تأثیر فرهنگی تیلور سوئیفت - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

Taylor Swift in a gold dress
تعداد بی‌شماری از نشریات و پژوهش‌گران، تیلور سوئیفت را تاثیرگذارترین هنرمند موسیقی سدهٔ بیست و یکم می‌دانند.

تیلور سوئیفت موسیقی‌دان آمریکایی است که به واسطهٔ آثار موسیقایی، سبک هنری، اجراها، وجهه و محبوبیت، دیدگاه‌ها و اقداماتش، توانسته به شخصی تأثیر در فرهنگ مردمی تبدیل شود. او در سال ۲۰۰۶ به‌عنوان خواننده-ترانه‌سرای مستقل ۱۶ ساله آغاز به کار کرد و در طول فعالیتش به‌تدریج نگاه‌ها، موفقیت و موشکافی عموم را به خود جلب کرد و به نماد فرهنگی تبدیل شد.

سوئیفت را شخصی پیشگام در سدهٔ بیست و یکم دانسته‌اند که بابت گوناگونی آثارش، مهارت ترانه‌نویسی و بصیرتش در کسب‌وکار شناخته می‌شود. کارهای او الهام‌بخش هنرمندان و کارآفرینان در سطح جهانی بوده‌است. او فعالیتش را نخست در موسیقی کانتری آغاز کرد، به پاپ نفوذ و سبک‌های آلترناتیو راک، ایندی فولک و الکترونیک را کاوش کرد و حد و مرزهای ژانر موسیقی را از بین برد. منتقدان او را نمونهٔ بارز فرهنگی می‌دانند که موفقیت در جداول فروش، تحسین منتقدان، و پشتیبانی چشمگیر طرفداران را به‌طرز بی‌مانندی تلفیق کرده‌است. این موفقیت او را قادر ساخت تا بر صنعت موسیقی تأثیر و واکنش گسترده‌ای از آن و نیز فراتر از آن داشته باشد. سوئیفت نفوذ سیاسی و اقتصادی نیرومندی دارد که به‌واسطهٔ این و حضورش در رسانه‌های اجتماعی، مسائل مهمی را در صنعت موسیقی و جامعه فراگیر کرده‌است؛ مانند رونق اصلاحات در اسپاتیفای، اپل میوزیک، تیکت‌مستر و قراردادهای ضبط موسیقی، و نیز جلب توجه به حقوق هنرمندان، مسترها، مالکیت فکری، طمع شرکت‌ها برای درآمد بیشتر، جنسیت‌گرایی و نژادپرستی. خود سوئیفت سوژۀ تحت بررسی دقیق و گفتگو‌های داغ بوده‌است.

از پایان دوران آلبوم تا ظهور اینترنت، سوئیفت عامل تعیین‌کننده‌ای در پسِ تحول توزیع، ادراک و مصرف موسیقی در دهه‌های ۲۰۰۰، ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ بوده‌است. موفقیت تجاری ثابت‌قدم او، از سوی روزنامه‌نگاران بی‌سابقه تلقی شده‌است. او دستاوردهای هم‌زمانی در فروش آلبوم، فروش دیجیتالی، استریم، پخش رادیویی، فروش وینیل، جدول موسیقی و تور کنسرت داشته‌است. به گفتهٔ بلومبرگ بیزنس‌ویک، سوئیفت «صنعت موسیقی» است؛[۱] این یک نمونه از لقب‌های افتخاری است که به او داده شده‌است. بیلبورد می‌گوید که سوئیفت «پشتیبان، الگوی سبک، خبرهٔ بازاریابی، ترانه‌سرای پرکار، پیشروی حد و مرزهای بصری و جنگجوی جاده‌ای رکوردشکن است.»[۲]

سوئیفت سوژهٔ تحقیقات دانشگاهی، مطالعات رسانه‌ای و تحلیل فرهنگی است. این تحقیقات عموماً بر مفاهیم مرتبط به پاپ‌تیمیسم، فمینیسم، سرمایه‌داری، فرهنگ اینترنت، فرهنگ سلبریتی، مصرف‌گرایی، آمریکاگرایی، پسا پست‌مدرنیسم و پدیده‌های مختلف جامعه‌شناسی موسیقی متمرکز بوده‌اند. علی‌رغم دو دستگی تحلیل‌گران دربارۀ وجههٔ عمومی سوئیفت، محققان شخصیت فرهنگی فراگیر او را به حساسیت موسیقایی و یکپارچگی هنری، جذابیت جهان‌شمول و میان‌نسلی، تیزهوشی در بازاریابی، و روابط جامعه‌شناسی پیچیده میان سویفت، هواداران، مخالفان و رسانه جریان اصلی وابسته به او نسبت می‌دهند. موسسات دانشگاهی گوناگون، در خصوص سوئیفت دوره‌های آموزشی برگزار کرده‌اند.

منابع

[ویرایش]
  1. "Cover Trail: Taylor Swift Is the Music Industry". Bloomberg Businessweek. November 13, 2014. Retrieved May 12, 2023.
  2. Schneider, Marc (July 24, 2023). "8 Ways Taylor Swift Has Changed the Music Business". Billboard. Retrieved July 24, 2023.