تأثیر فرهنگی تیلور سوئیفت - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
تیلور سوئیفت موسیقیدان آمریکایی است که به واسطهٔ آثار موسیقایی، سبک هنری، اجراها، وجهه و محبوبیت، دیدگاهها و اقداماتش، توانسته به شخصی تأثیر در فرهنگ مردمی تبدیل شود. او در سال ۲۰۰۶ بهعنوان خواننده-ترانهسرای مستقل ۱۶ ساله آغاز به کار کرد و در طول فعالیتش بهتدریج نگاهها، موفقیت و موشکافی عموم را به خود جلب کرد و به نماد فرهنگی تبدیل شد.
سوئیفت را شخصی پیشگام در سدهٔ بیست و یکم دانستهاند که بابت گوناگونی آثارش، مهارت ترانهنویسی و بصیرتش در کسبوکار شناخته میشود. کارهای او الهامبخش هنرمندان و کارآفرینان در سطح جهانی بودهاست. او فعالیتش را نخست در موسیقی کانتری آغاز کرد، به پاپ نفوذ و سبکهای آلترناتیو راک، ایندی فولک و الکترونیک را کاوش کرد و حد و مرزهای ژانر موسیقی را از بین برد. منتقدان او را نمونهٔ بارز فرهنگی میدانند که موفقیت در جداول فروش، تحسین منتقدان، و پشتیبانی چشمگیر طرفداران را بهطرز بیمانندی تلفیق کردهاست. این موفقیت او را قادر ساخت تا بر صنعت موسیقی تأثیر و واکنش گستردهای از آن و نیز فراتر از آن داشته باشد. سوئیفت نفوذ سیاسی و اقتصادی نیرومندی دارد که بهواسطهٔ این و حضورش در رسانههای اجتماعی، مسائل مهمی را در صنعت موسیقی و جامعه فراگیر کردهاست؛ مانند رونق اصلاحات در اسپاتیفای، اپل میوزیک، تیکتمستر و قراردادهای ضبط موسیقی، و نیز جلب توجه به حقوق هنرمندان، مسترها، مالکیت فکری، طمع شرکتها برای درآمد بیشتر، جنسیتگرایی و نژادپرستی. خود سوئیفت سوژۀ تحت بررسی دقیق و گفتگوهای داغ بودهاست.
از پایان دوران آلبوم تا ظهور اینترنت، سوئیفت عامل تعیینکنندهای در پسِ تحول توزیع، ادراک و مصرف موسیقی در دهههای ۲۰۰۰، ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ بودهاست. موفقیت تجاری ثابتقدم او، از سوی روزنامهنگاران بیسابقه تلقی شدهاست. او دستاوردهای همزمانی در فروش آلبوم، فروش دیجیتالی، استریم، پخش رادیویی، فروش وینیل، جدول موسیقی و تور کنسرت داشتهاست. به گفتهٔ بلومبرگ بیزنسویک، سوئیفت «صنعت موسیقی» است؛[۱] این یک نمونه از لقبهای افتخاری است که به او داده شدهاست. بیلبورد میگوید که سوئیفت «پشتیبان، الگوی سبک، خبرهٔ بازاریابی، ترانهسرای پرکار، پیشروی حد و مرزهای بصری و جنگجوی جادهای رکوردشکن است.»[۲]
سوئیفت سوژهٔ تحقیقات دانشگاهی، مطالعات رسانهای و تحلیل فرهنگی است. این تحقیقات عموماً بر مفاهیم مرتبط به پاپتیمیسم، فمینیسم، سرمایهداری، فرهنگ اینترنت، فرهنگ سلبریتی، مصرفگرایی، آمریکاگرایی، پسا پستمدرنیسم و پدیدههای مختلف جامعهشناسی موسیقی متمرکز بودهاند. علیرغم دو دستگی تحلیلگران دربارۀ وجههٔ عمومی سوئیفت، محققان شخصیت فرهنگی فراگیر او را به حساسیت موسیقایی و یکپارچگی هنری، جذابیت جهانشمول و میاننسلی، تیزهوشی در بازاریابی، و روابط جامعهشناسی پیچیده میان سویفت، هواداران، مخالفان و رسانه جریان اصلی وابسته به او نسبت میدهند. موسسات دانشگاهی گوناگون، در خصوص سوئیفت دورههای آموزشی برگزار کردهاند.
منابع
[ویرایش]- ↑ "Cover Trail: Taylor Swift Is the Music Industry". Bloomberg Businessweek. November 13, 2014. Retrieved May 12, 2023.
- ↑ Schneider, Marc (July 24, 2023). "8 Ways Taylor Swift Has Changed the Music Business". Billboard. Retrieved July 24, 2023.
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Cultural impact of Taylor Swift». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۳ نوامبر ۲۰۲۳.