بحث کاربر:Eligold - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
خوشآمدید
[ویرایش]
Eligold (بحث) ۵ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۱۹ (UTC)
ممنوعیت کپی
[ویرایش]کاربر گرامی!
لطفاً توجه کنید که در بیشتر موارد کپی خطبهخط از وبگاهها، وبلاگها یا کتابها خلاف قانون حق تکثیر اینجا است. به جای کُپی-پیست کردن مطالب، میتوانید آن را با انشای خودتان به طور کامل بازنویسی کنید؛ البته آوردن مطلب با تغییر بسیار اندک، به طوری که نوشتهٔ جدید اثری منتج تلقی شود نیز هنوز در تضاد با قانون حق تکثیر است.
مقالههای ناقض حق تکثیر به دست مدیران حذف خواهند شد. به نظر میآید که شما قانون را در «ملایر» زیر پا گذاشتهاید. لطفاً «ویکیپدیا:کپیکاری»، «ویکیپدیا:کپی مکنید» و «ویکیپدیا:راهنمای حق تکثیر» را مرور کنید. اگر پس از خواندن راهنمای حق تکثیر به نظرتان رسید که قانون را زیر پا نگذاشتهاید لطفاً در صفحهٔ بحث من یک پیام بگذارید و توجیهتان را ذکر کنید. با سپاس.Taranet (بحث) ۱۳ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۳۶ (UTC)
درخواست حذف سریع پرونده:635190367790877090.jpg
[ویرایش]برچسب حذف سریع به مقاله پرونده:635190367790877090.jpg افزوده شده است و ممکن است این مقاله به دلایل زیر حذف گردد:
بر پایه معیارهای حذف سریع امکان حذف مقاله وجود دارد
اگر در این اندیشه اید که این هشدار به اشتباه اینجا گذاشته شدهاست، با کپیکردن {{دست نگهدار}} در پایین الگوی حذف، اعتراض خود را اعلام کنید و در صفحهٔ بحث توضیح دهید که چرا به نظر شما صفحه نباید حذف شود. آگاه باشید که اگر صفحهای برچسب حذف سریع را دریافت کند در صورتی که صفحه برابر با معیارها سزاوار حذف باشد، بیدرنگ حذف خواهد شد. خواهشمندیم که خودتان برچسب حذف سریع را برندارید و در کنار آن در دادن اطلاعات بیشتر به صفحه، به خود تردید راه ندهید. اطلاعاتی که نشان میدهد این صفحه پیرو سیاستها و رهنمودهای ویکیپدیا است. اگر صفحه حذف شد، میتوانید با یکی از مدیران تماس بگیرید و از او بخواهید تا یک نسخه از صفحه را به نشانی اینترنتی شما بفرستد. bkouhi (بحث) ۱۳ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۷:۴۵ (UTC)
خوش آمدید سلام Eligold، به ویکیپدیا خوشآمدید. ویکیپدیا دانشنامهای است که با همکاری خوانندگانش نوشته میشود. این وبگاه یک ویکی است، یعنی هرکسی، از جمله خود شما میتواند با کلیک کردن روی پیوند «ویرایش» که در همهٔ مقالات میآید، آن را ویرایش کند. اگر نظری در مورد محتویات موجود در مقالهای داشتید، یادداشتی در بخش بحث مقاله بنویسید. برای این کار اول پیوند بحث را از بالای صفحهٔ مقالهٔ مورد نظر انتخاب کنید تا به صفحهٔ بحث بروید؛ سپس در صفحهٔ بحث روی ویرایش یا افزودن عنوان کلیک کنید. امیدوارم که از اینجا خوشتان بیاید و تصمیم به ماندن بگیرید. نیاز به کمک امیدوارم از ویکیپدیانویس بودن لذت ببرید! لطفاً برای آزمایش از ویکیپدیا:صفحه تمرین استفاده کنید و (فقط) در صفحات بحث نام خود را با چهار مدک (~~~~) امضا کنید. با این کار نام شما و تاریخ به عنوان امضا درج خواهد شد. در صورتی که سؤالی فنی پیرامون ویکینویسی داشتید، به صفحهٔ ویکیپدیا:میز کمک بروید یا از {{کمک به من}} در صفحهٔ بحثتان استفاده کنید تا کسی برای کمک به شما بیاید. در ضمن بهتر است قبل از پرسیدن سؤال، «ویکیپدیا:راهنما» را مطالعه کنید؛ یا اینکه از من در صفحهٔ بحثم بپرسید. اگر پرسشی پیرامون موضوعی علمی/دانشنامهای داشتید به ویکیپدیا:میز مرجع بروید. اگر برای نوشتن مقاله عجله دارید، لطفاً پیش از نوشتن مقالههای پرحجم، نگاهی به نمونههای فهرستشده در مقالههای برگزیده یا مقالههای خوب بیندازید تا بیشتر با چموخم کار آشنا شوید. از مطالعهٔ پیوندهای معرفیشده غفلت مکنید. شاد باشید! | نکاتی که به شما در ویکیپدیا کمک خواهد کرد
پروژههای خواهر ویکیپدیا پروژهای است از بنیاد غیر انتفاعی ویکیمدیا. این بنیاد چندین پروژه چند زبانه با محتویات آزاد با عناوین زیر در دست اقدام دارد:
|
Eligold (بحث) ۲۴ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۱۰ (UTC)
منابع معتبر
[ویرایش]درود، خوشحالم که شما در ویکیپدیا ویرایش میکنید. لطفاً به این چند مورد توجه نمایید.
- ویکیپدیا تحقیق یا تفکرات دستاول را چاپ نمیکند. هر آنچه در ویکیپدیا میآید باید توسط منابع معتبر به چاپ رسیده باشد و منبع آن ذکر شده باشد. (ویکیپدیا: اثباتپذیری و ویکیپدیا:منابع معتبر)
- مقالات نمیتواند شامل هرگونه تحلیل جدید یا کنار هم گذاشتن مطالب چاپ شده به گونهای باشند که در کنار همدیگر دیدگاه خاصی را پیش ببرند که هیچکدام از آن منابع به تنهایی و به وضوح از آن دیدگاه حمایت نکنند. (ویکیپدیا:تحقیق دستاول ممنوع)
- هر گونه سوال و ابهامی داشتید در بحث من بنویسید. ارادتمند ARASH PT بحث ۲۶ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۲۵ (UTC)
با سپاس حتما مد نظر قرار میگیرمEligold (بحث) ۲۶ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۳۲ (UTC)
تصویر آذرخش
[ویرایش]سلام. اون تصویر آذرخش برای چند سال پیش بود. اگر عبارت video to gif converter online رو گوگل کنید سایتهای زیادی پیدا میشه.خالقیان (بحث) ۳۱ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۵:۲۹ (UTC)
واگردانی نکنید
[ویرایش]جاده 56 بین قم و بروجرد است. نام دیگر شهرها بیهوده آمده است و کرمانشاه اصلا به این جاده وصل نیست. لطفا بحث مربوط به مقاله مذکور را مطالعه کنید و بیهوده واگردانی نکنید. --سعید (بحث) ۱۵ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۲ (UTC)
جواب شما رو در صفحه بحث جاده ۵۶ داده ام
ویرایش خرابکارانه
[ویرایش]این ویرایش شما در مقاله گویش بروجردی احساسی و بدون مدرک است و خرابکارانه محسوب می شود. لطفا مشارکت های مناسب تری انجام دهید. --سعید (بحث) ۱۵ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۴ (UTC)
بهتر است که تاریخچه را مطالعه کنید از خرابکاری ویرایش اگاه میشود همچنین ویرایش شماتطابق با منبع ندارد در ضمن بنده فقط ویراش های خرابکارانه را خنثی سازی کردم و ویراشی انجام ندادمEligold (بحث) ۱۵ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۵ (UTC)
من در مقالهٔ محمد تونجی تغیراتی را لحاظ کردهام و درخواست دارم که این مقالهرا دوباره موردبازبینی قرار بدهید.--رضا باقری چاهورزی (بحث) ۲۰ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۵۹ (UTC)
گویش ملایری
[ویرایش]درود، دوست عزیز ابتدا نگاهی به وضعیت نسخه قبلی مقاله بیاندازید سپس واگردانی کنید. باسپاس --MΣYSAM بحث
۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۶ (UTC)
با سلام ممنون از پی گیری های شما ویرایش شما رو اصلاح کردم Eligold (بحث) ۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۹ (UTC)
- دوست گرامی ابتدا عرض کنم جعبه اطلاعاتی که اضافه کردید نیاز به منبع دارد ! در ضمن دیدگاه خانم سهیلا صارمی یک دیدگاه شخصی محسوب میشود و نمیتوان بر اساس آن یک مقاله را با یک دیدگاه خاص پیش برد و وب سایت مجلات تخصصی فقط این منبع را منتشر کرده است و ارائه دهنده دیدگاه خاصی نیست اما ایرانیکا به طور حتم معتبر ترین منبع است وضعیت وب سایت همراه اول و راسخون هم که مشخص است ! بنده مقاله را واگردانی میکنم اگر منبع معتبری دارید طبق شیوهنامهها برای بهبود مقاله اقدام کنید در غیر این صورت از واگردانی بی مورد خودداری کنید دوست من :) درضمن گمان میکنم آنقدر کهنه کار هستید که نیاز نباشد بنده توضیح بیشتری بدهم :)--MΣYSAM
بحث
۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۵۵ (UTC)
به نظر نمیرسد که شما هم از کاربران تازه کار باشید. احتمالا شما ترجمه دانشنامه رو مطالعه نکرده اید لطفا مطالعه شود همچنین در ویرایش بنده کاملا به موضوع دانشنامه اشاره شده لطفا بیشتر تحقیق کرده و از جنگ ویرایش پرهیز کنید Eligold (بحث) ۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۱:۰۹ (UTC)
- دوست گرامی ! در مقاله ایرانیکا صراحتاً نوشته شده است :
- while in some other cities such as Malāyer, Nehāvand, and Sāmen most people speak Lori and Lak (Faraji, p. 1296).
- وب سایت صبح همدان پیام خطا میدهد ! قبل از ویرایش دست کم نگاهی به منابع بیاندازید!!! جنگ ویرایشی را شما شروع کردید نگاهی به وپ وپ:معتبر بیاندازید خصوصاً آنجا که میگوید : منابع معتبر، آن دسته از منابع منتشر شده هستند که از طریق یک روال قابل اعتماد منتشر شدهاند؛ نویسندگان این منابع یا افراد معتبری در آن حوزه هستند یا به طور کل افراد قابل اعتمادی دانسته میشوند. گمان نمیکنم وبسایت مخابرات تخصصی در خصوص زبان شناسی داشته باشد ! نیازی به توضیح بیشتر نمیبینم لطفاً مقاله را به نسخه سلیقهای خودتان واگردانی نکنید چون مصداق وپ:خرابکاری است و ادامه این روند میتواند منجر به قطع دسترسی دائم یا موقت شما شود!--MΣYSAM
بحث
۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۲۴ (UTC)
دوست عزیز شما در ویرایش خودتان مطالب مهمی را از جا انداخته اید مثلا اشاره به بخش ترک زبان گویش ملایر Eligold (بحث) ۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۳۱ (UTC)
- اینکه اقلیت ترک زبان هم هست باید در مقاله شهرستان ملایر آورده شود نه در مقاله گویش ملایری--MΣYSAM
بحث
۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۳۵ (UTC)
ترک زبان ها اقلیت نیستن بلکه بخش بزرگ جوکار لهجه ای امیخته با گویش همدانی دارن همچنین بخش پری این شهرستان لهجه هموراه نزدیک به اراکی گویش میکنند به نظر میرسد جانب دارانه در حال ویرایش هستینEligold (بحث) ۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۳۹ (UTC)
درود ، دوست عزیز، بنده در مدت بیش از 10 روز با گردآوری مطالب در مورد گویش ملایری صفحه ی گویش ملایری را سر و سامانی دادم، خواهشمندم اگر مطلب تازه ای به ذهنتان می رسد که من به آن اشاره نکرده ام بدون آسیب زدن به اصل متن به آن اضافه کنیدوبدرود . Ali1like (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۳۱ (UTC)
خرابکاری
[ویرایش]بنده معتبرترین مدرک و منبع را برای زبان مردم ملایر آوردم و شما جانب دارانه و بدون هیچ دلیلی آن را واگردانی میکنید.این کار شما احساسی و خرابکارانه محسوب می شود. دوست عزیز دلیل نمیشه شما چون از اقلیت ترک ملایر هستید کل مردم ملایر را ترک زبان کنید !.معتبر تر از روزنامه رسمی کشور مدرکی نیست و شما آن را خرابکارانه می گویید و بهتر است با وجود این مدارک مستند بپذیرید که در نزدیکی استان لرستان مردم به زبان لری حرف می زنند نه ترکی Apiculate (بحث) ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۲۶ (UTC)
ملایر
[ویرایش]کار شما خرابکاری است . یک جواب منطقی به من بدهید که چرا مدرک به این استواری را واگردانی میکنید؟ Apiculate (بحث) ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۳۱ (UTC)
از ویرایش هایتان مشخص است که کاملا تازه کار هستین و وقوانین را نمیدانید.Eligold (بحث) ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۳۸ (UTC)
- دوست عزیز پیشتر نیز با هم در خصوص مقاله گویش ملایری بحث کردیم. من نمیدانم به چه زبانی باید بیان کنم که شما متوجه بشوید ! مقالهها به خصوص مقالههایی که مورد چالش هستند با منابع معتبر نوشته میشوند مثلاً از دید شما این یک منبع معتبر است؟!! این حتی یک دیدگاه شخصی را هم پوشش نمیدهد ! درضمن کجای ایرانیکا گویش ملایری را فارسی دانسته؟ دقیقا؟ کدام خط؟ متن انگلیسیاش را بنویسید اینجا ما هم بدانیم ! این کار مصداق وپ:کلک مزنید است! بنده ویرایش شما را واگردانی کردم و برای بار آخر از شما میخواهم دست کم یکبار وپ:معتبر را مطالعه بفرمایید بعد به ویرایشهایتان ادامه دهید. باسپاس--MΣYSAM
بحث
۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۲۵ (UTC)
- دوست عزیز پیشتر نیز با هم در خصوص مقاله گویش ملایری بحث کردیم. من نمیدانم به چه زبانی باید بیان کنم که شما متوجه بشوید ! مقالهها به خصوص مقالههایی که مورد چالش هستند با منابع معتبر نوشته میشوند مثلاً از دید شما این یک منبع معتبر است؟!! این حتی یک دیدگاه شخصی را هم پوشش نمیدهد ! درضمن کجای ایرانیکا گویش ملایری را فارسی دانسته؟ دقیقا؟ کدام خط؟ متن انگلیسیاش را بنویسید اینجا ما هم بدانیم ! این کار مصداق وپ:کلک مزنید است! بنده ویرایش شما را واگردانی کردم و برای بار آخر از شما میخواهم دست کم یکبار وپ:معتبر را مطالعه بفرمایید بعد به ویرایشهایتان ادامه دهید. باسپاس--MΣYSAM
شما ویرایش بنده را مطالعه نکرده واگردانی کردید در کدوم قسمت من اشاره کردم که ایرانیکا گویش مردم ملایر را فارسی دانسته
while in some other cities such as Malāyer, Nehāvand, and Sāmen most people speak Lori and Lake (Taraji, p. 1296)
ترجمه این متن میشود که در شهرستان های ملایر و نهاوند گویش اکثریت لری و لکی است حال انکه ۹۹ درصد جمعیت نهاوند را لر ها و ۷۵ درصد جمعیت ملایر را در سال 75 فارس ها تشکیل میدادند که در آن زمان جمعیت ملایر و نهاوند اختلاف نا چیزی داشته است و دانشنامه گویش اکثریت جمعیت یعنی دو شهرستان نهاوند و ملایر را لری عنوان کرده است Eligold (بحث) ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۳۷ (UTC)
- دوست گرامی اصلاً میدانید منبع دهی (وپ:منبع) و اثبات پذیری (وپ:اثبات) چیست؟ وقتی در مقاله خط اول مینویسید
- '''گویش ملایری''' گویشی است که مردم [[شهرستان ملایر]] در جنوب [[استان همدان]] به آن تکلم میکنند نوعی از گویش [[فارسی]] است. بسیاری منابع آن را گویشی از [[زبان فارسی]] معرفی کردهاند.<ref>http://www.skyblue.ir/?p=646</ref><ref name=hamadan-i>{{یادکرد وب|نویسنده = |نشانی = http://www.iranicaonline.org/articles/hamadan-i |عنوان =HAMADĀN i. GEOGRAPHY | ناشر =ایرانیکا |تاریخ = |تاریخ بازدید = ۶ ژوئیه ۲۰۱۴}}</ref>
- و در انتها ایرانیکا را به عنوان منبع میآورید یعنی استناد این خط به ایرانیکا است ! دوست عزیز اینجا یک دانشنامه است اگر شما فکر میکنید ایرانیکا دروغ گفته یا نظر دیگری دارید میتوانید یک وبلاگ شخصی راه بیاندازید و نظرات شخصیتان را آنجا بنویسید! این وبسایتی که به استناد آن درصد در مقاله قرار دادید هم باز نمیشود ! مطمئن باشید تک تک ویرایشهای شما کنترل میشود چه توسط بنده چه توسط سایر کاربران پس سعی نکنید با لینک دادن به چند وب سایت مقالهها را آنگونه که دوست دارید بنویسید ! به جای اینکار میتوانید با مطالعه رهنمودهای ویکی به گسترش مقالهها کمک کنید و کمتر خودتان و سایر کاربران را درگیر توضیح و تفسیر کنید--MΣYSAM
بحث
۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۵۵ (UTC)
ویرایش های بنده و هر شخص دیگر باید حتما بررسی شود شما سعی دارید حرف های بنده را تحریف کنید بنده فکر نکردم ایرانیکا دروغ گفته بلکه در این بخش
while in some other cities گویش اکثریت شهرستان های استان همدان مانند تویسرکان و نهاوند و ملایر را لری دانسته و اگر جمعیعت این شهرستان ها جمع کنیم تعداد لر ها بیشتر میشود و اصلا به طور واضح به ملایر اشاره نکرده ویرایش شما حتی منکعس کننده درست مطالب منبع نیست همچنین در (وپ:اثبات) امده است که حال، ممکن است بعضی منابع دانشورانه، منبعی قدیمی بوده و مطالب آن بعدها با تحقیقات جدیدترو بیشتر رد شده باشند، یا با تئوری جدیدتری جایگزین شده باشد، که دانشنامه قدیمی بوده همچنین امده است ویکیپدیا پذیرای مطالبی است که توسط دانشمندان و دانشوران نوشته میشود. که منابع من تماما توسط دانشواران تایید شده هم چنین امده کتابهای مرجع اصلی در هر رشته معتبرین ترین منابع هستند. که در ویرایش من همه گزینه ها رعایت شده و متن دقیق دانشنامه منتشر شده Eligold (بحث) ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۱۰ (UTC)
- دوست من ببخشید چطور باید بنویسد ملایر که شما راضی شوید؟! عجب !!! صراحتاً میگوید در نهاوند ملایر و سامن اکثر مردم لری صحبت میکنند کجا گفته در مجموع؟ یا بحثی از جمع آورده ! این برداشت شخصی شماست ! شما یک منبع با اعتبار ایرانیکا بیاورید که نوشتار ایرانیکا را رد کرده باشد چشم تغییرش میدهیم ! میشود دقیق بگویید کدام منبع که آورید مرجع زبان شناسی بود؟ دوست من منظور وب سایت های صدمن یه غاز نیست ! کتابهای مرجع است.--MΣYSAM
بحث
۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۳۴ (UTC)
- دوست من ببخشید چطور باید بنویسد ملایر که شما راضی شوید؟! عجب !!! صراحتاً میگوید در نهاوند ملایر و سامن اکثر مردم لری صحبت میکنند کجا گفته در مجموع؟ یا بحثی از جمع آورده ! این برداشت شخصی شماست ! شما یک منبع با اعتبار ایرانیکا بیاورید که نوشتار ایرانیکا را رد کرده باشد چشم تغییرش میدهیم ! میشود دقیق بگویید کدام منبع که آورید مرجع زبان شناسی بود؟ دوست من منظور وب سایت های صدمن یه غاز نیست ! کتابهای مرجع است.--MΣYSAM
یک بار عرض کردم دانشنامه قدیمی بوده و در آن زمان جمعیت شهر ملایر خیلی کمتر از شهرستان بوده همچنین در گذشته سامن بزرگترین و پرجمعیت ترین بخش ملایر به حساب می آمد که در گذر زمان جای خود را با بخش جوکار عوض کرد و به نوعی نشان دهنده تقیل جمعیت لرها بود در صورتی که فقط در سال ۷۵ جمعیت فارس های شهرستان ملایر به ۷۵ درصد رسیده شما که نمیخواهید این را رد کنید همچنین شما با جملات احترام آمیز در متن بالا بزرگواری خودتان را ثابت کردین به نوعی مرا شرمنده کردین و من دوست دارم بین خودمون موضوع حل بشه و به مدیران کشیده نشه باور کنید من جانب دارنه سخن نمیگویم هر چند که ویکی اصلا جای برای طرز تفکر های ما نیست ولی شما دارین به نوعی نویسنده کتاب گویش شناسی و همچنین انجمن زبان فارسی ملایر و کانون ادبیات ایران را منابع نامعتبر میدانید در مورد مقالاتی مانند این نمیتوان منابع معتبر تری را ارائه داد و در ویکی خیلی مقالات حتی منبع ندارن من ممکن مدتی نباشم دوست دارم بدون قضاوت جانب دارانه مقاله را ویرایش کنید امیدوارم قانع شده باشین همچنین من در حال ویرایش مقاله بروجرد بودم اگر تونستین این مطلب را اصلاح کرده و در مقاله به کار ببرین نماز روزه هاتون قبول در پناه مولا علی
شهرستان شدن بروجرد
[ویرایش]بروجرد در گذشته و براساس قانون تقسیمات کشوری مصوب ۱۳۲۶ ه. ش از بخشهای تابعه شهرستان خرم آباد در استان ششم کشور بود که در سال ۱۳۲۸ ه. ش از خرم آباد منفک و به شهرستان ارتقاء یافت.<ref>http://www.dastour.ir/Brows/?lid=24595</ref> <ref>http://alihme.wikispaces.com/file/view/divisions.pdf</ref>
Eligold (بحث) ۹ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۵۷ (UTC)
- اینجا یک دانشنامه است! منبع معتبر و مستقل در دست دارید به گسترش مقالهها کمک کنید. ندارید توضیح و تفسیر ارائه نکنید. از این دست بحثها زیاد داشتهایم. ویکی جایگاه نظرات شخصی و تفسیرهای شخصی نیست.--MΣYSAM
بحث
۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۲۱ (UTC)
- اینجا یک دانشنامه است! منبع معتبر و مستقل در دست دارید به گسترش مقالهها کمک کنید. ندارید توضیح و تفسیر ارائه نکنید. از این دست بحثها زیاد داشتهایم. ویکی جایگاه نظرات شخصی و تفسیرهای شخصی نیست.--MΣYSAM
ملایر
[ویرایش]با درود! تغییراتی که در صفحهها میدهید خرابکاری محسوب میشود، خواهشمندیم که دست نگه دارید. برای تمرین به صفحهٔ تمرین بروید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحهٔ راهنما رجوع کنید.
MΣYSAM بحث
۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۱۸ (UTC)
- ملایر که احیاناً بخشی از مریخ نیست؟! مرکز شهرستان ملایر است و هر آنچه در خصوص شهرستان ملایر باشد در خصوص شهر ملایر هم صدق میکند!--MΣYSAM
بحث
۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۲۹ (UTC)
- ملایر که احیاناً بخشی از مریخ نیست؟! مرکز شهرستان ملایر است و هر آنچه در خصوص شهرستان ملایر باشد در خصوص شهر ملایر هم صدق میکند!--MΣYSAM
شما هنوز فرق مقاله شهرستان و شهر را نمیدانید منابع و مطالب مربوط به شهرستان است اگر منبعی راجب شهر دارید درج کنید در غیر اینصورت ترجیح میدم یکی از مدیران پایان دهنده این جنگ ویرایشی باشد Eligold (بحث) ۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۳۱ (UTC)
هشدار نقض ۳ برگردان
[ویرایش] به نظر میآید شما اخیراً در یک جنگ ویرایشی درگیر بودهاید و قانون را در «ملایر» زیر پا گذاشتهاید. به یاد داشته باشید قانون سه برگردان ویرایشگران را از انجام بیش از ۳ واگردانی در یک بازهٔ زمانی ۲۴ ساعته منع میکند. در ضمن آگاه باشید کاربرانی که در مقالات فراوانی با کاربران دیگر دچار درگیری میشوند، ممکن است به خاطر جنگ ویرایشی از مشارکت منع بشوند، گرچه از لحاظ فنی قانون سه برگردان را نقض نکرده باشند. در صورت ادامه دادن این روند، ممکن است به طور کامل از ویرایش در ویکیپدیا محروم شوید. لطفاً سعی کنید ویرایشها را پشت سر هم واگردانی نکنید و به جای آن بحث را به صفحهٔ بحث و مباحثهٔ کلامی در جهت کسب اجماع میان ویرایشگران سوق دهید. در صورت لزوم هم میتوانید حل اختلاف را پیگیری کنید.MΣYSAM بحث
۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۳۴ (UTC)
راجب موضوع قبلا بحث شده این شما هستین که جنگ ویرایشی راه انداختین ترجیح میدهم یک مدیر به این مسله رسیدگی کنه Eligold (بحث) ۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۳۷ (UTC)
آگاهسازی از شکایت در تابلوی اعلانات مدیران
[ویرایش]درود. این پیام برای آگاهسازی شما از گفتگویی که هماکنون در ویکیپدیا:تابلوی اعلانات مدیران/نقض ۳ برگردان در مورد زیر پا گذاشتن احتمالی یکی از سیاستهای ویکیپدیا در مورد جنگ ویرایشی در جریان است در اینجا گذاشته میشود. با سپاس.--MΣYSAM بحث
۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۴۱ (UTC)
با درورد از اطلاع رسانی شما حتما مورد بررسی قرار خواهد گرفتEligold (بحث) ۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۴۴ (UTC)
تشکیل شهرستان ها
[ویرایش]درود، مطالب مرتبط با تشکیل شهرستان ها را در مقاله هر شهرستان بیاورید نه در مقاله شهرستان لطفاً این مطالب را به مقالههای مرتبط منتقل کنید. سپاس :) --MΣYSAM بحث
۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۷:۵۳ (UTC)
با درود اصلاح شد Eligold (بحث) ۱۱ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۲۸ (UTC)
خرابکاری
[ویرایش]درود، برای باز هزارم تکرار میکنم دوست عزیز، مطالب دارای منبع را سرخود حذف نکنید ! مانند اینجا، اینجا، اینجا--MΣYSAM بحث
۸ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۰:۰۱ (UTC)
درود، برای باز هزارم تکرار میکنم دوست عزیز، مطالبی که ربطی با موضوع یا منبع ندارند جایی در مقاله نداردEligold (بحث) ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۳ (UTC)
- ربطش را شما مشخص نمیکنید دوست من، رهنمودهای ویکی مشخص میکند :) --MΣYSAM
بحث
۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۲۴ (UTC)
- ربطش را شما مشخص نمیکنید دوست من، رهنمودهای ویکی مشخص میکند :) --MΣYSAM
فاصلهٔ مجازی
[ویرایش]درود
شما در مقالات، کلماتی مانند «دستورات» را به دستور ها تغییر میدهید که این کار شما اشتباه محسوب میشود، لطفا کلماتی مانند «دستورات» را به دستورها یا «آزمایشات» را به آزمایشها تغییر دهید. برای ایجاد فاصلهٔ مجازی میتوانید از Shift+ Space استفاده کنید، این موضوع در صورتی کار میکند که ابزار ورودی با زبان فارسی تنظیم شده باشد. برای تنظیم کردن ابزار ورودی به زبان فارسی کافیست Ctrl+ M را نگه دارید تا به فارسی تنظیم شود. برای راحتی بیشتر هم میتوانید از ابزار ابرابزار نیز استفاده کنید. سپاس Peredhil (talk) ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۸ (UTC)
حذف منابع معتبر !
[ویرایش]با درود! تغییراتی که در صفحهها میدهید خرابکاری محسوب میشود، خواهشمندیم که دست نگه دارید. برای تمرین به صفحهٔ تمرین بروید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحهٔ راهنما رجوع کنید.
بحث در خصوص منابع، مطالب و ... حد و حدودی دارد دوست من، برای چندمین بار ! لطفاً منابع معتبر را سرخود حذف نکنید. اینجا، اینجا. این کار مصداق وپ:خرابکاری است. ادامه این رویه ممکن است به قطع دسترسی موقت یا دائم شما منجر شود--MΣYSAM بحث
۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۲۳ (UTC)
دوست عزیزMΣYSAM تارخ لرستان یعنی اتفاق های که در طول تاریخ لرستان اتفاق افتاده اند نه طرح یک استان توسط چند نماینده یا خواسته های مردمیEligold (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۰:۵۰ (UTC)
- یعنی به گفته شما تقسیمات کشوری در ایران، طرحهای پیشنهادی استانهای جدید را به صورت کامل حذف کنیم چون هنوز اتفاق نیافتادهاند !!--MΣYSAM
بحث
۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۰:۵۸ (UTC)
- یعنی به گفته شما تقسیمات کشوری در ایران، طرحهای پیشنهادی استانهای جدید را به صورت کامل حذف کنیم چون هنوز اتفاق نیافتادهاند !!--MΣYSAM
گفته من نیست دوست عزیزMΣYSAM تیتر مقاله یعنی اتفاق های افتاده تاریخ لرستان نه خواسته های مردمی یک منطقه Eligold (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۰۲ (UTC)
- به هر روی تشکیل استان زاگرس، چه مطالبه مردمی باشد، چه خواسته سیاسیون اتفاقی است که با منطقه لرستان در ارتباط است. طرح استان خراسان مرکزی را که در مقاله نیاوردهایم. مرتبط است. --MΣYSAM
بحث
۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۰۴ (UTC)
- به هر روی تشکیل استان زاگرس، چه مطالبه مردمی باشد، چه خواسته سیاسیون اتفاقی است که با منطقه لرستان در ارتباط است. طرح استان خراسان مرکزی را که در مقاله نیاوردهایم. مرتبط است. --MΣYSAM
دوست عزیزMΣYSAM اگر قرار است در مقاله تاریخ لرستان طرح های نمایندگان جا داده شود از اول تا آخر مقاله را به طرح های که نمایندگان شهر های استان لرستان داده اند پر کنید. به گفته خود شما این مطلب در صفحه تقسیمات کشوری در ایران، طرحهای پیشنهادی استانهای جدید جا دارد نه تاریخ استان لرستان اگر این استان شکل میگرفت باید آن را به صورت یک منطقه جدا شده از لرستان جای میداد نه در حال حاضر که نه شکل گرفته و نه از سطح یک طرح فراتر رفته است و گرنه شروع کنید در مقاله تاریخ لرستان جای دادن طرح های اتوبان الشتر نهاوند و راه آهن خرم آباد کرمانشاه و یک طرفه کرن یکی از خیابان های درود از این قبیل طرح ها نمایندگان. هر مطلب جای دارد Eligold (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۰۹ (UTC)
درود ، دوست عزیز، بنده در مدت بیش از 10 روز با گردآوری مطالب در مورد گویش ملایری صفحه ی گویش ملایری را سر و سامانی دادم، خواهشمندم اگر مطلب تازه ای به ذهنتان می رسد که من به آن اشاره نکرده ام بدون آسیب زدن به اصل متن به آن اضافه کنیدوبدرود Ali1like (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۲۷ (UTC)
با سلام و تشکر از زحمات شما ویرایش شما در مقاله گویش ملایری خنثی سازی کردم زیرا به طور مبتدی ویرایش شده بود و توسط سایر کاربران بازگردانی میشد لطفا ویرایش های خود را با ذکر تیتر در ویرایش بنده درج کنید با سپاس پیروز باشید. Eligold (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۳۰ (UTC) یعنی چه طور ؟ بنده تمام ویرایش هام را مستند نوشته ام لطفا کمک کنید آن مطالب را باز گردانیم. Ali1like (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۳۴ (UTC)
بله ویرایش شما کاملا مستند بود اما به صورت دانشنامه ای ویرایش نشده بود و در بعضی موارد منبع نداشت لطفا ویرایش های خود را در تیتر های مقاله اضافه کنید و اگر لازم بود تیتر اضافه کنید بنده ویرایش شما را چک میکنم و اگر اشکالی داشت اصلاح خواهم کرد. با تشکرEligold (بحث) ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۳۸ (UTC)
ویرایش جانبدارنه نکنید
[ویرایش]با درود! تغییراتی که در صفحهها میدهید خرابکاری محسوب میشود، لطفا از ویرایش های جانبدارانه پرهیز کنید.
با درود ، در مقاله ملایر ، منبع معتبری مثل روزنامه ایران را نادیده می گیرید، ویرایش های جانبدارانه و سند سازی نکنید لطفا، باسپاس از شما Apiculate (بحث) ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۰۵ (UTC)
- جناب Apiculate شما هم خرابکاری نکنید.در مقاله روزنامه ایران نوشته فارسی با گویش لری چیزی از آمیزه ای از لری و فارسی همدانی و این چیزها ننوشته است کار شما جعل منبع است اتگر تکرارا شود مطمئن باشید با قطع دسترسی روبرو خواهید شد.Iroony (بحث) ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۰۶ (UTC)
هشدار نقض ۳ برگردان
[ویرایش] به نظر میآید شما اخیراً در یک جنگ ویرایشی درگیر بودهاید و قانون را در «تاریخ لرستان» زیر پا گذاشتهاید. به یاد داشته باشید قانون سه برگردان ویرایشگران را از انجام بیش از ۳ واگردانی در یک بازهٔ زمانی ۲۴ ساعته منع میکند. در ضمن آگاه باشید کاربرانی که در مقالات فراوانی با کاربران دیگر دچار درگیری میشوند، ممکن است به خاطر جنگ ویرایشی از مشارکت منع بشوند، گرچه از لحاظ فنی قانون سه برگردان را نقض نکرده باشند. در صورت ادامه دادن این روند، ممکن است به طور کامل از ویرایش در ویکیپدیا محروم شوید. لطفاً سعی کنید ویرایشها را پشت سر هم واگردانی نکنید و به جای آن بحث را به صفحهٔ بحث و مباحثهٔ کلامی در جهت کسب اجماع میان ویرایشگران سوق دهید. در صورت لزوم هم میتوانید حل اختلاف را پیگیری کنید.MΣYSAM بحث
۱۳ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۷:۲۴ (UTC)
اولا سه مورد در یک بازه ۲۴ ساعت نبوده و دو مورد دوما شما چرا جواب بحث در این مورد را نمیدهید.Eligold (بحث) ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۷:۲۸ (UTC)
گویش ملایری
[ویرایش]ریشه شناختی گویش ملایری
[ویرایش]در گذشته جوامع انسانی بیشتر تحت تاثیر جبر محیطی و جغرافیایی قرار داشتند. منطقه ی شهرستان ملایر به علت کوهستانی بودن بنابر شواهد باستان شناسی از هزاره های ششم و پنجم پیش از میلاد مورد توجه اقوام و ملل بوده و ما به راستی از زبان بومیان در هزاره های گمشده این منطقه بی اطلاعیم و می دانیم که چند شاخگی زبان های آریایی به گویش های گوناگون در روزگاری بسیار دور روی داده که از میان همه آن ها در ایران تنها زبان اوستایی و پارسی باستان به ما رسیده است . برخی ویژگیهای گویش ملایری نشان میدهد که چیرگی زبانهای ایرانی در منطقه کنونی ملایر در تاریخ باستان ابتدا از سوی ناحیه ماد صورت گرفته و سپس در دوره های تاریخی بعد از سوی ناحیه پارس (از دوره ی هخامنشیان به بعد که در این دوره منطقه ی ملایر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است). [۱] واژگان اصیلی در برخی روستاهای ملایر(که زبانی دست نخورده تر دارند) مانند کِسب و نَنَج گویای این مدعاست.واژگانی چون « تـَم(زمان)، لیپ(تکان آب) وَشَن(باران)، رَشُن(ردیف)، مَرو(نوعی گلایی) ، بِرک(تکه چوب)، آلیش (عوض کردن)، پَرپی(تبرک)، دَب(رسم)، ایسیل(بند خاکی)، رانگ«= راهنگ»(کانال آب)و...» دیاکونوف معتقد است « زبان مادی، گروه ایرانی زبان مشترک و همگانی قبایل ماد بوده است»[۲] اصولا خط و زبان مادها و پارس ها از نظر مبنا و ریشه یکی محسوب می شدند. دارمیستتر مولف کتاب تتبعات ایران و مترجم اوستا می گوید:«زبان مادها همان زبان اوستاست ولی تا کنون از مادها مدرکی بدست نیامده تا با اوستا تطبیق داده شود.» همچنین استرابون جغرافیدان یونانی در سده ی نخستین میلادی در کتاب ایران قدیم می گوید:« پارس ها و مادها زبان یکدیگر را به خوبی می فهمیدند».
پس از انقراض هخامنشیان به دست اسکندر، سلسله ی سلوکیان برسر کار آمدند. در این دوره جدایی اداری دو ماد پیش آمد(323پ.م) ولی جانشینان اسکندر از نظر زبان در محدوده ی فعلی شهرستان ملایر و به طور کل،در منطقه تاثیر گذار نبودند زیرا در زمان حال چه در گفتار(گویش ملایری) و چه در نوشتار روزمره واژه ای یونانی که متعلق به آن دوران باشد سراغ نداریم. اما گستردگی آثار در عهد اشکانیان نسبت به دوره های پیش نشان از حیات شهرنشینی در این دوره است و در این دوره زبان پهلوی اشکانی رواج داشت.اشکان ها از نظر زبان و فرهنگ در منطقه تاثیرگذار بوده اند. نام جاهایی مانند یمن، گوراب، رامن، انوچ، تپه پاچغا و... از آن دوران به یادگار مانده است، شهر «رامن» در شمال ملایر و شکوه و عظمت دژ گوراب در این دوره و شهر سنگی دست کند سامن مبین این امر است که شهرسازی و شهرنشینی در این دوره رونق داشته ،زیرا با گسترش شهرنشینی و توسعه ی ابزار و... همراه است و واژه ها و در نتیجه زبان توسعه می یابد.در این دوره زمینه برای شکل گیری داستان ویس و رامین به زبان پهلوی فراهم می شود، و در دوره های بعد به فارسی نظم می شود. [۳] در داستان ویس و رامین آمده است:
ستوده گوهرم از مام و از باب | که این از اهمدان است آن ز گوراب |
به هر روی صورت بندی «شهرهای پهلوی»یا فهلویان از اواسط عهد اشکانی( حدود سده ی یکم م) بر ماد بزرگ منطبق می شود. گویند که قطب بلاد پهلویان «کوهستان»(جبال) و قطب کوهستان(همدان) است. پس زبان این دوره در منطقه شهرستان ملایر دنباله ی زبان مادی تحت عنوان ( فهله یا مادی میانه) است. در دوره ی ساسانیان سرزمین«ماه» ماد ،«مادکوست» (منطقه یا ناحیه ی ماد) نام یافت و «همدان» شهربزرگ آن بوده است و دیگر شهرهای مادکوست عبارت بودند از:« ماسبندان، وستان، تویسرکان، اسکین رود، نهاوند و ملایر». نام جای کرتیل آباد(کرتیر>کرتیل نام یکی از موبدان عهد ساسانی است) از آن دوران به یادگار مانده است.برابر مدارک موجود مردم ملایر در زمان حمله ی عربان، دلیرانه از خود مقاومت کردند. ابن شادی (520ه.ق) در مجمل التواریخ و القصص، در ضمن شرح جنگ نهاوند می نویسد:«جماعتی از شهدای تازیان و از صحابه، بهری از ایشان با جراحت در حدود خوابق و ملایر هرجا افتاده اند و بعضی را در این جای های مشهد ظاهر است.[۴] (نام جاهایی از آن دوران در منطقه وجود دارد.) در دوره ی پس از اسلام هرچند مردم منطقه با زبان مادی میانه(- پهله=فهله) سخن می گفتند اما برای رفع نیاز مناسک و آیین های دینی از واژگان عربی بهره می بردند. و زمانی بعدتر در سده ی چهارم ترک های غُز و در نیمه ی سده ی پنج قمری ترکمانان سلجوقی وارد منطقه شدند و بسیاری از نام جاها دستخوش تغییر شدند.«کرتیر>کرتیل، کُرد خُور>کِردخور و...»در زمان سلجوقیان جبال را عراق عجم نامیدند. (سبک عراقی در شعر فارسی منسوب به ناحیه عراق عجم است.)پس از این، حمله ی مغولان (618و621 ق) را نیز نمی توان فراموش کرد.[۵] همچنین حمد الله مستوفی در نزهت القلوب ملایر و اسپیدهان و جهوق را سه ناحیت از سرزمین ماه نهاوند از سرزمین پهله می داند.( پیش تر گفتیم دردوره ی ساسانیان ملایر از شهرهای سرزمین «مادکوست» بوده است و خود «مادکوست» به دو ناحیه ی اداری «ماه» دینور و «ماه» نهاوند تقسیم می شده است. و نیز سرزمین پهله بر ماد بزرگ منطبق بوده است.)
در دوره ی پس از اسلام، زبان مردم ملایر همچون دیگر نقاط ایران گسترش می یابد، برخی قلم بدستان ملایری در جراید محلی، باباطاهر عریان را بدون ارایه ی مدرک اهل ایرانه ی ملایر(ایرانه> عریانه> عریان) می دانند،یعنی عریان ریختی از ایرانه در لهجه ی بومی است. [۶] البته نزدیکی لهجه ی باباطاهر به گویش ملایری و نیز دوبیتی باباطاهر در مورد ازناو(ازناوه)، (روستایی خوش آب و هوا در نزدیکی ملایر است که امروزه تقریبا جزئی از شهر شده است) این فرضیه را تقویت می کنند.
تا بدین بند در ازناوه افتاده ام | خون فروخوردم و در خونابه افتاده ام |
ازیرا که امشب نباید مرا ماه گیتی | هم از بیخودی در ورلابه افتاده ام[۷] |
در سده ی نهم، زمان استیلای قراقویونلوها، ملایر جزو(قلمرو علیشکر) بود که این منطقه حدود سه سده به همین نام «علیشکر»نامیده می شد. تسلط ترکمانان تا اوایل دوره ی قاجاریه بر ملایر ادامه داشت.[۸] و این ماندگاری به ویژه در در عهد صفوی باعث دگرگونی زبانی در بخش هایی از شهرستان ملایر به ویژه در شمال شهرستان شد.در زمان زندیه طایفه ی زند در جنوب شرقی شهرستان ملایر چندان توجهی به زبان این قوم«زند لری» نمی کند و این زبان در برخی روستاهای شمال ملایر قوت می گیرد. [۹]
در دوره ی قاجار و در زمان فتحعلی شاه قاجار که بنیاد شهر فعلی ملایر نهاده شد و زمانی که جنبش مشروطه شکل می گیرد، مهاجران بسیاری از شهرهای مختلف ایران(نهاوند، تويسرکان ،کاشان، اصفهان، فراهان ، خوانسار و...) و حتی کشور بحرین به ملایر وارد می شوند[۱۰] و این رخداد در گویش ملایری تاثیر بسیاری می گذارد. در این دوره هرچند قلم بدستانی ظهور می کنند اما شوربختانه علاقه ای به حفظ گویش ملایری( دنباله ی مادی میانه، پهلوی= فهلوی) از خود نشان نمی دهند. [۱۱]
گشتاگشت هزاره ها در ملایر تاثیر بسیاری بر زبان مردم این منطقه گذاشته است و هم اکنون گویش ملایری با پشتوانه ی چند هزارساله ی خود گنجینه ی بزرگی از واژگان کهن را در خود دارد.هرچند امروزه افرادی چون فریدون محمودی در نگهداری و گسترش گویش ملایری تلاش می کنند اما شوربختانه تحت تاثیر رسانه ها و دلایل گوناگون اقتصادی، اجتماعی و... گویشوران ملایری زبان بومی خود (دنباله ی مادی میانه، پهلوی) را اندک اندک رها می کنند و زبان فارسی معیار ابتدا در شهر و سپس در روستاها گسترش می یابد. و گویش ملایری با گنجینه ی فراوانی از واژگان کهن در حال فراموشیست.
1- گونه ی نخست V مانند:
آتیش (آتش)
اُماج(نوعی آش)
2- گونه ی دوم CV مانند:
با- فَه ( دسته ی گندم)
پیل- تَه (فیتیله)
3- گونه ی سومVC مانند:
اَف- تِو(آفتاب)
اژ- پیژ(شپش)
4- گونه ی چهارم CVC مانند:
چی- دار(سقف)
رُ - مِش (ریزش)
5- گونه ی پنجم VCCمانند:
اِسم(اسم)
َخم(اخم)
6- گونه ی ششم CVCC مانند:
پِشک ( قرعه برای تقسیم کار کشاورزی)
پِنگ(جمع شدن آب)
1- تفاوت از نوع حذف صامت
تب ( تِو)
درفش (دِرِوش)
آب (اِو)
2- تفاوت از نوع همگونی (ادغام)
انداختن ( اِناختَن)
کندن (کَنَن)
پسته (پِسَه)
3- تفاوت از نوع جابه جایی (قلب)
توبره(توربَه)
شکافتن (اِشکافتن)
شنفتن (اِشنفتَن)
4- تفاوت از نوع دگرگونی مصوت
خانه (خُنَه)
نقره (نُقرَه)
کوزه (کیزَه)
5- تفاوت از نوع دگرگونی صامت
بیابان (بیابُن)
باز (وا)
چی (شی)
فعل در گویش ملایری
[ویرایش]شخص | مفرد | جمع |
---|---|---|
اول شخص | –ِم / –ُم /em, om/ | –یم /im/ |
دوم شخص | ی /i/ | –یت /it/ |
سوم شخص | –َه /æ/ | –َن /æn/ |
ستاک گذشته برخی از فعلها به جای ختم به واکه و همخوان /d/ «د» فقط به واکه ختم میشود:
- دی-، («دید-»)، دا- («داد-»)، خَری- («خرید-»)، بَخشی- («بخشید-»)، اَرزی- («ارزید-»)
صرف فعل
[ویرایش]صرف فعل(ماضی نقلی از مصدر رفتن) در گویش ملایری و مقایسه ی آن با زبان فارسی معاصر و زبان پهلوی [۱۴]:
صرف فعل در زبان فارسی معیار | صرف فعل در زبان پهلوی | صرف فعل در گویش ملایری |
---|---|---|
ارفته ام | raft estēm | رفتِم/رفتِسِم |
رفته ای | estē --- | رفتی/رفتِسی |
رفته است | estēd --- | رفتَ/رفتِس |
رفته ایم | estēm --- | رفتهِ اییم/رفتِسیم |
رفته اید | estēd --- | رفتهِ ایید(ت)/ رفتِسید |
رفته اند | estēnd --- | رفتهَ اَن/ رفتِسَن |
نمونه صرف فعل برای دیدن:
وجه | زمان | صرف | تلفظ | پارسی معیار |
---|---|---|---|---|
اخباری | حال | مینم | /meynem/ | می بینم |
اخباری | گذشته ساده | دیدم | /didem/ | دیدم |
اخباری | گذشته استمراری | میدم | /meydem/ | میدیدم |
اخباری | گذشته نقلی | دیدم | /didaːm/ | دیده ام |
اخباری | گذشته نقلی استمراری | میدم | /meydaːm/ | میدیده ام |
اخباری | گذشته بعید | دیده بیدِم، دیده یدِم | dida bidem, dideːjdem/ | دیده بودم |
اخباری | آینده | مُخوام بینم، مینم | /moxɒm beynem/ /meynem/ | خواهم دید، می بینم |
اخباری | حال ملموس | دارِم مینم | /dɒɾem meynem/ | دارم می بینم، در حال دیدن هستم |
اخباری | گذشته ملموس | داشدِم میدم | /dɒʃdem meydem/ | داشتم می دیدم، در حال دیدن بودم |
التزامی | حال | بینم | /beynem/ | ببینم |
فعل آینده
[ویرایش]فعل آینده از مضارع ساده فعل خواستن + ریشه گذشته صرف نشده فعل ساخته نمیشود بلکه مانند بسیاری از گویشهای ایرانی از حال اخباری + فعل حال التزامی ساخته میشود:
- مُخوام بَخوانِم (میخواهم بخوانم به جای خواهم خواند) برای نفی فعلهای دارای پیشوند نشانه نفی مثل فارسی معیار پس از پیشوند قرار میگیرد:
- وِرنِمِدارِن /veɾnemedɒɾen/ («برنمیدارند»، «ورنمیدارن»)
مصدر
[ویرایش]- مصدر از ستاک گذشته + /æn/ («-َن») ساخته میشود.
1- اسم معرفه در گویش ملایری همچون فارسی معیار نشانه ای ندارد.
نمونه:
بِرار(برادر)، خُووار(خواهر)، پالا(کفش)، ایوارهَ(غروب)، اُرُسی(نوعی کفش).
2- اسم مفرد و جمع
اسم مفرد در گویش ملایری نشانه ای ندارد اما نشانه ی اسم جمع در گویش ملایری پسوند a- است، مانند:مارا(مارها)و...
3- اسم مصغر
نشانه های اسم مصغر در گویش ملایری عبارت اند از: کَه،چَه،ئلَه،ئولَه
مانند:
مَرتیکهَ(مردک)، قَنچَه(دیگ کوچک)، پِرزولَه(خرد نان)، تُنگِلَه (تنگ یا پارچ کوچک)
وامواژه در گویش ملایری
[ویرایش]پیشتر گفتیم دشت ملایر در گذر زمان پذیرای اقوام گوناگون بوده و نیز در تاریخ شکوهمند خود با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده است. از این روی وامواژگان بسیاری در گویش ملایری وجود دارد که در این جا به چند نمونه ی آن اشاره می کنیم.[۱۶]
نمونه ای از واژگان لری رایج در گویش ملایری
[ویرایش]هرچند مرز میان گویش ملایری و لری تقریبا مشخص نیست و واژگان بسیاری در گویش ملایری و لری مشترک اند (بسیاری از واژگان لری را نمی توان وامواژه برشمرد بلکه بهتر است آن ها را واژگان همریشه نامید ) تا آنجا که برخی از زبان شناسان گویش ملایری را از شاخه ی لری دانسته اند، برای نمونه دانشنامه ایرانیکا در توضیح استان همدان هرچند زبان فراگیر در استان همدان را فارسی می داند اما به نقل از آقای عبدالرضا فرجی گویش بیشتر مردم ملایر را لری و لکی معرفی میکند.[۱۷] با این حال این دانشنامه ملایر را جزئی از جغرافیای لری نمی داند. [۱۸][۱۹]
دِوری( بشقاب)،کِوش( کفش) ، گُراگُر(پی در پی)، پِت( بینی)،پِشمهَ( عطسه)، کُخهَ(سرفه)و...
نمونه ای از واژگان کردی رایج در گویش ملایری
[ویرایش]لازم به ذکر است که سکنه ی روستاهای توتل، خان آباد، حسن آباد علوی، قشلاق قیه، موسی بلاغی در شمال شرقی ملایر لهجه ای نزدیک به کردی یعنی کردلک دارند.همچنین دانشنامه ی ایرانیکا به نقل از آقای فتاح، ملایر را مرز کردزبانان اعلام می کند.[۲۰] همانند لری بسیاری از واژگان کردی را نیز نمی توان وامواژه برشمرد بلکه بهتر است آن ها را واژگان همریشه نامید.
اَسَر( از نو)، کپو(سرو کله)،نمپوره(در جایش قرار نمی گیرد)،زَقم(سرما)، کِشمات(مکان خلوت و آرام)و...
نمونه ای از واژگان مشترک کردی و لری رایج در گویش ملایری
[ویرایش]لویینه( آسیاب)،هُل (کج)،لُف (مانند)و...
نمونه ای از واژگان گویش هرزندی ( زبان آذری ، شاخه ای از زبان مادی)رایج در گویش ملایری
[ویرایش]هاوار(فریاد)،بَدگِیل(زشت)،وَردنَه(تیرک)، گدَ(شکم)، قِسی( برگه زردآلو)و...
نمونه ای از واژگان گویش تاتی ( زبان آذری ، شاخه ای از زبان مادی)رایج در گویش ملایری
[ویرایش]وَرستن(باریدن)،بُون(بام)، شَل(چلاق)و...
نمونه ای از واژگان ترکی رایج در گویش ملایری
[ویرایش]قیقاج(کج)، اُرنَک( نمونه)و...
نمونه ای از واژگان مغولی رایج در گویش ملایری
[ویرایش]قیماق( نوعی غذا)و...
- اِیز(التماس)
- پرنگیدن(در تنگنا گذاشتن)
- پَشُم( ورم)
- ژار(بایر)
- کروخیدن(پیر شدن تنه ی درخت به ویژه تاک)
- کُم(گوشه)
- کُمش(مقنی)
- لِشکه(رشته)
- مَزبود(محکم)
- َمیدن(خم شدن)
- هیمه(هیزم)
- کاربرد فراوان فعل های «هَشتن» و «هلیدن»
- ریش مردم وِجَه کردن: مردم را مورد شناخت کامل قرار دادن
- سوار اَ پیاده خَبَر نَرَ ، سیر اَ گُسنَه: بی درد از دردمند بی خبر است.
- مرغی که انجیر مُخوره نوکش چفته: مرغی که انجیر می خورد نوکش کج است.
- هرچی دارم به وَر دارم: در پنهان اندوخته ای ندارم.
- چَغچَغَه سر خوشَ درد میارَه: جغجغه سر خودش را درد می آورد..
شعر با گویش ملایری
[ویرایش]دو شعر با گویش ملایری(کتاب گل کاسه اشکنک، سراینده: فریدون محمودی)
ننمه
اُ که اَ صُبِ علَ طولو بیداره ننمه | لِوِ باغچه لاله عباسی مکاره ننمه | |
اُ که با دسای کوچوک و ترچیدش | اَمین پیلته سوت شاتَه میاره ننمه | |
اُ که عمری برمون سختی و تنگی کشیده | هنیم پاد گل قول و قراره ننمه | |
اُ که سر تاسر سرمای زمسون سر جو | مچلنگید دمین چله و چاره ننمه | |
اُ که جیبام پر سرنجه و فرخی مکرد | مدرنجید مثه یه باغ ستاره ننمه | |
اُ که گیسای قشنگش شده اسپی برمون | نفسش افتاده امروز به شماره ننمه | |
اُ که آش کاچی و ترخینه و پلته پلوش | مین مدبق هنیم د سر داره ننمه | |
اُ که عمری برمون ایلا و الا دویده | مه سوار و تو سوار و اُ پیاره ننمه | |
اُ که اَ صُبِ علَ طولو بیداره ننمه | لِوِ باغچه لاله عباسی مکاره ننمه |
عکس قشنگت مین اِو
تنگ ایواره بیدا
که نشده بیدی لِوِ جو
کوچه خلوت
مه بیدم ،تو بیدی و عکس قشنگت
مین اِو
سرت بالا که کردی
گرکای مین ابروت
دلم مچزناد
چول چول عرق اَ روم مچکید
لالمونی مین دنم، اسممه یادم نوید
شعر برای ملایر
[ویرایش]كهن شهر
من كه امروز سخن می گويم
قصهً شهر كهن می گويم
شهر من آينه تاريخ است
من از آيينه سخن می گويم
شهرمن شهر كريم زند است
پای بر جای تر از الوند است
لهجه اش فارسی آوايی است
زانكه با كرد و لرش پيوند است
شهر من شوكت ديرين دارد
قلعهً ويسه و رامين دارد
خشت هايی كه به نوش جان است
نقش انديشه و آيين دارد
دژ نسيان زده تقديم تو باد
ياد آتشكده تقديم تو باد
گرچه آتشكده اش ٬ خاموش است
قدمت ِ ده صده تقديم تو باد
شهر آيينه بی مشتری ام
باچنين وصف چه سان می خری ام
آمدی گرد مرا پاك كنی ؟
يا كه زنگار ز رخ می بری ام
آنچه ٬ در وصف ملاير داريد
در سبد های سخن بگذاريد
بعد پالايش و تصحيح كلام
به خط خاطره ها ٬ بسپاريد
همايش ميان شهر ها ملاير ۷۹ دانشگاه آزاد
تقديم به مردم ِ شريف ِ زاد گاهم Ali1like (بحث) ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۴۲ (UTC)
کاربر گرامی؛ جناب Eligold؛ جعل منبع نکنید! یعنی روایت مطالبی که در واقع در منبع وجود ندارد. این فعالیت شما، مصداق بارز خرابکاریست. وبسایت آفتاب که تکلیفش مشخص است: جمعآوری و انتشار نوشتار از هر کجا و تقریباً همگی بدون مجوز. نگاهی به قانون حفظ حقوق مولفین و علائم تجاری و منابع و مآخذ بانکهای اطلاعاتی سایت، روشنگر سیاست وبگاه است؛ و اما دیگری متعلق به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است که کمترین ربطی به نوشتار ندارد. توجه نمایید که: واژهٔ «منبع» در ویکیپدیا سه معنای مختلف دارد: خود اثری که منبع قرار میگیرد، خالق اثر (مثلاً نویسنده) و ناشر اثر. هر سهٔ این موارد روی اعتبار منبع اثر میگذارند. اعتبار منبع بستگی به زمینه (کانتکست) دارد. (برای مثال روزنامهها در زمینه اخبار روز میتوانند منابع معتبری باشند و حوزه علمیه در خصوص شرعیات و دین و مذهب اما در زمینه موضوعات علمی چنین جایگاهی ندارند و بایستی از منابع دیگر مثلاً کتابهای دانشگاهی استفاده شود) از این گذشته، در هیچیک از این دو، نامی از ملایر برده نشده است. |
همچنین بر اساس WP:FAKEARTICLE لطفاً صفحه کاربریتان را هرچه زودتر، بهینه نمایید. اُمیدگفتگو ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۵۰ (UTC)
اولا جعل منبعی در کار نبوده و در منبع سوم به ویرایش بنده اشاره شده بود. همچنین ویرایش بنده خنثی کننده ویرایش قبلی بود همینطور وقتی از یک موضوع اطلاع وآگاهی ندارید. و از بحث آن با سایر کاربران بی اطلاع هستین و و ویرایش خلاف قوانین دانشنامه است آن را واگردانی کنید. و به ویرایش کننده اطلاع بدهین نه ویرایش را به صورت خرابکارانه واگردنی کنید. Eligold (بحث) ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۷:۰۳ (UTC)
- بخش نخست توضیح شما را -صادقانه بگویم- نفهمیدم. اما پس از این میزان از توضیح فکر کنم باید قانع شوید که مجالی برای اطلاع رسانی پیش از حذف نیست! آمدیم و کاربر تا 3 ماه برنگشت. مطلب با منبعش، آنچنان که روشن کردم؛ بماند که چه؟؟ اُمیدگفتگو ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۹ (UTC)
صفحههایی که شبیه به مقالهها باشند
[ویرایش]صفحههای مقالهنما (صفحههایی که در فضای نام کاربر هستند اما ظاهری شبیه به مقالههای ویکیپدیا دارند) در ویکیپدیا پذیرفته نیستند و ممکن است حذف شوند. ویکیپدیا ارائه کننده خدمات رایگان میزبانی وب نیست و نباید از آن برای ذخیره کردن صفحههایی شبیه به مقالهها (از جمله نسخههای حذف شده یا قدیمی مقالههای ویکیپدیا) برای طولانی مدت استفاده کرد.
اگر نسخهای قدیمی از یک مقاله را به طور موقت برای انجام ویرایش در فضای کاربری خود قرار میدهید، حتماً بالای صفحه برچسبی بزنید تا مدیران را از موقتی بودن و عامدانه بودن این کار آگاه کنید. چنین صفحههایی حتی در صورت وجود برچسب هم نباید برای مدت طولانی نگاه داشته شوند.
اگر فکر میکنید من اشتباه میکنم، لطفاً اشتباهم را متذکر شوید. با سپاس اُمیدگفتگو ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۳۹ (UTC)
جارزنی ممنوع
[ویرایش]درود، این ویرایش شما مصداق جارزنی نامناسب است. لطفا در آینده بیشتر دقت کنید و قبل از هرگونه ویرایش، سیاستها و رهنمودهای دانشنامه را کامل بخوانید. ARASH PT بحث ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۲۸ (UTC)
قطع دسترسی
[ویرایش]پیرو بررسی این مورد مشخص شده شما در صفحه الگو:گویشهای لری و گویش ملایری درگیر وپ:جنگ ویرایشی شدهاید. به همین دلیل دسترسی شما به ویرایش در این دانشنامه اینبار برای ۱ روز قطع میشود. در بحثها اگر حق با شما هم باشد بهتر است بر اساس وپ:حل اختلاف تنها با ارائه منبع و بدون حاشیه در صفحه بحث مقاله یا صفحه کاربری بحث نمایید. در صورت عدم توافق از وپ:میانجی یا وپ:نظر سوم کمک بگیرید. تلاش کنید تا زمانی که موضوع در صفحه بحث در جریان است از جنگ ویرایشی و واگردانیهای پیاپی خودداری کنید. ورود و اصرار به جنگ ویرایشی در این مقاله یا مقالات دیگر ممکن است در آینده موجب قطع دسترسی شما شود. ارژنـگ ▒▒▒ ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۵۰ (UTC)
برچسب حذف سریع به مقاله پرونده:Post-1344635645-wirax.jpg افزوده شده است و ممکن است این مقاله به دلایل زیر حذف گردد:
بر پایه معیارهای حذف سریع امکان حذف مقاله وجود دارد
اگر در این اندیشه اید که این هشدار به اشتباه اینجا گذاشته شدهاست، با کپیکردن {{دست نگهدار}} در پایین الگوی حذف، اعتراض خود را اعلام کنید و در صفحهٔ بحث توضیح دهید که چرا به نظر شما صفحه نباید حذف شود. آگاه باشید که اگر صفحهای برچسب حذف سریع را دریافت کند در صورتی که صفحه برابر با معیارها سزاوار حذف باشد، بیدرنگ حذف خواهد شد. خواهشمندیم که خودتان برچسب حذف سریع را برندارید و در کنار آن در دادن اطلاعات بیشتر به صفحه، به خود تردید راه ندهید. اطلاعاتی که نشان میدهد این صفحه پیرو سیاستها و رهنمودهای ویکیپدیا است. اگر صفحه حذف شد، میتوانید با یکی از مدیران تماس بگیرید و از او بخواهید تا یک نسخه از صفحه را به نشانی اینترنتی شما بفرستد. MΣYSAM بحث
۱۲ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۵۳ (UTC)
دورود
[ویرایش]درود، دوست عزیز، بنده نیز به خاطر نزدیکی به هفته پژوهش چند روزی سرم خیلی شلوغه و مجبورم به چند شهر مسافرت کنم، و کمتر وقت می کنم به اینجا بیایم. خواهشمندم در برابر کسانی که نمی خواهند نام ملایر را ببینند و نام زیبای شهرمان را مخدوش می کنند بایستید و اندکی شکیبا باشید تا انشاالله در فرصتی نیکوتر و بهتر با همکاری افراد دوستدار پیشرفت ویکی پدیا مقاله ی ملایر را سامان بخشیم. با سپاس فراوان، بدرود.Ali1like (بحث) ۱۷ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۰:۰۳ (UTC)
تصاویر انبار
[ویرایش]دوست گرامی، سر خود برچسب تصاویر را در انبار برندارید، این برچسب یک پیشنهاد از طرف بنده برای بررسی وضعیت تصاویر است. پس از بررسی توسط مدیران اگر این تصاویر شرایط لازم را داشته باشند مطمئن باشید در انبار می مانند و در غیر این صورت حذف خواهند شد ، میتوانید در بخش مربوط به هر تصویر نیز توضیحات خود را بنویسید. درضمن بر روی برچسب نوشته است : تا هنگامی که این درخواست حذف در جریان است، این الگو را برندارید. در صورت تکرار حذف برچسب به مدیران انبار گزارش خواهم داد و مطمئن باشید خیلی زودتر از ویکی فارسی دسترسی شما قطع خواهد شد !--MΣYSAM بحث
۱۸ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۱:۱۰ (UTC)
جناب میثم بنده به شما توصیح دادم بررسی آن ها را به بعد بسپارید تا من بتوانم مقاله ملایر را ویرایش کنم اگر دوست دارین تا وقت خود را اونجا صرف کنم من مشکلی ندارمEligold (بحث) ۱۸ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۱:۱۶ (UTC)
- نه انبار فرار میکند نه تصاویر شما !! شما مشکلات مقاله را برطرف کنید بنده راهکارهای استفاده از تصاویر در انبار و مقاله و ... را مفصل توضیح خواهم داد برای شما--MΣYSAM
بحث
۱۸ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۱:۱۹ (UTC)
- نه انبار فرار میکند نه تصاویر شما !! شما مشکلات مقاله را برطرف کنید بنده راهکارهای استفاده از تصاویر در انبار و مقاله و ... را مفصل توضیح خواهم داد برای شما--MΣYSAM
درخواست همکاری
[ویرایش]دورود، دوست عزیز از آنجاییکه تلاش شما در مقاله ی ملایر در راستای پیشرفت مقاله و همکاری با دیگر کاربران بوده است ، از شما درخواست می شود هر گونه نظری در مورد مقاله ی کاربر:Ali1like/ملایر دارید در آن اعمال نمایید تا به یاری خدا بتوانیم همه ی مشکلات مقاله را برطرف نماییم.منتظرتان هستیم.
با سپاس فراوان، بدرود. Ali1like (بحث) ۱۹ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۵۸ (UTC)
دورود دوست عزیز متاسفانه مدتی مقاله ملایر به خاطر ویرایش های جانب دارانه یک کاربر دچا آشوفتگی شده و به نظر میرسد که تا زمان نرسیدن به توافق نهایی و یا ویرایش توسط یک مدیر این مقاله از جنگ ویرایشی در امان نباشد از شما در خواست دارم تا در صفحه بحث ملایر شرکت کرده و با هم سعی در بر طرف نمودن این ایرادات کنیم هر چند که خیلی هم فرقی ندارد مقاله را در کاربر:Meysam/ملایر و یا در کاربر:Ali1like/ملایر ویرایش کنیم به هر حال باید یکی را به عنوان مقاله اصلی برای انتقال به صفحه ملایر معرفی کنیم با سپاس Eligold (بحث) ۲۰ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۴:۰۳ (UTC)
دورود، دوست من، خوب شما می توانید ویرایش هایتان را بدون درگیری با هیچ کسی و تنها با همکاری و بحث های سازنده با دیگر کاربران در صفحه کاربر:Ali1like/ملایر انجام دهید، مطمئن باشید اگر هرقدر بحث هایمان سازنده تر باشد، خروجی هایمان درست تر و نیکوتر می شود. اما شوربختانه افرادی هستند که حتی نام ملایر را مخدوش می کنند، و تقریبا همه ی صفحات ملایر را خرابکاری می کنند،برای نمونه ولایت ثلاث را به روشنی ضد منبع می نوشتند، و نام یکی از شهرهای استان لرستان را به جای نام ملایر می نوشتند وحتی به منبع هم استناد می کردند!!!!! درباره گویش ملایری و ملایر هم آنچه عیان است چه حاجت به بیان است!!! بنده در حال اصلاح منابع هستم. در کل منتظرتان هستم.
باسپاس بدرود. Ali1like (بحث) ۲۰ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۴:۴۹ (UTC)
- @Ali1like: موازی کاری شما و کاربر Eligold را به جناب چالاک گزارش خواهم داد، پیروز باشید--MΣYSAM
بحث
۲۰ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۸:۳۵ (UTC)
- @Ali1like: موازی کاری شما و کاربر Eligold را به جناب چالاک گزارش خواهم داد، پیروز باشید--MΣYSAM
ارجاع به پایتخت بودن ملایر
[ویرایش]درود، مطلب شما در کتاب رمان خواجه تاجدار آمده که شما بدون ذکر مطلب کتاب به آن ارجاع کلی داده اید. در مورد پایتخت بودن ملایر در کتاب تاریخ روزگاران هیچ ذکری نیامده است. به نظر در کتاب خواجه تاجدار آمده است که کریم خان زند بطور موقت این شهر را در زمان کوتاهی قبل از به قدرت رسیدن بر ایران پایتخت موقت اعلام کرده. Roozitaa (بحث) ۲۶ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۵۵ (UTC)
فرخنده عید سال 1394 بر شما مبارک
[ویرایش]با نام خدای بهار
مست کن و جام بهاری بنوش
مژده بده شهد نگاری بنوش
نگذر و کن کامروا عید خود
گوش کن و صوت هَزاری بنوش
پیشاپیش بر شما گرانمایه و عزیز سال 1394 را به نوبه خود تبریک گفته و بهاری سرشار از شوق برای وجود عالیقدرتان از خداوندگار می طلبم با آرزوی کامیابی برای شما و خانواده محترمتان ارادتمند /مهندس SFTzed بحث و گفتگو ۱۵ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۳۴ (UTC)/
ملایر و گویش ملایری
[ویرایش]درود دوست گرامی متنی که در مقاله ملایر واگردانی میکنید را مطالعه میکنید که چه نسخه ایی را واگردانی میکنید یا فقط آن بخشی که دوست دارید در مقاله نوشته شود را نگاه میکنید؟ در خصوص گویش ملایری نیز حذف مطالب دارای منبع است و مصداق خرابکاری اگر موردی به نظر شما باید تغییر کنید بیان کنید تا بحث کنیم. واگردانی کنید نقض وپ:ق۳ب و شکایت خواهم کرد. پیروز باشید. -- MΣYSAM بحث
۴ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۱۰ (UTC)
درود میثم عزیز بنده خواهان یک جنگ ویرایشی همانند چیزی که پنج سال پیش با من و تعدادی از کاربران مانند @Iroony: و @Ali1like: و @MmmdKB: و @مادستان: و @Farvartish: راه انداختهاید نیستم بنده طبق اینجا چیزی من و شما و سایر کاربران توافق کردن و مورد تأیید جناب @ارژنگ: نیز واقع شد مقاله گویش ملایری ویرایش میکنم. از شما میخواهم که از تکرار بحث و منابعی که بارها در مورد آن بحث شده و رد شدهاند خودداری کنید. در صفحه ملایر هم برای جلوگیری از ایجاد هرگونه بحث زبان مردم ملایر گویش ملایری عنوان خواهیم کرد. از شما میخواهم همانطور که بنده هشدار دادین خود نیز به نقض وپ:ق۳ب پایند باشید. موفق و کامروا باشین -- Eligold (بحث) ۵ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۸:۰۳ (UTC)
- نخست اینکه شما در حال جارزنی هستید و این عادت نادرست را بعد از پنج سال ترک نکردهاید :) درخصوص اجماعی که فرمودید بنده آن را نقض نکردم این را به دقت مشاهده کنید. فقط بحث گویش نیست مقاله پر از نوشتههای بی اساس است. برای مثال همچنین به سرزمین آریاییها نیز تعبیر شدهاست. ملایر از مرکز استان با نام: یاسوج بزرگتر است. این متنی است که باید در مقاله باشد؟! یا اینکه صراحتاً در ایرانیکا ملایر به عنوان یکی از مراکز گویش وران زبان لری در کنار سامن و نهاوند آمدهاست دروغ است؟ حدف آن مصداق وپ:سانسور نیست؟ یا در بخش قومیتها وبگاه استانداری نوشتهاست یکی از شهرهای لرنشین استان است در مقاله آمدهاست یکی از شهرهای فارس نشین! مصداق وپ:جعل نیست؟ یا از همه جالبتر بخش گویش است پارسی میانه چه ارتباطی با شهر ملایر دارد؟ یکبار دیگر برگردید اجماعی که کردیم را مطالعه بفرمایید درضمن مقالهها آیه قرآن نیستند هرکس میتواند آنها را ویرایش کند اما ویرایش درست و مستند. --MΣYSAM
بحث
۵ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۴۴ (UTC)
- نخست اینکه شما در حال جارزنی هستید و این عادت نادرست را بعد از پنج سال ترک نکردهاید :) درخصوص اجماعی که فرمودید بنده آن را نقض نکردم این را به دقت مشاهده کنید. فقط بحث گویش نیست مقاله پر از نوشتههای بی اساس است. برای مثال همچنین به سرزمین آریاییها نیز تعبیر شدهاست. ملایر از مرکز استان با نام: یاسوج بزرگتر است. این متنی است که باید در مقاله باشد؟! یا اینکه صراحتاً در ایرانیکا ملایر به عنوان یکی از مراکز گویش وران زبان لری در کنار سامن و نهاوند آمدهاست دروغ است؟ حدف آن مصداق وپ:سانسور نیست؟ یا در بخش قومیتها وبگاه استانداری نوشتهاست یکی از شهرهای لرنشین استان است در مقاله آمدهاست یکی از شهرهای فارس نشین! مصداق وپ:جعل نیست؟ یا از همه جالبتر بخش گویش است پارسی میانه چه ارتباطی با شهر ملایر دارد؟ یکبار دیگر برگردید اجماعی که کردیم را مطالعه بفرمایید درضمن مقالهها آیه قرآن نیستند هرکس میتواند آنها را ویرایش کند اما ویرایش درست و مستند. --MΣYSAM
جناب میثم سلام عرض شد قبل از هرچیزی بازگشت شما به ویکی تبریک میگم واقعاً که ویکیپدیا فارسی به کاربرانی مانند شما احتیاج دارد در مورد مطالبی که در مورد صفحه ملایر فرمودین در موارد بسیاری حق با شماس من قبل از هر ویرایشی با شما هماهنگ میکنم امید وارم که بنده رو یاری کنید تا مقاله ملایر هرچه بیشتر از قبل بهبود ببخشیم. در مورد زبان در مقاله ملایر زبان را گویش ملایری عنوان میکنیم که در بر گیرنده تمامی منابع باشد موافق هستین؟ -- Eligold (بحث) ۶ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۱۲ (UTC)
- کمرنگ میشویم اما هستیم :) اتفاقاً بنده بسیار خوشحالتر شدم بعد از ۴ سال ویرایش کردید :) و جالب این است زمانی که درگیر جنگ ویرایشی با یک کاربر دیگر ملایری میشویم مانند ققنوس سر از خاک بیرون میآورید :) نسخه ایی از مقاله که واگردانی کردید پر از اشکال است ۵ سال است طبق وپ:اثباتش کنید قرار است منابعتان را اثبات کنید نمیکنید بنده هم میتوانم ۴ تا شابک از وب گاهها بیاورم منبع بسازم این مصداق جعل است. ایرانیکا را سانسور میکنید در صورتی که صراحتاً مینویسد اکثر مردم در ملایر لری و لکی صحبت میکنند این گویش فارسی ملایری است؟ یعنی باید یک مقاله گویش لری ملایری هم بسازیم؟-- MΣYSAM
بحث
۶ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۳۲ (UTC)
- کمرنگ میشویم اما هستیم :) اتفاقاً بنده بسیار خوشحالتر شدم بعد از ۴ سال ویرایش کردید :) و جالب این است زمانی که درگیر جنگ ویرایشی با یک کاربر دیگر ملایری میشویم مانند ققنوس سر از خاک بیرون میآورید :) نسخه ایی از مقاله که واگردانی کردید پر از اشکال است ۵ سال است طبق وپ:اثباتش کنید قرار است منابعتان را اثبات کنید نمیکنید بنده هم میتوانم ۴ تا شابک از وب گاهها بیاورم منبع بسازم این مصداق جعل است. ایرانیکا را سانسور میکنید در صورتی که صراحتاً مینویسد اکثر مردم در ملایر لری و لکی صحبت میکنند این گویش فارسی ملایری است؟ یعنی باید یک مقاله گویش لری ملایری هم بسازیم؟-- MΣYSAM
باز هم سلام جناب میثم اتفاقا بنده چهار سال نظاره گر صفحه ملایر بودم و شما با کاربران ملایری نه بلکه با بسیاری از کاربران وارد جنگ ویرایش شدید بنده خواهان جنگ ویرایشی نیستم بلکه میخواهم قدم به قدم مطالبی که شما ذکر کردید رو اصلاح کنم. جناب میثم منبعی که شما معرفی کردید بار ها به دلایل گونانی رد شده اند مانند تنقاض های بسیاری که در متن هست علاوه بر اون این منبع مربوط به حدود چهل سال پیش است مثل این است که چهل سال پیش این منبع جمعیت ملایر فلان قدر ذکر کرده باشد و شما به ان استناد کنید بنده با اجازه شما ویرایش تان در صفحه ملایر به گویش ملایری تغییر میدهم. -- Eligold (بحث) ۶ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۴۲ (UTC)
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،ص 34
- ↑ تاریخ ماد،مترجم کریم کشاورز،ص 191
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،صص 38-36
- ↑ مجمل التواریخ و القصص، ابن شادی، ص 461
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،صص 40-38
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،ص 128
- ↑ ترانه های فهلوی(پهلوی)باباطاهر(همدان نامه، دکتر پرویز اذکایی،ص 99).
- ↑ تاریخ ایران،حسن پیرنیا و عباس اقبال آشتیانی،ص729
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،صص 42-41
- ↑ http://malayer-hm.ir/fa/showpages.aspx?mid=MzM4&spi=NA==
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،صص 42-41
- ↑ رضایی، حسن و گنجی، کامران ، گویش ملایری، تهران، انتشارات نوین پژوه، 1387،صص11-12
- ↑ رضایی، حسن و گنجی، کامران ، گویش ملایری، تهران، انتشارات نوین پژوه، 1387، صص29-16
- ↑ آموزگار یگانه، ژاله و تفضلی ، احمد ،-[ ویرایش2]، چاپ سوم، تهران، انتشارات معین، 1380، ص 78
- ↑ رضایی، حسن و گنجی، کامران ، گویش ملایری، تهران، انتشارات نوین پژوه، 1387،صص41-30
- ↑ گودرزی ،علیرضا ،دانشنامه ی ملایر، ملایر، کبریا، 1388،صص 57-46
- ↑ http://www.iranicaonline.org/articles/hamadan-i
- ↑ http://www.iranicaonline.org/articles/lori-language-ii
- ↑ http://www.iranicaonline.org/articles/lori-dialects
- ↑ http://www.iranicaonline.org/articles/iran-vi2-documentation
- ↑ محمودی، فریدون ، لغات و اصطلاحات ملایری، ملایر،انتشارات علم گستر، 1379.
- ↑ رضایی، حسن و گنجی، کامران ، گویش ملایری، تهران، انتشارات نوین پژوه، 1387.
- ↑ محمودی، فریدون ، لغات و اصطلاحات ملایری، ملایر،انتشارات علم گستر، 1379.
- ↑ رضایی، حسن و گنجی، کامران ، گویش ملایری، تهران، انتشارات نوین پژوه، 1387.