بحث کاربر:Heidarpanah - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

خوش‌آمدید

[ویرایش]
Can't read Persian? Read this message in English or French

سلام «Heidarpanah»، به ویکی‌پدیا خوش‌آمدید! از مشارکت شما سپاسگزارم. امیدوارم که از اینجا خوشتان بیاید و تصمیم به ماندن بگیرید. پیوندهای زیر صفحه‌های مفیدی هستند که خواندن آن‌ها به کاربران جدید توصیه می‌شود:

پنج اصل بنیادی ویکی‌پدیا
آموزش سریع و خودآموز ویرایش در ویکی‌پدیا (کتاب قابل دانلود)
راهنمای ویکی‌پدیا
شیوه‌نامه و ساختار مقاله
صفحه‌کلید فارسی (چگونه با حروف فارسی بنویسیم؟)
قهوه‌خانه (جایی برای گفتگو دربارهٔ مسائل فنی و سیاست‌های ویکی‌پدیا یا پرسیدن سؤال)
ویکی‌پدیا چه چیزی نیست و آشنایی با دانشنامه
راهنمای حق تکثیر
مقاله‌های برگزیده (مقاله‌های برگزیده ویکی‌پدیای فارسی)
اگر نیاز به کمک برای آشنایی با دانشنامه ویکی‌پدیا دارید نام خود را در فهرست شاگردان با ~~~~ ثبت نمایید.

توجه کنید: اگر برای نوشتن مقاله عجله دارید، لطفاً پیش از نوشتن آموزش‌های زیر را مشاهده کنید تا بیشتر با چم‌وخم کار آشنا شوید و در پایان ویکی‌پدیا:ایجاد مقاله را مطالعه کنید.


 برای آشنایی با محیط ویکی‌پدیا کلیک کنید!  برای آشنایی با یک مقالهٔ استاندارد کلیک کنید!  برای آشنایی با محیط ویرایش ویکی‌پدیا کلیک کنید!  برای آشنایی بیشتر با محیط ویکی‌پدیا کلیک کنید!
مکان دکمهٔ امضا

امیدوارم از ویکی‌پدیانویس بودن لذت ببرید! لطفاً برای آزمایش از ویکی‌پدیا:صفحه تمرین استفاده کنید و در صورتی که سؤال فنی پیرامون ویکی‌نویسی داشتید، به درخواست راهنمایی بروید، یا اینکه از من در صفحهٔ بحثم بپرسید.

فراموش نکنید که در صفحه‌های بحث و در انتهای هر پیام که می‌نویسید نام خود را با چهار علامت مدک امضا کنید (~~~~)، تا نام شما به همراه تاریخ به عنوان امضا درج شود. لطفاً به هیچ وجه در مقاله‌ها امضا نکنید.

باز هم خوش‌آمد می‌گویم. شاد باشید!

-- سیدمرتضا گفتگو :) ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۱، ساعت ۰۸:۵۶ (UTC)پاسخ

نامزدی حذف سریع بازار متشکل معاملات ارز ایران

[ویرایش]

برچسب حذف سریع به مقاله بازار متشکل معاملات ارز ایران افزوده شده‌است و ممکن است این مقاله به دلیل‌های زیر حذف گردد:

م۱۱. مشخصاً ساختهٔ ذهن نویسنده است و هیچ ادعایی در مورد مهم بودنش وجود ندارد

بر پایهٔ معیارهای حذف سریع امکان حذف مقاله وجود دارد.

اگر فکر می‌کنید که این صفحه نباید به این دلیل حذف شود، می‌توانید با بازدید از صفحه و کلیک روی دکمه‌ای با عنوان «اینجا را برای مخالفت با حذف سریع کلیک کنید» با نامزدی مخالفت کنید. این کار به شما فرصت توضیح می‌دهد که چرا باور دارید این صفحه نباید حذف شود. هرچند، آگاه باشید زمانی که یک صفحه نامزد حذف سریع شد، ممکن است بدون تأخیر حذف شود. لطفاً برچسب حذف سریع را خودتان از صفحه برندارید، ولی از افزودن اطلاعات در راستای رهنمودها و سیاست‌های ویکی‌پدیا دریغ نکنید. اگر صفحه حذف شد و می‌خواهید محتوای حذف‌شده را برای ارجاع آینده یا بهبوددادن بازیابی کنید، لطفاً با مدیر حذف ارتباط برقرار کنید یا اگر از پیش این کار را کردید، می‌توانید درخواستی در اینجا قرار دهید. Mr.Robot-ER28-0652 (بحث) ‏۲۷ اکتبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۰۵ (UTC)پاسخ

دربارهٔ منابع معتبر

[ویرایش]

سلام. این پیام حاوی اطلاعاتی پیرامون منابع معتبر است. برای کسب اطلاع از شیوهٔ ارجاع و استفاده از یادکردها در مقاله‌های ویکی‌پدیا، راهنما:پانویس‌ها، ویکی‌پدیا:یادکرد درخط و راهنمای ارجاع‌دهی برای تازه‌کاران (به انگلیسی) را ببینید.

منابع معتبر چه هستند؟

[ویرایش]

منابع معتبر آن‌هایی هستند که اطلاعاتی حقیقی و بی‌طرف ارائه می‌دهند که در زمان نوشتن مقاله‌تان می‌توانید به آن‌ها اتکا کنید. منابع خبری یا آکادمیک شناخته‌شده و منتشرشده به‌صورت حرفه‌ای، مستقل و ثانویه، منابعی معتبر قلمداد می‌شوند. بسیاری از روزنامه‌ها، مجله‌ها و سازمان‌های خبری دیگر، وب‌نوشت‌هایی را میزبانی می‌کنند که در صورت حرفه‌ای بودن نویسنده، ممکن است قابل قبول باشند. اما در استفاده از آن‌ها احتیاط کنید؛ چرا که این وبلاگ‌ها ممکن است از فرایند حقیقت‌سنجی عادی آن خبرگزاری عبور نکرده‌باشند.

نمونه‌ها:

اگر پرسشی دارید یا این که می‌خواهید در خصوص اعتبار یک منبع مشخص با کاربران دیگر گفتگو کنید، باید به تابلوی اعلانات منابع معتبر رجوع کنید.

منابع نامعتبر چه هستند؟

[ویرایش]

منابع نامعتبر آن‌هایی هستند که اطلاعاتی جانبدارانه یا سؤال‌برانگیز ارائه می‌دهند. به‌طور کلی باید از به‌کار بردن این‌گونه منابع در مقاله‌تان بپرهیزید. منابعی که دارای اعتبار کمی در زمینهٔ حقیقت‌سنجی هستند، فاقد نظارت معنادار سردبیری هستند یا دارای تعارض منافع آشکار هستند، منابعی نامعتبر قلمداد می‌شوند. علاوه بر این، منابعی که خودچاپ‌کرده باشند یا توسط عموم قابل ویرایش باشند نیز معتبر نیستند. به‌همین دلیل است که ویکی‌پدیا منبعی معتبر نیست و هرگز نباید به یک مقالهٔ ویکی‌پدیا ارجاع دهید.

نمونه‌ها:

چرا لازم است که منابعی معتبر ارائه دهیم؟

[ویرایش]

چگونه می‌توانم منابع معتبر را بیابم؟

[ویرایش]

گوگل دوست شماست. به‌جای ارجاع به صفحهٔ نتایج جستجو، به نشانی یک نتیجهٔ مشخص از میان نتایج جستجو ارجاع دهید. گوگل بوکز، گوگل اسکالر و گوگل نیوز بسیار کاربردی هستند. فقط لازم است مطمئن شوید که ناشر مطالب مورد نظر قابل اطمینان است.

ما همواره در تلاشیم که از تهیهٔ فهرستی از منابعی که همیشه خوب هستند، بپرهیزیم؛ چرا که این موضوع به‌طور گسترده‌ای بستگی به موقعیت دارد. با این حال، اجتماع ویکی‌پدیا به‌طور واضحی اتفاق نظر دارند که بعضی منابع منتخب معمولاً خوب هستند و برخی دیگر نیز در اکثر مواقع غیر قابل قبول هستند.

امیدوارم که شما اکنون به درکی فراگیر و عمیق‌تر از منابع معتبر رسیده‌باشید. در صورتی که هرگونه پرسشی داشتید، لطفاً در قهوه‌خانه، میز راهنما یا صفحهٔ بحث من بپرسید. از ویرایش کردن لذت ببرید!

با احترام فراوان،

{{کاربر|جـیپیوتر}}بحث ‏۱ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۲:۳۰ (UTC)پاسخ

November 2021

[ویرایش]

Information icon خواهشمندیم مطالب تبلیغاتی به ویکی‌پدیا میفزایید. با وجود اینکه نوشتهٔ بی‌طرفانه در مورد عقاید، محصولات یا خدمات قابل پذیرش است، اما ویکی‌پدیا منبر یا وسیله‌ای برای تبلیغات و طرفداری نیست. با سپاس. {{کاربر|جـیپیوتر}}بحث ‏۱ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۳۵ (UTC)پاسخ

این یک محتوای تبلیغاتی نیست و بی طرفانه است. در صورت امکان این برچسب را حذف کنید. با تشکر Heidarpanah (بحث) ‏۱ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۳۷ (UTC)پاسخ

چگونگی نوشتن مقاله‌ای که حذف نشود

[ویرایش]

سلام. اگر قصد دارید مقاله‌ای پیرامون یک شخص یا موضوعی دیگر بنویسید که آن شخص خودتان نیستید یا با آن موضوع ارتباط مستقیمی ندارید، می‌توانید مراحل زیر را برای ایجاد مقاله طی کنید:

۱) موضوعی را انتخاب کنید که سرشناسی آن به‌واسطهٔ گفتگوهایی در مورد آن در منابع معتبر و مستقل از موضوع تصدیق شده‌باشد.
۲) هر تعداد منابع خبری یا آکادمیک شناخته‌شده و منتشرشده به‌صورت حرفه‌ای که می‌توانید بیابید را جمع‌آوری کنید. گوگل بوکز مرجع خوبی برای این کار است. علاوه بر این، اگرچه نتایج موتورهای جستجو خود منبع نیستند، اما می‌توانید از میان آن‌ها منابعی را بیابید. فقط به‌یاد داشته‌باشید که این منابع باید خبری یا آکادمیک شناخته‌شده و منتشرشده به‌صورت حرفه‌ای باشند.
۳) تنها بر روی منابعی تمرکز کنید که متعلق یا وابسته به موضوع مورد نظر شما نیستند، اما همچنان به‌طور ویژه‌ای به موضوع پرداخته‌اند و موضوع را به‌طور عمیقی مورد بررسی قرار داده‌اند (تنها به آن «اشاره» نکرده‌اند). اگر دست کم سه مورد از این گونه منابع را در دست ندارید، موضوع مورد نظر هنوز سرشناس نیست و تلاش برای نوشتن مقاله‌ای در مورد آن در این مقطع زمانی احتمالاً ناموفق خواهد بود.
۴) مطالب منابعی که پس از گام سوم باقی می‌مانند را خلاصه‌نویسی کنید و در انتهای متنی که نوشته‌اید به آن‌ها ارجاع دهید. شاید بهتر باشد که این کار را به‌جای نرم‌افزارهایی مانند مایکروسافت ورد یا لیبره‌آفیس، در نرم‌افزاری با قالب‌بندی کم/بدون قالب‌بندی نظیر نوت‌پد یا نوت‌پد++ انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که چکیده‌ای که نوشته‌اید حاوی بیان ساده‌ای از واقعیات باشد و به‌گونه‌ای نوشته شده‌باشد که حتی شخصی که از موضوع مقاله متنفر است نیز بتواند با آن موافقت کند.
۵) چکیده‌هایی که با یکدیگر هم‌پوشانی دارند را در صورت امکان با یکدیگر ترکیب کنید (بدون این که به بیانی جدید که هیچ‌یک از منابع از آن پشتیبانی نمی‌کنند برسید) و هرجا که لازم بود، یادکردها را دوباره تکرار کنید.
۶) برای این که مطمئن شوید متن شما ناقض قانون حق تکثیر یا سرقت ادبی نیست، کل متن را یک‌بار بازنویسی کنید.
۷) برای ایجاد مقاله از ایجادگر مقاله استفاده کنید.
۸) با استفاده از منابعی که در گام سوم جمع‌آوری کرده‌اید، مقالهٔ خود را گسترش دهید (اما مطمئن شوید که هر منبع برای پوشش بیش از نصف متن مقاله به‌کار نرفته‌باشد و همچنین دقت کنید که منابع غیرمستقل و وابسته به موضوع کمتر مورد استفاده قرار گرفته‌باشند تا دیدگاه بی‌طرف به‌خوبی در مقاله برقرار باشد).

انجام هر کاری خارج از فرایندی که در بالا ذکر شد، می‌تواند به عدم تأیید مقالهٔ شما و حذف آن منجر شود.

اگر می‌خواهید مقاله‌ای دربارهٔ خودتان یا شخص یا موضوع دیگری که با آن ارتباط دارید (مانند یکی از دوستان، اعضای خانواده یا تجارت خودتان) بنویسید، مراحلی که باید دنبال کنید متفاوت هستند:

۰) اگر موضوع واقعاً سرشناس بود، لازم نبود که شما این مقاله را بنویسید. به‌یاد داشته‌باشید که کلیت مقاله‌ها تحت مالکیت موضوع مقاله یا نگارندهٔ آن نیست، بلکه مالکیت آن متعلق به اجتماع ویکی‌پدیا است. اگر نمی‌خواهید اشخاص دیگر در مورد شما چیزی بنویسند، پس نوشتن مقاله‌ای در مورد خودتان ایدهٔ خوبی نیست.
۸الف) اگر مقاله تأیید شد، دیگر آن را ویرایش نکنید و به‌جای آن در صفحهٔ بحث مقاله یک درخواست ویرایش بنویسید.
۸ب) اگر مقاله رد شد، دلیلی نیز برای رد شدن آن ارائه می‌شود. آن دلیل را با دقت مطالعه کنید. اگر در دلیل ارائه‌شده پیوندی وجود داشت، آن پیوندها را هم باز کنید و صفحه‌های پیوندشده را هم مطالعه کنید. —{{کاربر|جـیپیوتر}}بحث ‏۱ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۴۱ (UTC)پاسخ

لطفاً امضا کنید

[ویرایش]

درود بر شما دوست گرامی. دوباره ورودتان را خوش‌آمد می‌گویم. به نظر می‌آید شما در صفحات بحث از امضا استفاده نمی‌کنید. لطفاً پس از آنکه در صفحهٔ بحث خود یا دیگر کاربران مطلبی نوشتید، آن را با چهار علامت مَدّک موجود در نوار ابزارهای ویرایشی، امضا کنید (~~~~). با این کار، نام شما و تاریخ به عنوان امضا درج خواهد شد. اگر آن را نیافتید، لطفاً بالای صفحهٔ ویرایش را دوباره مرور کنید؛ امضا را خواهید یافت. با کلیک بر روی آن، امضای شما در پای مطلبتان درج خواهد شد. والا اچ اچ (گفتگو) ۱۱ آبان ۱۴۰۰، ساعت ۱۵:۵۰ (ایران) ‏۲ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۲:۲۰ (UTC)پاسخ

تذکر دربارهٔ ایجادهای پی‌درپی یک مقاله

[ویرایش]

این که صرفاً شما معتقدید یک موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، دلیلی بر داشتن مقاله در ویکی‌پدیا نیست. ویکی‌پدیا برای سنجش اهمیت و سرشناسی موضوعات معیارهای اختصاصی خودش را دارد و کاربران برای ایجاد مقاله ملزم به اثبات سرشناسی موضوع مقالهٔ خود هستند. در غیر این صورت مقاله حذف خواهد شد و در صورت اصرار بر ایجاد آن، مقاله در برابر ایجاد محافظت شده و دسترسی ویرایشی کاربر نیز بسته خواهد شد. شما برای ایجاد مجدد این مقاله و دور زدن محافظت اعمال شده، آن را در عنوانی دیگر ایجاد کردید. این کار مصداق اخلالگری است و در صورت تکرار، دسترسی ویرایشی خود در ویکی‌پدیا را از دست خواهید داد. {{کاربر|جـیپیوتر}}بحث ‏۲ نوامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۳۶ (UTC)پاسخ

لطفا برچسب حذف سریع را بردارد. این محتوا یک محتوای مهم در موضوع اقتصاد ایران است و مطالب آن برای کاربران مفید خواهد بود. Heidarpanah (بحث) ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۵۶ (UTC)پاسخ
لطفا برچسب حذف سریع را بردارد. این محتوا یک محتوای مهم در موضوع اقتصاد ایران است و مطالب آن برای کاربران مفید خواهد بود Heidarpanah (بحث) ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۵۷ (UTC)پاسخ

راهنمایی درباره پیونددهی

[ویرایش]

سلام Heidarpanah؛ از این که در ویکی‌پدیا مشارکت می‌کنید خوشحالیم.

به نظر می‌رسد که اخیراً برای پیونددهی به مقاله‌های دیگر از ویژگی استفاده کرده‌اید. توجه کنید که این ابزار، پیوندها را با استفاده هوش مصنوعی پیشنهاد می‌کند که همیشه صحیح نیستند و مسئولیت درج پیوند صحیح با شماست، پس لازم است که به چند نکته توجه کنید:

  1. از پیوندهای دقیق استفاده کنید.
    • مثال: اگر به شما پیشنهاد شد که واژهٔ فارسی در عبارت «سلمان فارسی» را به صفحهٔ «فارسی» پیوند دهید، باید از انجام این پیشنهاد بپرهیزید، چرا که واژهٔ فارسی در واقع نام خانوادگی شخص است و به زبان فارسی اشاره ندارد.
    • مثال: اگر به شما پیشنهاد شد که عبارت چهل‌سالگی در جملهٔ «انسان‌ها پس از چهل‌سالگی…» را به صفحهٔ چهل‌سالگی (که پیرامون یک فیلم است) پیوند دهید، از ایجاد این پیوند نیز بپرهیزید. چرا که پیوند مذکور مخاطب را به صفحه‌ای نامرتبط هدایت خواهد کرد.
  2. واژه‌هایی را که در کنار یکدیگر معنی جدیدی را پدید می‌آورند، به صورت جداگانه پیونددهی نکنید. برای مثال، دو واژهٔ موجود در عبارت «زخم معده» به‌طور جداگانه نباید به مقاله‌های زخم و معده پیوند شوند. در عوض، ترکیب دو واژه را به مقالهٔ زخم معده پیوند دهید.
  3. اگر از درست بودن پیوندی اطمینان ندارید، آن را نیفزایید و به مورد بروید. هرگاه پیوندی پیشنهاد شد که از نادرستی آن مطمئن هستید، آن را با انتخاب گزینهٔ و وارد کردن دلیل اشتباه، مشخص نمایید تا به بهبود هوش مصنوعی ابزار کمک کنید.
  4. به مواردی نظیر واژه‌هایی که معنی آن‌ها به سادگی توسط مخاطب درک می‌شوند (مانند آب، انسان و غیره)، کلمات درون یک نقل قول، سال‌ها (مانند ۱۴۰۰ (خورشیدی) یا ۲۰۲۲) و تاریخ‌ها (مانند ۱۵ ژانویه یا ۲۵ دی) پیوند ندهید (برای کسب اطلاعات بیشتر راهنمای آنچه نباید بدان پیوند داد را مطالعه کنید).

در کنار استفاده از ویژگی می‌توانید با کمک گزینهٔ (یا فشردن کلیدهای ترکیبی Ctrl+K) در ویرایشگر دیداری نیز به پیونددهی صفحات بپردازید. Luckie Luke (Talk) ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۱۹ (UTC)پاسخ

September 2022

[ویرایش]

Stop icon این آخرین هشدار به شما است. بار بعدی که از ویکی‌پدیا برای ترویج، تبلیغ یا هرزنگاری استفاده کنید، آنچنان که در بحث کاربر:Heidarpanah انجام دادید، ممکن است بدون هیچ هشدار دیگری از ویرایش قطع دسترسی شوید. Luckie Luke (Talk) ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۲۱ (UTC)پاسخ

محتوی افزوده شده هیچگونه ترویج، تبلیغ یا هرزنگاری ندارد و یک محتوای کاملا قابل استفاده است. لطف همراهی کنید. Heidarpanah (بحث) ‏۵ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۲۶ (UTC)پاسخ

ممنوعیت تبلیغ

[ویرایش]

کاربر گرامی؛ نوشتن تبلیغات یا آگهی برای محصولات، شرکت‌ها، وبگاه‌ها و افراد مختلف، خلاف قوانین و سیاست‌های ویکی‌پدیا است. به‌جای درج تبلیغات یا آگهی، می‌توانید مقاله‌های مرتبط با موضوعات موردعلاقه و تخصص خود را گسترش دهید.
به نظر می‌آید که برخی از ویرایش‌های اخیرتان با این قانون ناسازگارند. در صورتی که اثر ویرایش‌های شما پس از مرور توسط یک یا چند مشارکت‌کنندهٔ دیگر در مقاله‌ها پایدار باقی نمی‌مانند، لطفاً قبل از افزودن مجددشان، با آنها وارد بحث شوید و سیاست‌ها و رهنمودهای مرتبط را نیز مطالعه کنید. مقاله‌های تبلیغاتی حذف و وبگاه‌های هدف به لیست سیاه افزوده خواهند شد. لطفاً ویکی‌پدیا چه چیزی نیست، تعارض منافع، معیارهای سرشناسی و دیگر سیاست‌ها را مطالعه کنید و اگر متقاعد نشدید، از یکی از کاربران باتجربه‌تر بپرسید.

Gharouni Talk ‏۲۵ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۵ (UTC)پاسخ

سرشناسی

[ویرایش]

کاربر گرامی، برای مقالهٔ اخیرتان ممکن است نیاز به احراز سرشناسی داشته باشید. لطفاً پس از مطالعهٔ وپ:سرشناسی، منابع اثبات‌کنندهٔ سرشناسی موضوع را به مقاله بیفزایید. همچنین مطالعهٔ هر یک از موارد زیر می‌تواند به شما در سرشناسی موضوع‌های مختلف کمک کند:

در صورتی که مقالهٔ شما حذف شده‌است، می‌توانید آن را در صفحهٔ تمرین خودتان بسازید و منابع معتبر به آن بیافزائید و از مدیری که مقاله را حذف کرده‌است درخواست بررسی نمائید تا در صورتی که متن شما استانداردهای ویکی‌پدیا را رعایت کرده باشد به بخش مقاله‌ها انتقال یابد.

نکته: در ویکی‌پدیا معیارهای سنجش سرشناسی با جامعه و کوچه و بازار تفاوت دارد. پیش از قضاوت حتماً وپ:سرشناسی را مطالعه کنید. Gharouni Talk ‏۲۵ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۶ (UTC)پاسخ