فیلون اسکندریه - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

فیلو
تصویر خیالی از فیلون که در ۱۵۸۴ میلادی توسط هنرمند پرتره فرانسوی، آندره توت[الف] ترسیم شده‌است.
زادهٔح. ۲۰ BCE
درگذشتح. ۵۰ CE (age ح. ۷۵)
دورهفلسفه دوران باستان
حیطهفلسفه یهودی
مکتبافلاطون‌گرایی میانه
علایق اصلی
فلسفه دینی
تأثیرگذار بر

فیلون[ب] اهل اسکندریه[پ] (‎/ˈfl/‎; یونانی باستان: Φίλων Phílōn; عبری: יְדִידְיָה הַכֹּהֵן‎، آوانگاری: Yedidia (Jedediah) کوهن; ح. ۲۰ BCE – ح. ۵۰ CE) ‏(۳۰ قبل از میلاد–۵۰ میلادی) که به او فیلو جودیِس[ت] نیز گفته می‌شد، یک فیلسوف یهودِ هلنیستی اهل اسکندریه واقع در استان رومیِ مصر بود.

اعتقاد بر این است که اندیشه­ی فیلون تأثیر زیادی بر الهیات اولیه مسیحیت داشته و روش‌های او در تفسیر کتاب مقدس به طور گسترده توسط متفکران اولیه مسیحی پذیرفته شده بود. گرچه انجیل عبری در زمان او مقدس شمرده نمی­شد، فیلون معتقد بود که تورات (پنج کتاب اول موسی) تحریف نشده و بدون هیچ خطایی بیانگر حقیقت است. با این حال، او معتقد بود که دو روش متفاوت برای تفسیر کتاب مقدس وجود دارد: تحت اللفظی و تمثیلی. بر اساس قواعد تفسیری فیلون، برخی آیات کتاب مقدس را نباید تحت اللفظی تفسیر کرد،  زیرا در ظاهر، آنها لایق خداوند نیستند و حتی بی معنی و متناقض­اند. از نظر فیلون رویکرد تمثیلی معتبرتر بود، گرچه فقط برای معدود افراد خاصی مقدور است.  [۱]


یادداشت‌ها

[ویرایش]
  1. André Thevet
  2. یا «فیلو» یا «فایلو»
  3. یا «فیلون اسکندرانی»
  4. Philo Judaeus

جستارهای وابسته

[ویرایش]

پانویس

[ویرایش]
  1. "Arguments for Creationism and Intelligent Design". Evolution, Creationism, and Intelligent Design: 59–76. 2010. doi:10.5040/9798400648694.ch-005.