نبرد چانگشا (۱۹۴۱) - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نبرد چانگشا (۱۹۴۱)
بخشی از the جنگ دوم چین و ژاپن

سرباز ژاپنی درحال شلیک با تیربار سنگین ۹۲ درکنار رود میلو سپتامبر۱۹۴۱
تاریخ۶ سپتامبر– ۸ اکتبر ۱۹۴۱
موقعیت
نتایج پیروزی چینی‌ها
طرف‌های درگیر
 جمهوری چین (۱۹۴۹–۱۹۱۲)  امپراتوری ژاپن
فرماندهان و رهبران
جمهوری چین (۱۹۴۹–۱۹۱۲) شو یوه امپراتوری ژاپن کورچیکا آنامی
واحدهای درگیر
 ارتش انقلابی ملی نیروی زمینی امپراتوری ژاپن
نیروی دریایی امپراتوری ژاپن
قوا
۳۰ لشکر
۶۳۱ قطعات توپخانه[۱]

۱۲۰٬۰۰۰ سرباز
۴۶ گردان
۳۲۶ قطعات توپخانهخطای یادکرد: برچسب <ref> غیرمجاز؛ یادکردهای بدون محتوا باید نام داشته باشند. ().

تلفات و خسارات
نامعلوم[۲] ۱۳۰۰۰ کشته و زخمی
(منابع ژاپنی)[۳]
۴۸۰۰۰کشته و زخمی
(منابع چینی)[۴]

نبرد چانگشا (انگلیسی: Battle of Changsha) بین ۶ سپتامبر تا ۸ اکتبر ۱۹۴۱ بود که دومین تهاجم ژاپن برای تسخیر شهر چانگشا، مرکز استان هونان چین بود که بخشی از جنگ دوم چین و ژاپن به‌شمار می‌رود. گروهی از ارتش نهم چین به همراه بخش‌هایی از ارتش ۵، ۶ و ۷ این کشور بیش از ۱۱۰٬۰۰۰ تجمع نیرویی را سازمان داده بود، اما به دلیل ضعف اطلاعات در مورد نیروهای مهاجم ژاپنی به علاوه اینکه ارتش ژاپن توانسته بود پیام‌های کد شده تلگراف‌های چینی را رمزگشایی کند. ژاپن با دفاع منفعل چین نبرد را به پیش برد.

شرح مختصر

[ویرایش]

این تهاجم توسط ارتش امپراتوری ژاپن با بیش از ۱۲۰٬۰۰۰ سرباز ژاپنی انجام شد که از تجهیزات بسیار بهتری برخوردار بودند، از جمله پشتیبانی نیروهای دریایی و هوایی. نیروهای چینی تحت فرماندهی ژنرال شو یوه قرار داشتند. نیروهای مهاجم ژاپنی در ۲۷ سپتامبر ۱۹۴۱ وارد چانگشا شدند؛ و با به آتش کشیدن کل شهر چانگشا و با پشتیبانی گروه‌های ارتش ششم و هفتم، به مقابله با دفاع نیروهای چینی پرداختند که شامل درگیری‌های سنگین خیابانی در شهر چانگشا بود. نیروهای چینی با موفقیت به دفاع از چانگشا پرداخته و شهر را پس گرفتند. سپس گروه‌هایی از ارتش پنجم و ششم چین به نیروهای ژاپنی که در غرب شهر هانکو در استان هوبی مستقر بودند حمله کردند و این تهاجم باعث شد ارتش ژاپن از چانگشا عقب‌نشینی کند. ارتش ژاپن با کمبود مهمات و مواد غذایی مواجه شد و در پی تلفاتی سنگین، عقب‌نشینی کرد.

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. JM-179 pp. 265
  2. Hsu Long-hsuen and Chang Ming-kai, History of The Sino-Japanese War (۱۹۳۷–۱۹۴۵), 2nd Ed. ,1971. Translated by Wen Ha-hsiung, Chung Wu Publishing; 33, 140th Lane, Tung-hwa Street, Taipei, Taiwan Republic of China.
  3. 新聞記者が語りつぐ戦争 16 中国慰霊 p. 18
  4. 國防部:抗日戰史

پیوند به بیرون

[ویرایش]