رفتم سرچ کردم چیزی پیدا نکردم - روش منبع دهی شما ایراد داشت اینجا اصلاحش کردم --فلورانس (بحث) ۲۱ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۳۸ (UTC)
- سلام، ممنون از اصلاح پیوند، خوب است مقالهای برای طایفه مستقل عرب کتی بسازیم. البته این تنها یک منبع است، به نظرم باید منابع بیشتری بیابیم تا مطلب جامعی ایجاد شود. Farvartish (بحث) ۲۱ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۴۲ (UTC)
- فایل پی دی اف آن مقاله را نگاه کنید دو صفحه آخرش همه اش منبع درباره این طایفه است، آنها را جستجو کنید هست
- سلام، ممنون از اصلاح پیوند، خوب است مقالهای برای طایفه مستقل عرب کتی بسازیم. البته این تنها یک منبع است، به نظرم باید منابع بیشتری بیابیم تا مطلب جامعی ایجاد شود. Farvartish (بحث) ۲۱ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۴۲ (UTC)
رده
[ویرایش]سلام در آن بحث مقاله من چیزی پاک نکردمها. من فقط دو نقطه گذاشتم که ان رده به صفحه بحث نچسبد، آن بحث و نوشتههای سیکاسپی را کاربر زاپاس پاک کرده بود--فلورانس (بحث) ۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۱۸ (UTC)
- @فلورانس: سلام بله متوجه آن هستم، این را برای آن کاربر زاپاس نوشتم. دو نقطه را هم دقت کنید پاک نکردم.Farvartish (بحث) ۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۳۰ (UTC)
- آن کاربر زاپاس یکی از مشتریان cross-wiki vandalism است که معرف حضور همه پروژه هاست که دیشب بسته شد. --فلورانس (بحث) ۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۴۲ (UTC)
کردستان
[ویرایش]می توانید از مقاله محمد داندامایف در ایرانیکا (CARDUCHI) بهره ببرید، به صراحت ذکر کرده که برای اجدادی بودن کردها، Cyrtii (Kurtioi) را بر CARDUCHI، ترجیح می دهد :
It has repeatedly been argued that the Carduchi were the ancestors of the Kurds, but the Cyrtii (Kurtioi) mentioned by Polybius, Livy, and Strabo (see MacKenzie, pp. 68-69) are more likely candidates.
مسعودی
[ویرایش]سلام. از جریان ظل سلطان با گرجی های فریدن خبر داری؟ Γεωργός (بحث) ۲۴ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۲۶ (UTC)
- سلام، نه فقط همین مطلبی که در تاریخ مسعودی بود و در ویکی نبشته آوردم را خواندهام. Farvartish (بحث) ۲۴ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۳۵ (UTC)
با یه دختر گرجی فریدن ازدواج میکنه و بعد خواهرش (خواهر ظل السلطان) باعث جداییشون میشه.
این هم نقدی بر اون چیزی که تو ویکی نبشته نوشتی: (نشد تو ویکی مدیا آپودش کنم)
Γεωργός (بحث) ۲۴ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۲۳ (UTC)
- چون ممکن بود بیطرف نباشد در ویکی نبشته آوردم و نه در مقاله، بقیه گزارشات راجع به گرجیهای فریدن را نیز شما در ویکینبشته بیاورید تا در یک رده جایشان دهیم و پس از تکمیل جایگزین این پیوند کنیم. ولی در کل خیلی مثبت راجع به گرجیها نوشته، من کتاب را کامل خواندم مطالبی که راجع به لرها، بروجردیها و یا کاشانیها آورده خیلی منفیتر از این صحبتهاست. Farvartish (بحث) ۲۴ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۳۸ (UTC)
من زیاد از ویکی نبشته سر در نمی آرم گزارشات راجع به گرجی های فریدن باید دارای چه خصوصیاتی باشند تا در ویکی نبشته باشند؟ Γεωργός (بحث) ۲۴ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۵۲ (UTC)
- ویژگی خاصی نمیخواهد داشته باشد، فقط مشمول کپیرایت نباشد. همینطور که ظلالسلطان راجع به گرجیهای فریدن گزارش نوشته ممکن است هر کدام از مقامات دورههای گذشته یا مستشرقین راجع به گرجیها نوشته باشند، هر مطلبی در اینباره یافتید، از جمله سند یا نامه در ویکی نبشته با منبع بیاورید تا بعد همه را در یک رده مثلا رده:گرجیهای فریدن جمع کنیم و در مقاله جایگزین پیوند فعلی کنیم. Farvartish (بحث) ۲۴ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۵۶ (UTC)
تاریخ مکتوم
[ویرایش]سلام. خوبید؟ امکانش هست نظرتان را در وپ:تابلوی اعلانات منابع معتبر#تاریخ مکتوم مرقوم بفرمائید؟ با احترام، طاها (بحث) ۲۹ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۲۵ (UTC)
- سلام، خیلی ممنون، حتما Farvartish (بحث) ۲۹ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۲۸ (UTC)
توضیح
[ویرایش]- اینکه عینا جملات من ++++ را در صفحه بحث کاربر کپی کرده اید بماند ، اما ممکن است توضیح دهید که مطالبی که در این ویرایش حذف کردید +++ با کجای ایرانیکا تضاد داشت که حذف کردید؟می دانید که حذف مطالب منبع دارد خرابکاری است.2.176.199.9 ۳۱ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۰۲ (UTC)
- کلن متوجه نشدم، لینک ها یکی است و مربوط به ویرایشی از من نیست! Farvartish (بحث) ۳۱ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۰۵ (UTC)
- اشتباه تایپی بود دوباره بنگردی.2.176.195.225 ۱ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۴۲ (UTC)
- مطلب نوشته یک آخوند متعصب شیعه است که مدعی است یک نفر دیگه از خاطرات یک نفر دیگه نقل کرده، هیچ وزنی برای آمدن ندارد. در صفحه بحث توضیح دادم. آن یکی لینک هم هیچ ارتباطی به من ندارد و من چیزی را کپی نکردم. Farvartish (بحث) ۱ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۴۵ (UTC)
موسیقی کرمانشاه
[ویرایش]فرورتیش گرامی، بنده مطلبی در رابطه با موسیقی در کرمانشاه به صفحۀ کرمانشاه افزودم و شما خواهان ارائۀ منبعی آکادمیک شدید. وقتی منبع را افزودم، حالا به بهانۀ ستایش آمیز بودن آن را حذف کرده اید! از طرف دیگر کلمۀ کردستان را از متن حذف کرده اید. نمی خواهم به این سؤال انحرافی که مطرح کرده اید پاسخ بدهم، اما اگر ذره ای با موسیقی کردی آشنا باشید، هرگز نقش کرمانشاه را در موسیقی کردستان انکار نمی کنید. کرمانشاه قلب موسیقی کردی است و یکی از مراکز مهم موسیقی کردی -نه تنها در کردستان ایران (گویا از نظر شما وجود ندارد)، بلکه در هر چهار بخش کردستان (که نمی دانم آنها را هم انکار میکنید یا نه!)- است. حالا اینکه حضرتعالی مدعی هستید این قلب در بدن واقع نشده، چیزی است که شما خودتان باید تناقض آشکارش را توجیه کنید. در همان رفرنس بهمن کاظمی می توان بارها نقیض ادعایتان را مشاهده کرد. جملۀ نقل شده از بهمن کاظمی تنها برای نشان دادن اهمیت موضوع نقل شده بود، و شما هم اگر واقعاً به دنبال ارتقای مطلب بودید قاعدتاً می باید منابع دیگری را به آن می افزودید و مطلب را کاملتر می کردید، اما اصل مطلب را که خودتان خواستار مستند شدن آن شده بودید، حذف کرده اید. منتظر پاسخ شما هستم و مطلب را دستکاری نمیکنم، اما طرح مسئلۀ موسیقی در شهر کرمانشاه به همینجا ختم نمی شود و مسلماً مطلب تکمیل خواهد شد. بنابراین لطفاً از دستکاری های مغرضانه بپرهیزید. سپاس و احترام. پەڕاو (بحث) ۵ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۴:۱۱ (UTC)
- در موسیقی کردی نه موسیقی کردستان! چیزی به نام چهار بخش کردستان وجود ندارد، کرمانشاه حداقل از دوره قاجار به این سو یک ولایت مستقل بوده و هویت خاص خود را داشته، ادعایی است که ناسیونالیستهای کرد دارند و تقسیمات پذیرفته شدهای نیست. بهمن کاظمی هم ادعاهای بزرگ درباره تاریخ و جغرافیا انجام داده که چون متخصص این مباحث نیست و این هم فقط مصاحبه است میبایست حذف میشد، ولی در موسیقی چون ایشان متخصص هستند مطالبی که در اینباره فرمودند در مقاله حفظ شدهاست. Farvartish (بحث) ۵ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۴:۱۶ (UTC)
- آنجا هم عرض کردم، بسیاری از ناسیونالیستهای آذربایجانی هم مدعی آذربایجان شمالی و جنوبی هستند منتهی اینها پذیرفته شده نیست و در مقالات نیز وارد نمیشود و در مورد آن سخت گیری میشود و اگر یک موسیقیدان آذربایجانی صحبت از آذربایجان جنوبی کند و مثلا بگوید همدان مرکز موسیقی آذربایجان است! سریع حذف خواهد شد. منتهی به چه دلیل در این مورد ادعاهای ناسیونالیستهای کرد در ویکی اهمال میشود و نمیدانم دلیل آن را! Farvartish (بحث) ۵ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۴:۱۹ (UTC)
فرورتیش جان، احیاناً تصور کردید موسیقی کردی به موسیقی استرالیا یا موزامبیک گفته می شود؟ موسیقی کردی نظامی موسیقایی است که از فرهنگ مردم کردستان برخاسته و بخش مهمی از آن نیز موسیقی جنوب کردستان (کرمانشاه و ایلام) است. جالب است که شما لفظ «موسیقی ایران» را قبول دارید و از کلمۀ «موسیقی ایرانی» استفاده نکردید. دست برقضا استفاده از موسیقی ایران و کردستان درست تر است، چرا که در این دو حوزۀ فرهنگی تنها موسیقی ایرانی و کردی تولید نمی شود، بلکه انواع موسیقی متفاوت با آن از قبیل رپ، راک، بلوز، کلاسیک و ... نیز تولید می شود که کردی و ایرانی نیست و تنها مرکز تولید آن در ایران و کردستان قرار دارد و جالب است بدانید که شهر کرمانشاه از مراکز تولید این نوع موسیقی ها نیز هست. اینکه چیزی به نام چهار بخش کردستان وجود ندارد عجیبترین اظهار نظری است که تاکنون فردی در رابطه با کردستان ابراز کرده. تصور میکردم جنابعالی فقط کرمانشاه و ایلام را بخشی از کردستان نمی دانید، اما اینکه اساساً وجود چهار بخش را انکار کنید دیگر خیلی عجیب است. کردستان تا پیش از فروپاشی عثمانی دو بخش بود و پس از آن در چهار کشور تقسیم شد. این دیگر اظهر من الشمس است و نمی دانم چطور می توان آن را انکار کرد. در حال حاضر هم دو بخش از این سرزمین (بخش جنوبی در عراق و بخش غربی در سوریه) دقیقاً با نام کردستان دارای سیستم سیاسی هستند و دقیقاً با نام کردستان نامیده می شوند. در شرایطی که رژیم ترکیه هم اندک اندک وجود کرد و سرزمینی به نام کردستان را می پذیرد، ناسیونالیست های ایرانی که اتفاقاً اکثراً داعیۀ ایرانی بودن هر چهار بخش کردستان را دارند شرایط دهۀ 60 و 70 ترکیه را تقلید کرده و از اساس به انکار مطلق آن برآمده اند. دوست عزیز، جهان به سمت برچیدن مرزها می رود، پس لطفاً انزواگرایی فارسی را رها کنید. در مورد بهمن کاظمی هم از اظهار نظرتان مشخص است که اصلاً کتاب ایشان را ندیده اید، چون ایشان اصلاً در رابطه با تاریخ و جغرافیا اظهار نظری نکرده اند و مطلب مزبور هم اصلاً مصاحبه نیست، بلکه یک کتاب تخصصی در رابطه با قوم شناسی موسیقی کردی است که اتفاقاً از سوی تنها مرجع رسمی حفاظت از تمامیت ارضی ایران، یعنی دولت جمهوری اسلامی ایران (فرهنگشتان هنر) منتشر شده است. در رابطه با دعاوی آن کسانی که شما ناسیونالیست آذربایجانی می خوانید، من اطلاعی ندارم که همدان جزو کدام جغرافیای تاریخی یا کنونی قرار می گیرد (در جهان مدرن این مسئله به صورت دموکراتیک با مراجعه به آرای مردمی صورت می گیرد و هویت خاصی از این قبیل یا آن قبیل به مردم تحمیل نمی گردد)، اما این شهر اصلاً هویت موسیقایی ندارد و نه در موسیقی ایرانی و نه در موسیقی ترکی هویت و جایگاهی ندارد و ابداً با جایگاه کرمانشاه در موسیقی کردی و ایرانی قابل قیاس نیست که به طور مستقیم در شکلگیری هر دو موسیقی کردی و ایرانی نقش داشته است. (این دو از یکدیگر منفک هستند و صرف عقاید پان ایرانیستی نمیتوان موسیقی کردی را زیرمجموعۀ موسیقی ایرانی قرار داد. میتوانید از اهل فن بپرسید تا برایتان توضیح دهند.) اما در مورد اینکه در مورد کدام گرایش اهمالکاری می شود، هر ناظر بی طرفی به وضوح گرایش پان ایرانیستی را در لایه های مختلف این به اصطلاح دانشنامه مشاهده می کند. در مورد آنچه اهمالکاری می شود دقیقاً پان ایرانیسم است و این سبب شده که ما شاهد مقالات کاملاً بی پایه و اساسی چون این و این باشیم. در حالی که حتی نام صفحۀ کردستان ایران نیز مطابق با میل پان ایرانیست ها به نام غیرعلمی و مضحک مناطق کردنشین ایران تغییر یافته است. (در ویکی ترکی صفحۀ کردستان ترکیه وجود ندارد و در ویکی فارسی صفحۀ کردستان ایران و این لابد دقت علمی ویکیپدیا را می رساند که علم از اینجا بدانجا تغییر میکند!) بنده ناسیونالیست نیستم که حالا بخواهم ناسیونالیست کرد باشم یا فارس، اما واقعاً تبعیض در این رابطه آشکارتر از آن است که بتوان انکارش کرد. کرماشان هم هویت ایرانی دارد و هم هویت کردستانی و این را بنده که زاییده و بزرگ شدۀ این شهر و دیار هستم بهتر از هرکسی احساس میکنم و میفهمم، اما متأسفانه افرادی که از دور به این شهر مینگرند این دوگانگی را درنمی یابند و همانها هم هستند که در مردم کرد کینه ایجاد می کنند. بد تر از آن اینکه بسیار راحت و بدون داشتن هیچ تعریف علمی و پذیرفته شده ای به یکدیگر برچسب می زنیم و از کلمات ناسیونالیست و تجزیه طلب استفاده می کنیم. من صرفاً مطلب کوتاهی در رابطه با جایگاه کرمانشاه در موسیقی نوشتم و فوراً با چماق ناسیونالیسم جنابعالی رانده شدم. از هیچیک از مطالبی که من نوشتم نمیتوان ناسیونالیست بودن بنده را استنتاج کرد، اما رویکرد ناسیونالیستی و پان ایرانیستی جنابعالی متأسفانه تابلوتر از آن است که به چشم نیاید. همینکه در رابطه با مسئله ای علمی همچون قوم-موسیقی شناسی (اتنوموزیکولوژی) خنجر پان ایرانیسم (گرایش علنی حکومت ایران در سیاست خارجی) از رو بسته می شود خود راستی قضیه را نشان می دهد. موفق و پیروز باشید. پەڕاو (بحث) ۶ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۱۵ (UTC)
- تغییر دهید به موسیقی ایرانی و کردی (این احتمالا دقیق تر باشد)، ولی همانطور که گفتم کردستان جنوبی خواندن کرمانشاه مانند آذربایجان جنوبی خواندن همدان است و پذیرفتنی نیست و تنها محدود به ادعاهای ناسیونالیستی است و جایی در ویکی پدیا ندارد، در مورد رأی گیری هم هروقت انجام شد و جغرافیای به نام کردستان جنوبی شکل گرفت بفرمایید مقاله برای آن بسیازید، فعلا که وجود ندارد، آن جناب هم موسیقیدان هستند و ادعاهای ایشان تنها در زمینه تخصص ایشان میتواند در ویکیپدیا بیاید نه در زمینههای دیگر چون سیاست و جغرافیا و قوم شناسی و ... . من پان ایرانیست نیستم (یعنی اعتقادی به جمع کردن تمامی مردم ایرانی تبار در یکی کشور ندارم) ناسیونالیسم هم نیستم و چماق ناسیونالیستی ندارم، تنها در پی ویرایش دقیق و علمی مطابق سیاستها و رهنمودهای ویکیپدیا هستم. اینکه مردم کرمانشاه چه فکر میکنند و چه تبعیضی بر علیه ایشان واقع شده بفرمایید با سیاست مداران مطرح کنید. تنها در صورتی که منابع معتبری مطابق با ویکی پدیا داشته باشید و در پی گسترش مقالهای در اینباره باشید در خدمتتان هستم. کوتاه عرض میکنم این رای گیری و حق تعیین سرنوشت ملتها! که در خاورمیانه مطرح میشود و میخواهند کشورها را به محدودههای قومی نژادی تقسیم کنند همان کاری است که حکومت آپارتاید در آفریقای جنوبی انجام داد و این محدودههایی که مشخص میکنند دقیقا همان بانتوستانهای آفریقای جنوبی است (فرصت کردم برای همه این موارد اینکه آپارتاید دقیقا چیست و ناسیونالیسم قومی و رمانتیک چیست مقاله میسازم علاقه داشتید بخوانید).Farvartish (بحث) ۶ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۲:۴۲ (UTC)
بی شک تنها مرجع مشروع برای معرفی شما خودتان هستید، بنابراین مدعایتان را می پذیرم و بدان احترام میگذارم. در رابطه با آنچه که تقسیم بندی خاورمیانه به محدوده های قومی نژادی می خوانید با شما مخالف هستم، اما مشتاقم نوشته هایتان را در این رابطه بخوانم. سپاس و تجدید احترام. پەڕاو (بحث) ۸ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۳۴ (UTC)
مصاحبه ناصر خان قشقایی
[ویرایش]سلام. خوشحال شدم که شما برگشتید و باز هم نظرات اصلاحی شما را روی مقاله های قشقایی می بینم. من مصاحبه ناصر خان را گوش کردم و همزمان آن را با متن نسخه دانشگاه هاروارد کنترل کردم. در انتهای نوار شماره چهار (صفحه ۲۲ تا ۲۴ متن) ناصرخان به موضوع حضور آلمانی ها در ایل اشاره می کند اما در این مصاحبه هیچ اشاره ای به نحوه انتقال آنها نمی کند. این موضوع که آقای بهمن بیگی جاسوس آلمانی (شولتس) را به ایل انتقال داده، در کتاب خاطرات شولتس ذکر شده و خود آقای بهمن بیگی هم در مصاحبه هایش به این نکته به نوعی اشاره کرده. من از افرادی که این موضوع را به یاد می آورند هم شنیده ام. اما اینکه ایلخان از انتقال شولتس به فارس آگاه بوده یا نه (به درخواست او بوده یا آقای بهمن بیگی بدون هماهنگی و اطلاع، این کار را انجام داده؟) نکته ای است که جای تامل دارد. یعنی فقط خود آقای بهمن بیگی می دانسته و یا خود ایلخان می دانسته. کلا برای همچین موضوعی، باید یا از طرف آن اشخاص مستقیما بیان شده باشد و یا اینکه شواهد و قرائنی از آن اشخاص موجود باشد که بتوان این موضوع را استنباط کرد. بنابراین فقط باید از طرفین شنید و در این زمینه خاص فکر میکنم مجبوریم منابع با طرف را بررسی کنیم! ایلخان در آن روزها ناصرخان بوده، اما با توجه به روند اداره ایل (طبق کتاب خاطرات سه نفر از چهار تن برادران قشقایی)، معمولا هر چهار برادر (از جمله ملک منصورخان) در جریان تمام مسائل مهم قرار می گرفته و در تصمیم گیری ها مشارکت داشته اند. به همین دلیل در قدم اول، من به نوشته های ملک منصورخان استناد کردم (البته بخش هایی که مشکل لحن نداشت را انتخاب کردم). در قدم دوم، مصاحبه ناصرخان را بررسی کردم. اگرچه خاطرات شفاهی ناصرخان مستقیما به ناخواسته بودن انتقال آلمان ها به ایل اشاره نمی کند، ولی آن را تکذیب هم نمی کند. من کل مصاحبه ناصرخان را گوش دادم و خواندم. جمله های زیر را ذکر می کنم:
- من نمی خواستم با قشونی ها جنگ کنم. از آنجا گفتند سرتیپ همّت در لامرد در محاصره است رفتم او را هم از محاصره در کردم. صفحه ۲۲
- این چیز را آلمانی ها آنجا شنیده بودند برادرهای مرا آنجا (در آلمان) دیده بودند گفته بودند که ما می خواهیم خبر بفهمیم، رادیو بفرستیم و کمک و اینها - صفحه ۲۳
- فرزاد حاضر شده بود بیاد (با چهار نفر آلمانی) نزدیک شیراز با هواپیما خودشان را انداختند پایین ولی قبل از آن قنسول تبریزشان به نام شولتس پهلوی ما بود. در جنگ چیز هم بود، در این جنگ ها. ولی راهنمایی چیزی نمی توانست بکند چون وضع جنگ را ترتیب جنگ را من به کلی از وضع چریکی بیرون آورده بودم، چریک ها همیشه با هم بودند، دسته دسته گذاشته بودم که در جنگ موک اینها(چریکها) شکست خوردند. اینها فکر میکردند که آلمانیها دستور میدن. این هیچی نمیدانست اصلا. اگر هم میدانست به حرف ما گوش نمیکرد. - صفحه ۲۳
می گویند ناصرخان شولتس را برای اینکه از مشاوره نظامی او استفاده کند به ایل فراخواند. با توجه به مصاحبه ایشان، ناصرخان میدانسته که قصد جنگ چریکی ندارد و شولتس فقط در زمینه جنگ چریکی صاحب نظر بوده. در واقع در این بخش از مصاحبه، ناصر خان اصرار می کند که شولتس به عنوان مشاور نظامی او نبوده و اصلا به او مشورت نمیداده. اگرچه طبق سنت ایل، ایلخان مایل نبوده مهمان را به انگلیسی ها تحویل دهد، ولی دلیلی دیده نمی شود که قبول کنیم شولتس را ناصرخان، خودش به ایل فراخوانده باشد و بعد خودش (به طور تلویحی) و برادرش (به طور مستقیم) این موضوع را انکار کنند. Nazanin123 (بحث) ۱۲ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۴۲ (UTC)
- سلام ممنون از لطف شما. به نظر من باید منابع دست دوم یا سوم برای این موضوع پیدا کنیم. چون برادران قشقایی هر دو هم در معضورات صحبت کردهاند، و هم رابطه ایشان با بهمن بیگی خوب نبوده، همین که گفتند بهمن بیگی مورد اعتماد آمریکاییها بود و زیادخان دره شوری را تشویق کرد مگر زیادخان کودک بوده که بهمن بیگی که در آن زمان سن و سالی هم نداشته او را گول زند! خود ناصرخان در مصاحبه گفتند که بعد از کودتا آمریکاییها بین شاه و قشقاییها آمریکاییها نظرشان به ما بوده. بنابراین به جای استفاده از مطالبی که هم تعصبات ایلیاتی در آن دخیل است هم احتمالا چوب سانسور دولت ایران را خورده (خاطرات ملک منصورخان را میگویم) میبایست از مطالب آکادمیک و علمی بهره برد.Farvartish (بحث) ۱۲ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۲۲:۳۱ (UTC)
ممنون از پاسخ شما. نظر شما را در مورد دیدگاه های تند و پرتعصب ملک منصورخان و احتمال سانسور کاملا قبول دارم. با این حال چند نکته را هم باید در نظر بگیریم. اول: در مورد اینکه نوشته اید رابطه خان های قشقایی با آقای بهمن بیگی خوب نبوده، طبق منابعی که من تا حالا پیدا کردم خان های قشقایی تا زمانی که در ایل و در مسند قدرت بوده اند یعنی تا سال ۱۳۳۲ آقای بهمن بیگی را در ایل به عنوان مترجم خودشان به کار گرفته اند. او را در برنامه آموزش عشایری اصل چهار دخیل نموده و هزینه سفر آقای بهمن بیگی به آمریکا و بازدیدهای آموزشی او به وسیله خسرو خان پرداخت شده (طبق اسناد سفارت آمریکا). در هنگام فراری دادن کارمندان آمریکایی اصل چهار شیراز توسط آقای بهمن بیگی، مکانی که آمریکایی ها به آنجا برده شده اند، باغ ارم است که منزل شخصی خان ها بوده و آمریکایی ها تحت حمایت خان درآمده اند. بعد از سال ۱۳۳۳ هم که خان ها به تبعید رفته اند و تا زمان انقلاب در غربت و دور از ایل بوده اند. من هر چه منابع را می گردم مطلب موثقی در مخالفت خان ها با آقای بهمن بیگی پیدا نمی کنم. بنابراین خیلی مشتاق هستم که سند قابل قبول و منبع معتبری در مورد مخالفت خان ها با آقای بهمن بیگی (به جز گلایه های پرتعصب ملک منصورخان) پیدا کنم. لطفا اگر شما چنین منبعی سراغ دارید به من هم معرفی کنید؟ دوم: در باره اینکه، ملک منصورخان نوشته: «آقای بهمن بیگی مورد اعتماد آمریکایی ها بوده»، طبق اسناد لانه جاسوسی رابطه آمریکایی ها با آقای بهمن بیگی خیلی هم بد نبوده و نظرات ایشان ظاهرا به سفارت آمریکا منتقل و به صورت محرمانه به بالادستی ها گزارش می شده. (در گزارش محرمانه ارسالی کنسول آمریکا در اصفهان آقای برایانت باکینگهام در اکتبر ۱۹۵۴ - ۱۳۳۳ ذکر شده است که «آقای بهمن بیگی به من گفت: ... در حال ایجاد جبهه مخالف بر علیه خسروخان است») ضمنا من هم با شما موافقم که زیادخان دره شوری بچه نبوده که آقای بهمن بیگی او را گول بزند. اما خود آقای بهمن بیگی در مصاحبه ای که با بیژن فرهنگ دره شوری داشته (صفحه ۸۵ کتاب مدیریت مراتع در ایل قشقایی، پیش از ملی شدن جنگلها و مراتع، ۱۳۹۲، پروژه تاریخ شفاهی به سفارش GEF) در قضیه حل اختلاف بین دو طایفه بر سر مرتع مربوط به زمان قبل از سقوط خان ها می گوید: «عمله می دانست که من با زیادخان دوست هستم. زیادخان دره شوری کلانتر دره شوری بود و با وجود اختلاف سن به من خیلی لطف داشت.» بنابراین، شاید صرفا این دلیل که سن آقای بهمن بیگی کم بوده، نتواند دلیل محکمی برای قانع کردن تمام افراد جهت اثبات عدم نقش و تاثیرپذیری ایشان باشد. راستش با توجه به تضاد و چندگانگی در برخی نوشته ها در مورد آقای بهمن بیگی، که حتی در نوشته های خود آقای بهمن بیگی هم دیده می شود، نوشتن مطلب معتبر و دارای منبع صحیج در صفحه آقای بهمن بیگی نیاز به احتیاط بیشتری دارد و وقت بسیار زیادی از من گرفته. ولی باز هم از اینکه وقت گذاشتید، برخی مطالب را نامناسب تشخیص دادید و حذف کردید و از راهنمایی شما مثل همیشه ممنونمNazanin123 (بحث) ۱۷ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۹:۵۷ (UTC)
- من در این باره جستجو میکنم، منتها تا کنون تحقیق درست و حسابی نیافتهام، چیزی که هست مباحث به این مهمی مغفول ماندهاست، یعنی تحقیقات دانشورانه در این باره صورت نگرفته، که البته این خاص مسائل مربوط به قشقاییها و عشایر ایران نیست و در کل ایران در زمینه پژوهشهای اجتماعی ضعیف است. منتها به یک نتیجه رسیدم و در مقالات دیگر نیز آن را مد نظر میدهم، اینکه ویکیپدیا بازتاب دهنده تحقیقات داشنورانه موجود است و در زمینههایی که تحقیق داشنورانهای صورت نپذیرفته میبایست سکوت کند. Farvartish (بحث) ۱۸ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۴:۲۳ (UTC)
درخواست
[ویرایش]سلام Farvartish لطفا" قبل از تغییر دادن مقاله ای با من مشورت کنید.بلندی یا بلندیهای ارمنستان هیج نوع معنی از نظر جغرافیایی ندارد ترجمه لغوی اشتباه است سعی کنید از دید جغرافیایی به منطقه نگاه کنید.معنی Height یا upland می شود (بلندی) ولی معنی Highlands می شود کوهستانى.--Hoosk (بحث) ۱۸ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۷:۰۵ (UTC)
- سلام، اتفاقا جستجو کردم، Highlands را ارتفاعات و بلندیها ترجمه میکنند و از آنجایی که در فارسی عنوان خاصی برای Armenian Highlands نداریم، (البته فلات ارمنستان کمی رواج دارد) میبایست ترجمه دقیق آورده شود. Farvartish (بحث) ۱۸ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۱۹ (UTC)
درخواست همکاری
[ویرایش]درود جناب فرورتیش گرامی اگر امکان دارد بحث های صفحه ملایر را ادامه دهید به جاهای خوبی رسیدم ولی شوربختانه متوقف شد.با سپاس مادستان (بحث) ۲۸ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۹:۴۶ (UTC)
- سلام بر شما، در مورد مناقشات موجود چون منابع جالب توجه نیست دخالت نمیکنم، اما در مورد مباحث دیگر همانند تاریخ حاضر به همکاری هستم. Farvartish (بحث) ۴ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۴:۳۳ (UTC)
سال نو
[ویرایش]پیشاپیش سال نو را به شما تبریک می گویم سال خوب و سالی توام با سلامتی موفقیت را داشته باشید.ژیلبرت --Zhilbert (بحث) ۸ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۲۶ (UTC)
- تشکر فراوان جناب @Zhilbert: ، سال نو شما هم مبارک، سلامت و پیروز باشید. Farvartish (بحث) ۸ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۳۵ (UTC)
درون همسری
[ویرایش]دوست گرامی! بسیاری از مقالات ویکی نام های رایج ندارند! مثل گذرواژه و هزاران واژه ی دیگر! درون همسری هم رایج نیست! بدون اغراق! شاید از هر یک میلیون نفر یکی بداند درون همسری یعنی چه! چه می شود که واژه سراسر غلط و خنده دار درون همسری به دورنزامی ترجیح داده می شود؟ حداقل درون زامی شبیه آن چیزی است که فرهنگستان تصویب کرده (درون کامی)! درون همسری آنقدر مضحک است که اگر حذف شود بهتر از این است که با این نام ادامه یابد! همان اندوگمی بسیار بهتر از درون همسری است! چه اصراری هست که حتما ترجمه شود! به نظر من رواج دادن واژگانی مانند درون همسری نوعی خیانت به زبان است! برسام (بحث) ۱۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۱۳ (UTC)
- خیانت به زبان اینها را من نمیدانم در مقالات علمی فارسی از آن استفاده شده و رواج دارد، مردم عادی بدانند و ندانند که ملاک رواج نیست. بسیاری از واژههای علمی را مردم عادی نمیدانند. در ضمن فرهنگستان هم واژهای را تصویب کند تا رواج نداشته باشد ما در ویکی استفاده نمیکنیم! Farvartish (بحث) ۱۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۰۹ (UTC)
لطفاً بررسی کنید
[ویرایش]در این مقاله فارسیستیزی خندهدار است که پس از بستهشدن حساب اصلی برگشته و دوباره همان ویرایشهای نامعتبر آن پانترک را با آیپی در مقاله قرار داده است. جای تاسف است که مدیران گرامی اصلاً توجهی به محتوای مقالهها، صفحه بحث و تاریخچه ویرایشها ندارند و سریع مقاله را بستهاند. محتوای مقاله بسیار جانبدارانه است و منابع و نقل قولها هم معتبر نیستند. احتمال بالای جعل منبع وجود دارد. بهتر است شما یک دستی بر سر و روی مقاله بکشید. --188.158.88.73 ۱۳ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۰۱ (UTC)
نوروز ۱۳۹۴
[ویرایش]نوروزتان پیروز | |
درود فروتیش گرامی، پیشاپیش فرا رسیدن سال نو را به شما شادباش میگویم. پیروز باشید MΣYSAM بحث ۱۸ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۴۴ (UTC) |
- @Meysam: تشکر فراوان از لطف شما، نوروز شما نیز مبارک، به امید سالی سرشار از موفقیت و سربلندی. Farvartish (بحث) ۱۸ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۲۳ (UTC)
نقشه کاسپیها
[ویرایش]سلام، جناب کجای آن نقشه با منبع همخوانی نداشت؟! بفرمایید تا نقشه را اصلاح کنم، خوب نیست ویکیپدیا از چنین نعمت بزرگی به خاطر اشتباه کوچکی محروم شود. برای شخص بنده که واقعاً نقشهٔ جالبانگیزناکی بوده. --محک ۱۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۵۶ (UTC)
- پ. ن) الان که نگاه میکنم آذربایجان و زاگرس اولویت بالاتر بودنشان عوض شده!!! :(منظورتان همین بوده؟ --محک ۱۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۵۸ (UTC)
- این چه طوره؟ :! --محک ۱۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۰۴ (UTC)
- پ. ن) الان که نگاه میکنم آذربایجان و زاگرس اولویت بالاتر بودنشان عوض شده!!! :(منظورتان همین بوده؟ --محک ۱۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۵۸ (UTC)
- @محک: خیر الان هم درست نشد، IRAQ'S یعنی چه؟! چطور توروس تبدیل به زاگرس شده؟! فقط هم بحث تطابق با نقشه منبع نیست، نقشه منبع هیچ توضیحی ندارد و معلوم نیست بر چه اساسی تهیه شدهاست. عراقین به جز مشابهت در نام چه مشابهت دیگری دارند که یک ناحیه فرهنگی تاریخی در نظر گرفتهشدهاند؟! چچن و مازندران هم به همین شکل! ایضاً دزفول و غازی عینتاب، میبایست اعتبار این نقشه (و دیگر نقشههای ایزدی در پروژه گلف ۲۰۰۰) در وپ:تامم به بحث گذاشته شود.Farvartish (بحث) ۱۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۵۷ (UTC)
- طبق قوانین وپ، ما فقط راوی آنچه در منابع معتبر آمده هستیم و دیگر هیچ. این که معیار نقشهای که در این سایت علناً معتبر آمده چیست به من شما مربوط نیست؛ طبق معیارهای ما این سایت معتبرست و ارجاع به آن و آنگونه که گفته مجاز، همین. وپ تریبون شما نیست که هرآنچه میخواهید را از منابع معتبر استخراج کنید و هرجا به نظر «خودتان» غلطست را بایکوت کنید. Im Angry --محک ۱۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۲۱:۲۸ (UTC)
- علنا معتبر، طرف برداشته بر اساس علایق و سلایق خود یک نقشهای ساخته بدون اینکه معلوم باشد بر چه اساسی است، فقط این نیست، در آن یکی نقشه که مربوط به اقوام هست هم همین کار را انجام داده، ما قوم راجی داری در ایران!!! سرشماری قومی داریم که ایشان تشخیص داده کجا چه قومی زندگی میکنند؟ این نقشه من در آوردی است؛ که تازه شما هم به خواست خود کم آن را کم و زیاد هم کردید!Farvartish (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۲۸ (UTC)
- اولاً این یک اتهام است. من آن را هیچ کم و زیاد نکردم؛ همانطور که گفتم در ساخت چنین پروندههای سنگینی ممکن است اشکالات جزئی مانند همان آذر-زاگرس پیش آید و از شما و هرکسی که چنین اشکالاتی را یافت، عاجزانه میخواهم آن را به من بگوید تا اصلاحش کنم...
- ثانیاً بایستی به پاراگراف قبلی بنده توجه بیشتری میکردید. این جمله به خودیِ خود یعنی اعتبار داشتن: "The Gulf/2000 Project is sponsored by the School of International and Public Affairs at Columbia University in New York City." اگر باز هم حرفی برای گفتن دارید، لطفاً از طریق مراحل حل اختلاف پیش بروید؛ از نظر من بحث مختوم است. --محک ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۱۹ (UTC)
- عذرخواهی میکنم که در بحث وارد شدم در تغییرات نظرم را جلب کرد. به نظر بنده نیز مشکل دارد. --MΣYSAM
بحث
۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۲۵ (UTC) - بله جناب @Meysam: بسیار پر ایراد است و باید مقالهای در کنار آن باشد که توضیح دهد مناطق بر چه اساسی تقسیم بندی شدهاند؟! در ضمن به هر مقالهای مربوط باشد به آن مقاله کاسپیها ارتباطی پیدا نمیکند، در آن نقشه کاسپین را به عنوان یک منطقه نوشته، مثل عراق، ارتباط مشخص آن با یک قوم تاریخی چیست؟ بعد جناب محک اشتباه متوجه شدهاند آنجا محدودههای هم فرهنگ را در کنار نامهای تاریخی آورده، نه اینکه محدوده زردرنگ ZAGROS است و محدوده قرمز رنگ IRAQ'S. ایشان بیشتر از اینکه نقشه ایزدی را بازسازی کرده باشند نظرات خود را اعمال کردهاند، البته همین که نسبت به پیشتر کوتاه آمدند و برای هر محدوده یک پرچم نساختند جای خوشحالی دارد. Farvartish (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۵۶ (UTC)
- جناب Farvartish شما نه با اعتبار نقشه مشکل دارید و نه با تفسیری کشیدن نقشه توسط بنده؛ شما یا واقعاً با من مشکل دارید و یا با ویکیپدیا و قوانین روشنش. این نقشه را میگویید فلان و بهمان است؛ نقشه File:Iran-anarchy_era.svg چه مشکلی داشت که با آن همه کیفیت و دقت و اعتبار اجازه استفادهاش را ندادید (بایکوتش کردید) و به جایش یک png آماتوری که همین جناب میثم کشیده بودش و حتی در انبار نبود را جایگزین ساختید؟بنده آنجا کوتاه آمدم و نخواستم درگیر شویم ولی شورش را درآوردی جناب :O --محک ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۲۳ (UTC)
- اگر نقشهای دارید که حدود منطقه را چیز دیگری نوشته، ارائه دهید که استفاده شود، ولی وقتی نقشهٔ منتشره از سوی دانشگاه کلمبیا، ناحیه را مشخص کرده بدون منبع معتبر نتوان ردش کرد. 1234 (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۴۹ (UTC)
- حدود منطقه!!! عجبا حالا دیگر شد منطقه کاسپیها لابد، در آن نقشه جناب ایزدی مدعی شدهاند که مردم این محدوده پیوستگی فرهنگی تاریخی دارند و مقایسه کردهاند با نامهای تاریخی ایالات و مناطق، نه اینکه اینجا منطقه کاسپیها است آنجا منطقه عراقیها. پیش از نظر دادن بهتر است یک مطالعهای انجام دهید. در ضمن محک نقشهها را به خواست خود ساخته، نقشه ایزدی کلی توضیح و داستان دارد، با اینی که ایشان ساخته خیلی متفاوت است. در ضمن من با هیچ کاربری مشکل ندارم. Farvartish (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۹:۴۶ (UTC)
- جناب Farvartish شما نه با اعتبار نقشه مشکل دارید و نه با تفسیری کشیدن نقشه توسط بنده؛ شما یا واقعاً با من مشکل دارید و یا با ویکیپدیا و قوانین روشنش. این نقشه را میگویید فلان و بهمان است؛ نقشه File:Iran-anarchy_era.svg چه مشکلی داشت که با آن همه کیفیت و دقت و اعتبار اجازه استفادهاش را ندادید (بایکوتش کردید) و به جایش یک png آماتوری که همین جناب میثم کشیده بودش و حتی در انبار نبود را جایگزین ساختید؟بنده آنجا کوتاه آمدم و نخواستم درگیر شویم ولی شورش را درآوردی جناب :O --محک ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۲۳ (UTC)
نوروزتان پیروز
[ویرایش]نشان آتش نوروز | |
جشن باستانی نوروز، یادبودی از آزادیخواهی خلق های خاورمیانه بر شما پیروز باد.پەڕاو (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۲۰ (UTC) |
- تشکر فراوان جناب پراو، نوروز شما نیز مبارک، برای شما سالی سرشار از شادی و آرامش آرزومندم. Farvartish (بحث) ۲۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۴۶ (UTC)
نوروز
[ویرایش]سال نو مبارک | |
سلام جمال جان، سال نو مبارک، امیدوارم هرجا هستی موفق باشی، دلم برات خیلی تنگ شده بود. دوستدار شما / مسعود بوکانی (بحث) ۳۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۲۲ (UTC) |
- @مسعود بوکانی: تشکر فراوان مسعود عزیز. سال نو شما هم مبارک، سالی سرشار از موفقیت را برای شما آرزومندم. Farvartish (بحث) ۳۰ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۲۱:۰۹ (UTC)
بررسی
[ویرایش]درود. من که زبانم مو درآورد از بس که گفتم صرف داشتن حساب کاربری و استفاده از چیزی به نام منبع ویرایشهای یک کاربر را تایید نکنید و از طرفی اینقدر بیدلیل ویرایشهای آیپیها را واگردانی نکنید. این کاربر بیحساب و کتاب مشغول افزودن محتوای فلهای و نادانشنامهای به مقالههای استان خراسان و نادرشاه و چندتا ایل و طایفه است. انگار که محتوای وبلاگ را بدون کم و کاست در مقالهها کپی کرده باشه. لطفن بررسی کنید. از معدود کاربرانی هستید که به این چیزها توجه میکنید و به آسانی از کنار جملات نمیگذرید. --188.158.102.186 ۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۵۶ (UTC)
دو مقاله
[ویرایش]سلام جمال عزیز، دیدم برروی مقالات مربوط به کردها ویرایش می کنی، به همین دلیل در مورد دو مقاله نظرشما رو میخواهم جویا بشم. منظور از این دو مقاله (کردستان و مناطق کردنشین) که بسیار شباهت به یک دیگر هستند چیه؟ با این احتساب تعریف مناطق کردنشین با کردستان فرقی باهم ندارد! آیا منظور از کردستان، معنی لغوی و یا وجه تسمیه آن است؟ و مناطق کردنشین منظور بحث جغرافیایی و اراضی ؟ لطفاً به این دو مقاله نگاهی بیندازید، خیلی مسئله برانگیز و گیج کننده هستند! بخصوص مقاله مناطق کردنشین که در لید آمده "«مناطق کردنشین یا سرزمین کردستان مجموعهٔ از مناطق کردزبان در ایران، ترکیه، عراق و سوریه است. مردم کرد ایران در سراسر این کشور پراکنده هستند.»" در حالی که منظور از "کردستان" نیز ممکن است چنین باشد. به نوژن عزیز هم اطلاع دادم اما تخصص ایشان این مسائل نبود. بنظر شما ادغام شوند این دو مقاله چطوره؟ / مسعود بوکانی (بحث) ۲۵ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۲۹ (UTC)
- سلام بر مسعود گرامی، به نظر من کردستان یک جای نام است و باید تاریخ این جای نام در مقاله کردستان بیاید، اینکه در چه زمانی به چه جایی کردستان گفته شده، مثلا در زمان سلجوقیان چه ایالتی کردستان نامیده شده، در زمان صفویه این نام در تقسیمات سیاسی بوده یا نه، و اینکه مثلا در زمان عثمانیها مراد از کردستان چه بوده و امروز گروههای ناسیونالیست کرد چه منظوری از کردستان دارند و این تقسیمات شرق کردستان و غرب کردستان از کجا آمده. مناطق کردنشین به مناطقی بپردازد که ساکنین کرد دارد چه در شرق و غرب ایران، چه در عراق و چه در ترکیه و سوریه. اینطور مطالب دقیق و دانشنامهای میشود. در مقاله مناطق کردنشین سابقه سکونت کردها و چگونگی جابجایی ایشان در این مناطق آوردهشود و تاریخ عمومی کردها و اینکه کردها چه مردمانی هستند (پاسخ به این سوال که کرد کیست؟) و چه تقسیماتی در جامعه ایشان است و چه تحولات تاریخی را شاهد بودند در خود مقاله کردها بیاید.Farvartish (بحث) ۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۷:۰۴ (UTC)
- کردستان یک ناحیه جغرافیایی است درست مانند خراسان و آذربایجان. بنا بر منابع تاریخی تعریف و محدود مشخصی داره. کردنشین یعنی جایی که جمعیت قابل توجهی کردزبان دارد. برای نمونه بخشهایی از خراسان شمالی کردنشین هستند. اما کردنشین معادل کردستان نیست. اگر یک عده مشهدی/خراسانی (با گویش پارسی خراسانی) به کردستان مهاجرت کنند و برای خودشان شهرکی بسازند. اونجا خراسان نیست. بلکه یک شهرک/منطقه/ناحیه پارسیزبان در کردستان است. اگر دو مقالهای که گفتید مشابه هم هستند، خب باید ویرایش و اصلاح شوند تا از ارائه اطلاعات اشتباه به بازدیدکنندگان جلوگیری شود. --89.165.99.137 ۲۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۲۶ (UTC)
ایزیدیها
[ویرایش]با سلام، اگر اخبار دو سال اخیر را مشاهده کنید، معمولا از کلمه "ایزدی" استفاده می شود. و همانگونه که در متن مقاله [[۲]] ذکر شده خود پیروان این آیین نیز مایل هستند که "ایزدی" نامیده شوند.
"این گروه که به طور عموم خودشان را ایزدی Ēzdī (یا یزیدی) میخوانند. بیشتر پژوهشگرا غربی نام آنها را برگرفته از یزید بن معاویه میدانند، گرچه خود یزیدیان، ترجیح میدهند که نام مذهبشان را از ایرانی باستان yazata، فارسی میانه yazad (یزدانی بودن) بدانند و این فرضیه، به طور گسترده پذیرفته شده است."
بنابر این استفاده از کلمه "ایزدی" را نمی توان دستکاری نامید. بطور نمونه اخبار زیر ملاحظه شود:
- http://ir.voanews.com/media/video/mideast-crisis-iraq/2532099.html | دیدار وزیر دفاع عراق با هیأت نمایندگی ایزیدیان عراق
- http://www.bbc.com/persian/world/2014/08/140804_l26_yazidis_iraq_kurds_isis | گزارشها از وضعیت وخیم کردهای ایزدی در شمال عراق
با تشکر از دقت نظر شما User-000 (بحث) ۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۶:۲۰ (UTC)
چرا هیچ برخوردی نمیشود؟
[ویرایش]درود. متاسفانه در ویکیهای عربی، ترکی و آذری هر چی دانشمند ایرانی، ایرانیتبار یا پارسیزبان است یا سند به نام عرب و ترک زدهاند و یا اگر خیلی زحمت کشیده باشند در کنار هویت اصلی یک هویت جعلی و ساختگی هم قرار دادهاند. من به جای ویرایشگران اون ویکیها خجالت میکشم. حتی الان دیدم که به خواجه نصیرالدین توسی هم رحم نکردهاند و در ویکی آذری آذربایجانی و در ویکی ترکی ترک شده است! آخه توس (یکی از کانونهای فرهنگ پارسی) چه در گذشته و چه در زمان حال یه نفر ترکزبان داره که اینا به آسونی آب خوردن جعل و دزدی میکنند؟ چرا هیچ برخوردی با این رفتار زشت، شایع و فراگیر در آن ویکیها نمیشود؟ کارشان اصلن قابل توصیف نیست. درست مثل این میماند که ایرانیها بگن ادیسون بچه ناف تهران بوده است و یا پاسکال همشهری آبادانیها است! به نظر من این مقدار وقاحت، بیهویتی و عقده حقارت در بین اهالی دو کشور فوق و نویسندگانش در دنیا بینظیر است. --89.165.94.110 ۱۱ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۲۱:۱۲ (UTC)
- سلام، الان شما بحث:مردم کرد را نگاه کن، یک سری از کاربران آمدهاند یک فرمانده عشایری محلی را به عنوان مشاهیر کرد وارد مقاله کردهاند و هیچ بحثی را نمیپذیرند و هیچ مدیری هم همکاری نمیکند! این ویکی فارسی خود ما این وضع دارد، ویکیهای دیگر بماند! به نظر من این مشکل اجتماعی است و کلا خاورمیانه در قومگرایی و ملتگرایی غرق شده و ویکیپدیا به عنوان یک پروژه علمی و دانش محور شانسی مقابل این جریانات ندارد، انگار اگر فلان دانشمند یا شاعر یا هنرمند را جزو قوم و ملت خود بدانند یا فلان شخص از قوم و قبیله خود را جزو بزرگان بخوانند رضایت روحی روانی پیدا میکنند. اگر واقعا رضایت روانی پیدا میکنند با این کار همه این دانشمندان و شاعران و هنرمندان مال اینها. Farvartish (بحث) ۱۱ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۲۱:۳۷ (UTC)
- موافقم اما این احساس رضایت و فرونشاندن عقده حقارت منجر به بروز مشکلات بعدی میشود. همینا با کوله باری از توهم و ادعاهای پوچ به ویکیهای پربیننده (انگلیسی، آلمانی، روسی، اسپانیایی، فرانسوی و ...) هجوم میبرند و طلبکارانه خواهان حذف هویت واقعی آن اشخاص میشوند. حتی به دلیل بادکردن و تورم رگ قومی قبیله ای در ایران، میبینیم که بعضی از هموطنان ناآگاه و نادان هم حرفای اونا رو تکرار میکنند. بعد که حرفشون مورد پذیرش قرار نمیگیره، میان و ویکی را متهم به تبعیض و یکطرفه بودن میکنند. شما بیا برو و صفحه بحث یا تاریخچه ویرایش مقاله چند شخصیت مثل ابن سینا، خوارزمی، بیرونی، فارابی، مولوی، نظامی و ... را نگاه کن. یک زمانی عربها لشکرکشی کرده بودند. ویرایشگران ترکیه و کشور آذربایجان هم که کلن از روز اول همین بوده اند. به تازگی هم جماعتی پیدا شده است که هویتهای مدرن و تازه تاسیس مانند افغان (هدف بیشتر همان پشتون است) و ازبک را به ریش این اشخاص میبندند! به نظر من رفتار مدیران ویکیها و تفسیر و برداشت نادرست از بعضی قوانین ویکی این آش را شورتر کرده است. عدم جانبداری و خنثی بودن دیدگاه به عدم دخالت، واکنش نشان ندادن و هردمبیلی رفتار کردن تبدیل شده است. مدیری که توانایی تشخیص کیفیت منابع و ویرایشها را ندارد و در چنین مباحثی با دخالت نمیکند و یا به طرف مشکلدار اجازه میدهد که مقاله را دستکاری کرده و به کیفیت آن آسیب برساند، به درد جایی به نام دانشنامه نمیخورد. من موج کاربرانی را میبینم که با همان دیدگاههای فیسبوکی/وبلاگی وارد ویکی شدهاند. قومگرایی، یارکشی و کل کل و تلاش در جهت چپاندن همان محتوای فیسبوکی/وبلاگی در ویکی. درباره اون مقاله مردمان کرد هم بگویم که طبیعی است به چنین مشکلی برخورده است. دلیلش این است که گرایشی وجود دارد که ویکی را به بنگاه تبلیغاتی و منبر و تریبون تبدیل کند. چه سیاسی چه فرهنگی چه قومی چه اجتماعی. چون اینجا فیلتر نیست و بازدیدکننده فراوان دارد. از طرفی ویرایش هم برای همه مجاز است. دلیل دوم رفتار خنثی و عدم واکنش بسیاری از کاربران است. در اینجور موارد باید یک مدیر آگاه دخالت کند و مانع از به حاشیه رفتن صفحه بحث و جنگ ویرایشی در مقاله شود. متاسفانه اعضای جامعه ویکی فارسی در این زمینه خوب عمل نمیکنند. همه میگن تعداد مقاله ها را افزایش دهیم، ویرایشگر جذب کنیم، چرا این همه فارسی زبان داریم اما تمایلی به فعالیت ندارند و ... دلیلش روشن است. یک فرد بادانش وقتی چنین رفتارهایی را میبیند حاضر نیست وارد این محیط شود. چرا بیاید و کلی وقت بگذارد و همه تلاشش توسط لشکرکشی چندنفر و جنگ ویرایشی و عدم واکنش کاربران مسئول نادیده گرفته شود و حتی از بین برود؟! --121.85.227.2 ۱۲ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۵۹ (UTC)
فارسی افغانستان
[ویرایش]درود، عبارت فارسی افغانستان ترکیبی مضاف و مضاف الیه است یعنی همانی که بین فارسی و افغانستان یک کسره اضافه میکنیم. مفهوم هم همان گویش فارسی متداول در افغانستان است. مقاله انگلیسی هم در ابتدایش به همین اشاره دارد که بحث بر سر یک گویش است و نه زبان اگرچه نامش زبان دری است. موفق باشید.هریوا (بحث) ۱۶ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۰۶:۳۲ (UTC)
مقاله تبریز
[ویرایش]لطفن یک نگاهی به مقاله تبریز و صفحه بحث آن بیندازید. من خواستار اصلاح و یا حذف ادعای نادرست مطرح شده در مقاله شدهام اما به بهانه برگزیدگی مقاله و ناشناس بودن من ویرایشم را مرتب واگردانی میکنند. عنوان بخش در صفحه بحث: «تبریز سومین کلانشهر نیست». --188.159.139.64 ۲۲ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۱۳:۵۲ (UTC)
Request
[ویرایش].Greetings
?Could you create the article en:Azerbaijani cuisine (Republic of Azerbaijan only) in Farsi
.Thank you
دعوتنامهٔ شرکت در همایهٔ ماهیانه
[ویرایش]- سلام! از مرداد ماه امسال، در ویکیپدیای فارسی برنامههای ویرایش گروهی (همایه) بهصورت ماهیانه برگزار خواهد شد. هدف این همایهها ایجاد و بهبود مقالات مهم در ویکیپدیای فارسی و ترویج کار گروهی است و در پایان هر همایه نیز هدایایی به کاربران شرکتکننده تقدیم خواهد شد که تشکریست بابت تلاش و همکاری آنها.
- در همین زمینه، همایهٔ ماه مرداد تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت و قرار است مقالههای مهم ایجادنشده بر پایهٔ دیگر میانویکیها که در ویکیپدیای فارسی موجود نیستند را ایجاد کنیم و در ماههای آتی نیز همایههایی با موضوعات دیگر برگزار خواهد شد. لذا از شما دعوت میکنم در این همایه شرکت کنید و به بهبود ویکیپدیای فارسی یاری رسانید. با احترام، درفش کاویانی (بحث)
- --تحویلدهندهٔ پیام: MediaWiki message delivery (بحث) ۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۲۲:۱۶ (UTC)
درود؛ بحثی دربارهٔ اینکه آیا صفحهٔ بچاقچی پیرو سیاستها و رهنمودهای ویکیپدیا مناسب ماندن است یا باید حذف شود، هم اکنون در جریان است.
تا هنگامی که یک توافق عمومی بدست آید، همچنان بحث دربارهٔ این صفحه در ویکیپدیا:نظرخواهی برای حذف/بچاقچی ادامه خواهد داشت. هرکسی اجازهٔ شرکت در این گفتگو را دارد. با نامزدی این صفحه، سیاستها و رهنمودهای مورد نظر نیز توضیح داده خواهد شد. بحث بر روی نشانههای خوب بودن کیفیت، و سیاستها و رهنمودهای ما متمرکز خواهد بود.
هنگامی که بحث در جریان است کاربران میتوانند صفحه را ویرایش کنند و حتی با توجه به مسائل مورد بحث آن را پیشرفت دهند. با این حال الگوی حذف را از بالای صفحه برندارید. Shkuru Afshar (بحث) ۱۹ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۱۲ (UTC)